CJ Timis se pregateste teoretic de demolarea Stadionului Dan Paltinisanu

CJ Timiș se apucă să facă documentația pentru noul stadion. În viitorul plen, consilierii județeni vor avea un proiect care propune exact inițierea acestor proceduri. Vechea arenă „Dan Păltinișanu” ar putea fi demolată, dar mai e mult până atunci. Momentan, totul e doar teorie.

În următoarea ședință, consilierii județeni vor avea pe ordinea de zi un proiect care vizează inițierea procedurilor de elaborare a studiilor și documentațiilor necesare în vederea dezvoltării unui complex sportiv pe actualul amplasament al stadionului „Dan Păltinișanu”. „În prezent, infrastructura, soluțiile arhitectonice și funcțiunile curente nu mai corespund standardelor și normelor internaționale, în plus, limitează valorificarea potențialului municipiului Timișoara, principalul pol de creștere economică de interes național din vestul României în organizarea de evenimente sportive, culturale și de agrement la standarde europene. Mai mult, în anul 2021 Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană, toate acestea arătând importanța realizării unui complex sportiv la nivel de standarde europene”, scrie în raportul proiectului de hotărâre.

Acest proiect se bazează pe un raport de expertiză, întocmit de SC Europroiect SRL, care arată stadiul în sunt scările, gradenele, tribunele și căile de acces în stadion. „La Tribuna Oficială, precum şi la Tribuna 2, pentru evaluarea consecinţelor care ar putea urma din cauza fisurii verticale observate pe faţadă şi a crăpăturilor din astfaltul de coronament, se impune să se urmărească în timp comportarea de ansamblu a rambleului, gradenelor şi a construcţiilor prin masurători topometrice periodice, în vederea elaborării proiectelor de consolidare. La copertinele metalice. elementele ce prezintă zone afectate de coroziune vor fi curăţate de rugină şi apoi protejate împotriva coroziunii cu pelicule rezistente. Se vor verifica periodic bazele stâlpilor ce au fost protejate cu tablă. Se propune demolarea şirului de stâlpi dinspre terenul de fotbal, împreună cu acoperişul zonei aferente, din motive funcţionale (…) Gradenele tribunelor din incinta stadionului prezintă cele mai multe degradări, din cauza clasei de beton necorespunzătoare şi a vechimii stadionului, degradările fiind cele mai pronunţate în zona de Sud a stadionului (…) Gradenele trebuie refăcute complet în acele zone, deoarece au suferit degradări iremediabile. Toate scările de acces trebuie refăcute, având în vedere că s-au tasat diferenţiat şi sunt foarte degradate, punând în pericol siguranţa spectatorilor şi a personalului din incintă”, scrie acest raport.

Având în vedere toate acestea, propunerile experților sunt două: realizarea unui stadion acoperit, cu structură metalică sau din beton armat, respectiv reabilitarea stadionului, cu realizarea unor tribune acoperite pe rambleul actual consolidat. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, susține varianta unui stadion nou 100%. „Vom merge pe construirea unui stadion nou și, implicit, demolarea celui vechi. Vom căuta soluții pentru finanțare, există și posibilitatea unui parteneriat public-privat. Este un obiectiv foarte important, care trebuie pus în practică”, spune Dobra. Stadionul „Dan Păltinișanu” are o suprafață totală de 55.423 mp, din care 38.193 mp suprafață construită. Arena are în prezent o capacitate de 32.821 locuri pe scaune și o instalație de nocturnă de 1.456 lucși. În 1963, când a fost construit, avea o capacitate de 40.000 de locuri. Stadionul este în proprietatea Județului Timiș din anul 2002 și, până în 2008, a fost renovat de mai multe ori.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

anteconbega a spus: (decembrie 11th, 2017 at 13:17 )

Teoria sine praxis est cum rota sine axis Palavre de politicieni.

 
Lae a spus: (decembrie 11th, 2017 at 15:41 )

O sa termine stadionul cel nou inaintea centurii 🙂 ))

 
++ a spus: (decembrie 11th, 2017 at 19:40 )

daca se apuca Dobra de el va fi gata in 2030, daca.

 
leo di taio a spus: (decembrie 11th, 2017 at 21:03 )

Cand ma gandesc ce stadion fain aveam la UMT si cum l-a raschetat marele manager Olaru de la Prompt.E usor de demolat, mai greu e swa construiesti ceva functional si durabil.
Pentru cei care au distrus baza sportiva a UMT-ului -inchisoare pe viata si confiscarea averii.GUNOAIE.

 
Sly a spus: (decembrie 11th, 2017 at 23:15 )

Încă un proiect la stadiul de minciună marca psd.
De ce nu îl întreabă d-l ăsta de la psd pe Tudose cînd va începe construcția centurii?!

 
INO a spus: (decembrie 12th, 2017 at 01:41 )

SANTA!HO!HO!HO!WHAT THE MEAN IN ROUMANIAN LANGUAGE!?SO!HO!HO!HO!HIS TIME IS COME BUT NOT YET!NOT YET!BABY!GOOD BYE!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Vova a spus: (decembrie 12th, 2017 at 07:10 )

@INo : boule

 
INO a spus: (decembrie 12th, 2017 at 07:29 )

SANTA!HO!HO!HO!ALL I WANT FOR CRISMAS IZ YOUUUUU!I BELIEVE IN MIRACLES,I BELIEVE I ROBU!COME PA!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
anteconbega a spus: (decembrie 12th, 2017 at 07:30 )

Se pregateste?! Cine a zis asa ceva? Cine ma?! Mujdei pe cocean.

 
Stelian Victoriosul a spus: (decembrie 12th, 2017 at 12:55 )

anteconbega esti tras? De la septaca ti se trage

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

roxana lucaciu

Roxana Lucaciu, campioană mondială la dans sportiv chiar acasă, la Timișoara

Timișoara a găzduit, în ultimul weekend, Campionatul Mondial de Dans Sportiv Under 21 Standard, dar și alte competiții importante, cu licențe internaționale. Românii și-au demonstrat valoarea, iar perechea Paul Rednic – Roxana Lucaciu este, din nou, campioană mondială.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Roxana Lucaciu, campioană mondială la dans sportiv chiar acasă, la Timișoara

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

centură

Centura de Sud a Timișoarei a primit un nou termen în instanță

Procesul Centurii de Sud are, în sfârșit, un nou termen. Și un alt complet de judecată. Tot la Curtea de Apel București, unde se blocase la finele lunii septembrie. Licitația pentru centură este încheiată în luna februarie și, de atunci, rezultatul se „plimbă” prin instanțe.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centura de Sud a Timișoarei a primit un nou termen în instanță

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top