Stirile din ziua: 14 decembrie 2015

AEP cauta inca operatori pentru sectiile de votare! In Timis mai e nevoie de sute de persoane

AEP cauta inca operatori pentru sectiile de votare! In Timis mai e nevoie de sute de persoane

Autoritatea Electorală Permanentă a demarat, în luna noiembrie, procesul de recrutare a operatorilor de calculator pentru birourile electorale din secțiile de votare. În primele cinci săptămâni s-au înscris sute de timișeni, însă necesarul de persoane încă nu a fost atins. La Timișoara mai e nevoie peste 100 de persoane, iar în anumite localități nu s-a înscris nimeni.

Patru kilometri de drum, de la Bucovat la Mosnita, cu 1,2 milioane de euro

Drumul de legătură dintre Bucovăţ şi Moşniţa Veche a fost inaugurat oficial luni după-amiază. Sunt patru kilometri de drum proaspăt asfaltat, care leagă cele două localităţi, dar oferă, în acelaşi timp, o legătură pentru locuitorii din satele din zonă, care pot ajunge la Timişoara fără să mai fie nevoiţi să străbată oraşul.

Prima reactie a lui Gheorghe Ciuhandu in dosarul finantarii lui Poli: recuzarea procurorului Dorobantu

Fostul primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu a refuzat până acum să facă vreun comentariu pe marginea dosarului deschis de DNA privind finanțarea de către CL a clubului Poli Timișoara în perioada lui Marian Iancu. Ciuhandu este urmărit penal în acest dosar alături de secretarul Ioan Cojocari, dar și alți funcționari mai mult sau mai puțin importanți din primărie.

PSD si-a adunat candidatii pentru CJ! Noi si vechi pe lista

PSD Timiș are, în sfârșit, o listă de candidați pentru consiliul județean. Pe aceasta se regăsesc actuali consilieri județeni, consilieri locali care vor să facă astfel un pas înainte, dar și parlamentari. Titu Bojin, Călin Dobra, dar și Cătălin Tiuch, Ramona Olteanu sau Romanița Jumanca se numără printre cei care și-au depus candidaturile.

Semafoare la intersectia Muzicescu – Martirilor, contra soferilor vitezomani

Strada Muzicescu e asfaltată, în sfârșit, pentru prima dată, cap-coadă, dar, dincolo de confortul pe care îl resimt locuitorii din zonă, a apărut o altă problemă. Șoferii apasă prea tare pedala de accelerație, astfel că au început să apară accidentele. Primăria va pune semafoare la intersecția Muzicescu – Calea Martirilor.

gabriela lambrino

Reinstalata de instanta director la Mediu in Timis, Gabriela Lambrino a ajuns la Constanta!

Agenția pentru Protecția Mediului Timișoara are un nou director! E al doilea în ultima lună și jumătate, după ce, în noiembrie, în funcție a fost reinstalată Gabriela Lambrino, care și-a câștigat în instanță acest drept. Între timp, Lambrino a fost transferată la… Constanța, dar a intrat în concediu.

Doi parlamentari se bat pentru nominalizarea PSD la presedintia CJ Timis

Senatorul Matei Suciu și deputatul Cătălin Tiuch sunt cele două nume care au intrat în competiția internă a PSD Timiș pentru a prelua ștafeta la vârful Consiliului Județean de la colegul lor de partid Titu Bojin. Aflat la moment dat în pole-position, vicepreședintele CJT, Călin Dobra, totodată președinte executiv al PSD Timiș, e mai interesat să-și păstreze actuala funcție.

Aeroportul Timisoara

Aeroportul Timisoara ramane mai departe la Ministerul Transporturilor

La aproape doi ani de când CJ Timiș a adoptat un proiect care prevedea preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, transferul de proprietate nu s-a produs încă. Noul ministru al Transporturilor nu consideră asta o prioritate și spune că în toată țara sunt probleme cu aeroporturile.

Gigi Netoiu, adus la Timisoara dupa ce a facut infarct in inchisoare

Fostul acţionar dinamovist Gigi Neţoiu, condamnat în martie 2014 la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul transferurilor, a suferit duminică seară un infarct miocardic. El a fost adus la Timișoara, pentru investigații. Conform medicilor, Nețoiu va avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat luni întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel:Recaș (p), Biled (p), orele 9 – 17; Lugoj – str. Bocșei (p), Rozelor, Oituzului (p), Margarita (Oituzului), orele 8 – 16; Tormac, orele 8 – 18; Pietroasa Mare, Nădrag, Gruni – orele 9 – 19.

Top