Stirile din ziua: 3 decembrie 2015

Instalart: un artist celebru vazut de sase arhitecti si designeri romani, cu vernisaj in Fratelli / FOTO

Instalart: un artist celebru vazut de sase arhitecti si designeri romani, cu vernisaj in Fratelli / FOTO

InstalArt ajunge, în sfârșit, la Timișoara. Vernisajul amânat o dată din cauza tragediei din clubul Colectiv este programat vineri, 11 decembrie. „Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF” este un proiect crescut sub umbrela Romanian Design Week, iar evenimentul de lansare va fi continuat de un concert al trupei Exit Oz.

PSD tine secret contracandidatul lui Robu, dar vrea primariile din Sannicolau Mare, Deta si Jimbolia

Moș Nicolae nu mai aduce, la PSD, rezultatele sondajului pentru alegerea candidatului la Primăria Timișoara. Acestea vor fi gata la finele lui decembrie, astfel că, foarte probabil, numele social-democratului care va intra în luptă cu Nicolae Robu va fi anunțat în ianuarie. PSD vrea să câștige, la anul, și primăriile din Sânnicolau Mare, Deta și Jimbolia.

Iustin Miron si Pantelimon Susnea, de la Manastirea Oasa, din nou in conferinta la Timisoara

Liga Studenților din Timișoara și Filiala Timişoara a Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România organizează joi, 10 decembrie, de la ora 18,30, în Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” o întâlnire cu tema „Biserica”, o conferință din ciclul „Părintele Teofil în 5 puncte”.

CJ Timis cumpara… aparate foto si veste antiglont!

Cumpărături neobișnuite de final de an la Consiliul Județean Timiș. Instituția caută, prin achiziție directă, mai multe aparate foto, dar și veste și căști antiglonț. Acestea vor ajunge la destinatar, adică la Inspectoratul Județean de Poliție, dacă totul merge bine, chiar înainte de Moș Crăciun.

titularizare

Pentru cei mai buni elevi: Centrul de Excelenta de la Timisoara se deschide in aprilie 2016

Centrul de Excelență din Timișoara este tot mai aproape de a-și deschide oficial porțile. Instituția a dat drumul testărilor pentru selecția elevilor, s-a stabilit un director, iar din prisma finanțării lucrurile par să stea foarte bine. Centrul va fi deschis, cel mai probabil, în primăvara lui 2016 și va avea parteneriate cu cel puțin două universități.

Dan Sova poate fi arestat!

Senatorii au aprobat, în plen, solicitarea DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova (PSD). Votul s-a desfășurat în condițiile în care au lipsit mai mulți senatori PNL, dar și toți senatorii UDMR. Peste 90 dintre senatorii prezenți au votat în favoarea reținerii lui Șova.

Deschidem patinoarul, mutam caruselul! Schimbari in Parcul Copiilor

Timișorenii se vor putea distra, poate chiar din această iarnă, pe noul patinoar al primăriei. Acesta va fi deschis în Parcul Copiilor, în zona în care se află acum caruselul. Va costa cel mult 100.000 de euro și ar putea fi deschis tot timpul anului. Asta, pentru că suprafața este sintetică.

Sondaj pe Facebook: vreti sau nu sa se vopseasca pistele de biciclete?

Nu vom avea prea curând piste de biciclete pe carosabil, dar amatorii de pedalat își vor putea da cu părerea despre vopseaua aplicată pe pistele de pe trotuare. Primarul Nicolae Robu spune că va face un sondaj pe Facebook pe această temă, după ce a primit mai multe sesizări. UPDATE: Sondajul a apărut pe pagina edilului.

Deschiderea traficului pe sub Piata Operei: patru ore de dezbatere si multi nervi / FOTO

Două recorduri a stabilit dezbaterea pe tema Inelului I de circulație și, implicit, a pasajului subteran din Piața Victoriei: cel de durată și cel de audiență. Timp de patru ore, câteva zeci de persoane au asistat la discuții aprinse. Totul a fost pasat către „specialiști”, în timp ce contestatarii ideii au reproșat secretomania care a înconjurat acest subiect. SF-ul pentru proiect a fost votat în luna octombrie.

Spitalul Judetean Timisoara

Angajari la Spitalul Județean, se scot la concurs 20 de posturi

Asistente medicale, infirmiere și nu numai caută să angajeze, în această perioadă, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara. Sunt scoase astfel la concurs mai multe funcții contractuale de execuție, care pot fi ocupate pe perioadă determinată. Dosarele de înscriere pot fi depuse până vineri, 4 decembrie.

apa calda

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că joi, 3 decembrie, în vederea efectuării unor lucrări de automatizare, va întrerupe, între orele 9 și 14, furnizarea încălzirii și a apei calde la PT 10. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor A. Șaguna, Baba Dochia, Lunei, Musorgski, Neculce și Piața Vârful cu Dor.

Intreruperi de curent

Enel a programat joi, 3 decembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – S.P. Orezărie, orele 8 – 18; Săcălaz (p), Șuștra (p), orele 8 – 18; Dumbrăvița – str. Tristan Tzara (p) , Rozelor (p), S. Procopiu, H. Hulubei, orele 10 – 16; Periam (p), orele 11 – 16; Pietroasa Mare, Grabați – Inter

Top