Stirile din ziua: 17 octombrie 2017

Colterm

Gigacaloria se scumpeste, facturile nu cresc. Subventie suplimentara de 10 milioane de lei catre Colterm

Gigacaloria se scumpeste, facturile nu cresc. Subventie suplimentara de 10 milioane de lei catre Colterm

Timișorenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu vor plăti mai mult pentru căldură. Consilierii locali au votat marți creșterea prețului la gigacalorie, dar și o subvenție suplimentară de 10 milioane de lei, care se adaugă celor peste 45 de milioane lei, sumă prevăzută deja în bugetul Colterm pe 2017.

Roxana Iliescu are incredere in judecata lui Nicolae Robu. Vom avea sau nu primul centru de legume-fructe?

Vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu, face apel la înțelepciunea liberalilor, pentru ca primul centru-pilot de colectare a legumelor și fructelor să poată fi construit la Tomnatic. Iliescu susține că alegerea acestei comune s-a făcut pe criterii strict tehnice.

Robu vrea studiu despre sanatatea timisorenilor. Cat de nocive sunt centralele de apartament?

Sunt sau nu centralele de apartament o potențială cauză de îmbolnăviri? Primarul Nicolae Robu vrea un studiu care să ofere o explicație asupra numărului tot mai mare de timișoreni diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Acesta ar urma să fie finanțat de la bugetul local.

colterm

Se scumpeste caldura. Creste pretul la gigacalorie, nu si subventia de la bugetul local

Prețul gigacaloriei la Timișoara va crește, iar scumpirea s-ar putea resimți în facturi. Consilierii locali au pe ordinea de zi, probabil suplimentară, a plenului de marți, 17 octombrie, un proiect de majorare a tarifului. Primarul Nicolae Robu anunțase că acest lucru este posibil încă de acum două săptămâni. UPDATE: Robu spune acum că „facem ca timișorenii să plătească tot cât au plătit până acum”.

Suzuki Romania, veste pentru pagubitii de la Timisoara: Vom livra toate autoturismele contractate

Cei câteva zeci de timișoreni care au plătit avansuri pentru mașini noi la RS Sara Motors, fost dealer autorizat Suzuki, și-ar putea primi totuși autoturismele. Reprezentanța pe România a companiei japoneze a anunțat că va livra comenzile, deși nu a primit niciun ban.

Targ transfrontalier de joburi la Kikinda, in 24 octombrie

Companii și entități din județul Timiș interesate de a angaja personal din Republica Serbia sunt așteptate să confirme participarea la primul târg de joburi organizat în cadrul proiectului LaborNet. Târgul se va desfășura pe parcursul zilei de 24 octombrie. Ziua de 23 octombrie este dedicată creării și dezvoltării rețelei Labor-Net – Rețeaua pentru mobilitatea forței

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat marți, 17 octombrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Mureș (p), Ariadna (p), Letea(p), Bd. Constantin Brâncoveanu (p), Hebe (p), Iris (p), Gh.Ranetti (p), orele 9 – 17; Lugoj – str. Timișorii (p), orele 9 – 17; Periam (p), Sânmihaiu German (p), Ghiroda – str. Victoriei nr. 20, Ceahlău 27,

Top