Stirile din ziua: 30 octombrie 2017

Trei cercetatori de la Politehnica, premii de excelenta in automatica

Trei cercetatori de la Politehnica, premii de excelenta in automatica

Trei cercetători de la Universitatea Politehnica au primit premiul „Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution”, la Gala Scopus. Distincţia a fost oferită pentru activitatea depusă în domenii precum conducerea și ingineria sistemelor, inteligență artificială, inginerie electrică și electronică.

serban nicolae

Pentru PSD, luptatorii anticomunisti din munti au ramas tot criminali si banditi

Miile de partizani care și-au pierdut viața în munți sau beciurile Securității au lupat împotriva intereselor României. O spune senatorul PSD Șerban Nicolae, care a adăugat că Stalin și Churchill au fost la fel de criminali. Aleșii PSD s-au opus ca ziua de 26 octombrie să-i omagieze pe luptătorii anticomuniști din munți.

Toate drumurile duc la Lovrin sau niciunde. Centrul de legume-fructe al CJ Timis, amanat cu scandal

Dacă nu se face la Lovrin, nu se face niciunde – aceasta este direcția în care se îndreaptă centrul-pilot de legume și fructe al CJ Timiș. Tomnaticul nu e agreat de liberali și pare imposibil, în acest moment, pentru Executivul CJ să obțină două treimi din voturi. Terenul de la Lovrin, pentru care insistă PNL, nu are însă o situație juridică clară.

ATCCE

CJ Timis da Asociatiei Timisoara Capitala Culturala mai putin de jumatate din cat a cerut. De ce atat de tarziu

Cu două luni înainte de finalul anului, CJ Timiș a alocat 200.000 lei, sub formă de cotizație, către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Președintele Călin Dobra spune că banii vin atât de târziu pentru că ATCCE nu a depus mai devreme actele doveditoare.

Primaria Timisoara pastreaza secretomania (si) in cazul portii din Calea Aradului

Primăria Timișoara nu vrea să facă publice nici documentele care au stat la baza reabilitării porții de intrare dinspre Calea Aradului. Motivul invocat? Actele au fost ridicate de reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții. Între timp, deși pe 18 septembrie, primarul Nicolae Robu spunea că va cere o expertiză, acest lucru nu s-a întâmplat.

Reparatii de aproape 200.000 euro la fantana din Piata Dacia. Vor fi jocuri noi de lumina si apa

Primăria se mută cu lucrările în partea de nord a Timișoarei. Exact un an este estimat să dureze șantierul la finele căruia va fi refăcută fântâna din Piața Dacia. Banii, aproape 200.000 de euro, vin de la bugetul local. Mai trebuie să fie de acord și consilierii locali.

La 2 ani de la Colectiv, Centrul de Mari Arsi de la Timisoara: saloane goale de 900.000 euro si promisiuni

La doi ani de la tragedia de la Colectiv, de facilitățile pentu îngrijirea marilor arși au rămas doar promisiunile. La Spitalul Județean Timișoara au fost finalizate, încă de anul trecut, trei din cele cinci saloane ale Centrului de Mari Arși. O investiție de 900.000 de euro stă nefolosită, pentru că Ministerul Sănătății n-a fost în stare să cumpere încă aparatura.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat luni, 30 octombrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Constructorilor, orele 9 – 15, str. J. S. Bach (p), Mendeleev (p), Suceava (p), Madrid, Popa Laurențiu (p), Bd. Cetății (p), orele 9 – 17; Periam (p), Giulvăz (p), orele 9 – 17.

Top