Stirile din ziua: 16 decembrie 2015

Lumanari aprinse in Piata Victoriei, pentru eroii din Decembrie 1989 / FOTO

Lumanari aprinse in Piata Victoriei, pentru eroii din Decembrie 1989 / FOTO

Pe 16 decembrie 1989, la Timișoara, începea lupta împotriva regimului comunist. Acum, la 26 de ani de când în urbea de pe Bega s-a strigat pentru prima dată „Libertate”, o parte dintre timișoreni a decis să-i comemoreze pe cei care și-au pierdut viața în acele zile agitate. În Piața Victoriei au fost aprinse zeci de lumânări.

Rodica Vlad, condamnata la ani grei de puscarie cu executare

Tribunalul Mehedinți a dat, miercuri, mai multe sentințe în dosarul de evaziune fiscală în care sunt implicați deja celebrii țigani din Strehaia. Printre condamnați s-a numărat și timișoreanca Rodica Vlad. UPDATE: În același dosar au fost condamnați și alți doi oameni de afaceri din Timișoara: Ovidiu Rațiu, de la Marrati, și Marius Macavei, care are firma SFS Electric.

Proiect european ratat: CJ Timis trebuie sa plateasca 400.000 de euro, ca sa nu piarda aproape dublu!

Un proiect finanțat pe fonduri europene la Periam nu va fi gata la timp, deși termenul de execuție a fost dublat pe parcursul derulării construcției! CJ va trebui să plătească din propriul buget peste 1,8 milioane de lei și nu rămâne decât să spere ca lucrarea să fie gata măcar până în iunie 2016. Altfel, trebuie returnată o sumă care depășește 3 milioane de lei!

Sorin Grindeanu, denuntat la DNA in dosarul finantarii Politehnicii Timisoara

Mai mulţi funcţionari publici din cadrul primăriei Timişoara, secretarul Ioan Cojocari, fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi fostul viceprimar Adrian Orza sunt consideraţi suspecţi de DNA Timişoara în dosarul cercetării finanţării echipei de fotbal SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA. Un singur nume lipseşte de pe lista DNA. Este vorba despre fostul viceprimar Sorin Grindeanu, în prezent deputat.

Bojin, despre un nou mandat la sefia CJ: Nu exclud nici sa candidez, nici sa nu candidez

Niciun plen fără replici teoretic spirituale între președintele CJ Timiș, Titu Bojin, și consilierii liberali. Miercuri a fost rândul lui Marius Martinescu, fostul primar din Lugoj întrebându-l pe social-democrat dacă nu se autosuspendă din funcție. Bojin nu ia în calcul această variantă, dar nu vrea să vorbească despre un nou mandat la șefia CJ.

Program redus cu publicul la tribunal

Tribunalul Timiş anunţă că, în perioada 21 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016, programul de lucru cu publicul al compartimentelor instanţei va funcționa după un orar special. Astfel, registratura, arhiva și arhiva de sindic vor fi deschise de luni până vineri, între orele 9 și 11. Biroul de aplicare a apostilei de la Haga va

Corneliu Vaida, Viorel Sasca, Virgil Hosu, printre cei aproape 40 de noi cetateni de onoare ai Timisoarei

Aproape 40 de revoluționari au devenit, miercuri, cetățeni de onoare ai Timișoarei. În 2014, la împlinirea a 25 de ani de la declanșarea Revoluției din 1989, alți aproape 80 de revoluționari au primit aceeași distincție. UPDATE: Lorin Fortuna a anunțat că ar putea candida anul viitor la primărie!

Se cauta director la Sport Club Municipal, Radu Toanca vrea sa fie sef cu acte in regula

La câteva săptămâni de la înființarea Sport Club Municipal Timişoara, primăria vrea să scape de… „găselnița” prin care a fost numit un director interimar. La jumătatea lunii ianuarie va fi organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi vacant, inclusiv a celui de director. Radu Țoancă își va depune dosarul.

Regasiti gustul copilariei la Cofetaria Trandafirul! Expozitie dulce de sarbatori / FOTO

Cu toți ducem dorul delicioaselor prăjituri făcute de bunicile noastre, pe vremea când eram copii. Acum putem regăsi gustul de neuitat al doboșului, al napolitanelor de casă și al turtei dulci la expoziția cu vânzare organizată, de sărbători, la cofetăriile Trandafirul. Tot aici, pofticioșii vor putea găsi delicatese cu lavandă, ciocolată belgiană și câte și mai câte.

poștă

Pensiile vin mai repede

Pensionarii nu trebuie să se îngrijoreze că, din cauza apropierii sărbătorilor de iarnă, nu-și vor primi la timp drepturile. În urma acordului dintre Casa Naţională de Pensii Publice şi Compania Naţională „Poşta Română”, pensiile şi celelalte indemnizaţii prevăzute de legi speciale aferente lunii decembrie, inclusiv drepturile restante, vor fi achitate până în 24 decembrie 2015.

Podul de la Sanmihaiu Roman, reparat cu 600.000 de euro

Reabilitarea podului peste Bega din localitatea Sânmihaiu Român este, în sfârșit, gata, după un an și jumătate de lucrări. Urmează acum o altă investiţie care va face mai ușoară viața șoferilor care au drum între Sânmihaiu Român şi Săcălaz. DJ591C va fi asfaltat pentru prima dată și va fi practicabil tot timpul anului.

aquatim

Fara apa rece in zona Stadion

Aquatim anunță că miercuri, 16 decembrie, între orele 9 și 13, va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Surorile Martir Caceu, Carpați, Crișul, Stejarul, Someș, Bradul, Bucegi, Pădurarilor și Prof. Dr. Aurel Păunescu-Podeanu, între Aleea F.C. Ripensia și str. Cerna. Se va lucra la intersecția străzilor Someș cu Prof. Dr. Aurel Păunescu-Podeanu. „La reluarea alimentării

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri energie electrică astfel: Timișoara – Bd. C. Brâncoveanu (p), Lidia (p), Panselelor (p), I. Miloia (p), Panselelor (p), orele 9 – 17; Giroc – str. Trandafirilor, Bega, Semenic, orele 9 – 17; Recaș – secția Drumuri, CAP, Cărămidărie, orele 9 – 17; Utvin (Moara), orele 9 – 17; Ferme Smithfield 1,

Top