Lista lui Robu catre premier si parlamentarii de Timis: 15 obiective de sustinut si finantat de la guvern

Primarul Nicolae Robu le cere parlamentarilor de Timiș și premierului Sorin Grindeanu să susțină la finanțare 15 obiective, printre care șoseaua de centură, dar și stadionul sau bazinul de înot. Acestea ar trebui introduse în bugetul pe anul în curs și Robu precizează că nu știe cât ar putea costa realizarea lor.

E început de an și în jurul datei de 25 ianuarie, conform premierului Sorin Grindeanu, Legea bugetului ar trebui trimisă la parlament. Primarul Nicolae Robu a decis să le trimită scrisori atât parlamentarilor de Timiș, cât și lui Grindeanu, pentru a le reaminti care sunt, din punctul său de vedere, obiectele de interes major al Timișoarei, cu impact și asupra județului. „Având în vedere că în perioada următoare va intra în dezbatere proiectul de lege a bugetului pe 2017, vă fac cunoscute obiectivele de interes major (…) pe care guvernul trebuie să le realizeze (…) așa cum a procedat în cazul multor alte orase din România (Cluj, Craiova, Oradea, Sibiu etc.), cu rugămintea de a susține introducerea lor la finanțare în 2017, cu continuare în anii următori. Menționăm că, întrucât, așa cum am menționat, aceste obiective nu sunt în jurisdicția primăriei, ci în aceea a guvernului, nu vă putem oferi detalii cu privire la ele (estimări de cost etc.)”, a notat Robu în epistola către parlamentari. Edilul susține că, „în limitele permise de lege”, Primăria Timișoara ar putea prelua o parte din investiții, inclusiv la nivel financiar.

Iată lista propusă de Robu

Stimate domnule prim-ministru,

 1. Centura Sud
 2. Centura Vest
 3. Racordul la autostradă de la bifurcația Arad – Sînandrei
 4. Spitalul regional
 5. Institutul oncologic
 6. Noua maternitate
 7. Noul stadion de 42.000 locuri
 8. Noua sală polivalentă de 16.000 locuri
 9. Bazinul de înot olimpic
 10. Reabilitarea și modernizarea Gării de Nord
 11. Centrul intermodal de mărfuri
 12. Centrul intermodal de pasageri
 13. Modernizarea și extinderea aeroportului
 14. Muzeul Național al Revoluției Române din Decembrie 1989
 15. Angajamentele bazate pe fonduri guvernamentale din proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, conform portofoliului convenit cu Ministerul Culturii

„Obiectivele 1, 3 și 8 au deja aprobările de rigoare pentru etapele incipiente ale investițiilor în cauză, fiind necesare doar însușirea lor și de către guvernul în formula actuală, cu dv. Prim-ministru, și, bineînțeles, alocarea de fonduri, pentru ca ele să poată avansa. Obiectivele 7 și 9 sunt cuprinse în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții, fără să fi beneficiat însă, până acum, deloc, de finanțare”, i-a mai scris Nicolae Robu lui Sorin Grindeanu. „Vă rog să dispuneți asigurarea de prevederi bugetare pentru aceste obiective de maxim interes pentru orașul nostru, ajunse necesități stringente, după ani de ignorare a nevoilor sale, în pofida faptului că el a fost mereu unul dintre principalii contributori la bugetul centralizat al statului, de către guvernele de până acum”, a conchis primarul. Acum, rămâne de văzut câte dintre aceste obiective vor primi efectiv filă de buget.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top