Ministerul Sănătății își asumă oficial construcția unui nou corp de clădire pentru Spitalul Județean Timișoara și cere oficial teren de la CJ Timiș. Când va porni investiția nu se știe, dar e primul pas concret pentru ridicarea unui sediu pentru Urgențe.
Construirea unui nou corp de clădire pentru Spitalul Județean trece de faza discuțiilor teoretice. În această săptămână, la CJ Timiș a ajuns o adresă oficială a Ministerului Sănătății, care solicită terenul pe care urmează să fie făcută investiția „Clădire nouă în incinta SCJUT”, care va cuprinde Secția de anestezie și terapie intensivă, Unitatea de Primiri Urgențe și Clinica de Arși. „Această investiție se va realiza în două etape: contractarea serviciului de proiectare și contractarea lucrărilor de construcții. Aceste proceduri de achiziție se vor efectua de către Unitatea de Management al Proiectului UMP, din cadrul Ministerului Sănătății (…) În vederea asigurării cadrului legal de desfășurare a investiției este necesar să obținem din partea autorităților administrației publice locale acordul de a investi și de a ni se pune la dispoziție terenul”, se precizează în adresa semnată de Mircea Sorin Zaharcu, director în Ministerul Sănătății. Ar fi nevoie de aproximativ 2.000 metri pătrați, dar suprafața exactă va fi stabilită „după analiza nevoilor privind reorganizarea spitalului, astfel încât să corespundă structurii de Spital Regional de Urgență”.
„Acest proiect este finanțat de Banca Mondială, prin Ministerul Sănătății. CJ Timiș are doar obligația ca, din postura de proprietar al clădirilor și al terenurilor, să pună la dispoziție o suprafață de 2.000-2.500 metri pătrați și să acorde un aviz de principiu pentru investiția respectivă. Aceasta presupune realizarea unei clădiri noi, pentru UPU, ATI și secția de Mari Arși”, a declarat, pentru deBanat.ro, președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Conform acestuia, terenul va fi cedat Ministerului Sănătății în viitorul plen. „Noi vom pune la dispoziție terenul, printr-o hotărâre de consiliu județean, în viitorul plen. Din punctul de vedere al specialiștilor, pentru noua clădire se pretează terenul din fața Casei Austria, fostul heliport, acolo unde acum este parcare”, mai spune Dobra. La finalul lucrărilor, despre care nu se știe totuși când ar putea începe, la Spitalul Județean nu vor mai fi transportați pacienți prin stradă. „Noua clădire va fi legată de Casa Austria, de Ortopedie, de spital și de viitoarea maternitate. Când un pacient va fi mutat de la UPU sau Terapie Intensivă către o altă secție el nu va mai fi dus prin curte, se va merge prin tuneluri la secțiile respective”, a conchis președintele CJ Timiș.
Comentarii prin facebook