Eugen Dogariu, domnii Diaconu, Simonis, Pau, madam Gavrilita? E totul OK?

Parlamentarii PSD, alegătorii și simpatizanții acestui grup politic organizat au două variante de încadrare a logicii și conștinței dumnealor. Prima, cea mai des vorbită, e cea că acest partid este un partid care protejează infractorii tocmai pentru că o sumedenie de decidenți ai lor sunt pe cale să ajungă pe mâna instanțelor de judecată. Dar nu despre aceasta aș vrea să vorbim. Despre asta tot scriem de când PSD s-a pregătit să încalece justiția. Aș vrea să nu-i jignesc pe parlamentarii de Timiș, Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Alfred Simonis, Adrian Pau și Bianca Gavriliță*, spunându-le că sunt complicii hoților, dacă nu chiar ei niște hoți. Prin urmare, am ales să le acord prezumția de bunătate, acea bunătate soră cu prostia pe care-am mai întâlnit-o prin corectitudinea politică promovată de progresismul european. Așadar, pesediștii nu sunt hoți, oameni buni, ei vor să acorde drepturi corecte persoanelor asupra cărora justiția își poate exprima finalmente nevinovăția. Iar noi, în mod incorect, îi vom trata ca pe niște cetățeni de mâna a doua, ca pe hoți, tâlhari sau violatori.

Uniunea Europeană a cerut statelor să protejeze imaginea celor suspectați că ar face ceva ilegal, tocmai pentru a nu trăi în defăimare pentru totdeauna. Numai că în Uniunea Europeană s-au păstrat suficiente pârghii în folosul avocatului public, astfel încât ideea de protecție să nu fie doar o grijă față de cei puțini și neadaptați unor reguli juridice și de civilizație. Îi protejez dreptul unuia bănuit că a furat, dar fac în așa fel ca și cetățeanul plătitor de impozit să se simtă cu drepturile apărate. La urma urmelor, ce se întâmplă azi în România lui Liviu Dragnea, Florin Iordache, Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Alfred Simonis, Adrian Pau și Bianca Gavriliță*? Oamenii cu simț civic își plătesc impozitele. Șmecherii și nelegiuiții mai degrabă nu. E, de la noi, plătitorii de taxe din Timiș și celelalte județe, se iau bani la buget pentru a se plăti servicii publice. Ce se întâmplă cu acești bani?

O parte merge în Legislativul României, adică și pentru parlamentarii PSD de Timiș, Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Alfred Simonis, Adrian Pau și Bianca Gavriliță*. Apoi plătim administrația locală care instalează, printre altele, aparatură de supraveghere ce poate ajuta cercetarea în prinderea infractorului. Mai plătim polițistul care caută să prevină sau să-l identifice pe un nelegiuit pentru a-l aduce în fața procurorului. Da, cum să nu, există procurorul pe care-l plătim din aceiași bani, apoi judecătorul care va decide dacă respectivul e vinovat. Sistemul penitenciar este plătit tot de noi, dar acolo vor ajunge din ce mai puțin oameni, prin grija actualului parlament, din grija lui Eugen Dogariu, a lui Adrian Diaconu, Alfred Simonis, Adrian Pau și Bianca Gavriliță*.

Toate aceste instituții le plătim noi pentru a avea o viață decentă și liniștită. Numai că parlamentarii PSD de Timiș, Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Alfred Simonis, Adrian Pau, Bianca Gavriliță*, uită de unde se alimentează acest buget, uită că lumea onestă și cu frica legii plătește tot acest aparat administrativ și juridic, iar grija lor se îndreaptă către suspecți, cei mai mulți dovediți finalmente a fi în contondență cu legea. Așa va ajunge ca traficantul de carne vie să poată asista la audierea unei fete martor (amendament PSD-ALDE), ca filmarea video să nu mai fie probă când un primar este prins luând mită (amendament PSD-ALDE). Ba chiar, acești parlamentari de Timiș pe care noi îi plătim ca fraierii sunt de părere ca acel primar care se pregătește să ia mită are dreptul să știe când DNA declanșează urmărirea penală asupra sa, să știe omul ce să facă, nu? Tot amendament PSD-ALDE.

Încerc să-mi rafinez puțin din toată această nebunie de informații. Și să-mi imaginez ce este în mintea unor oameni ca Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Alfred Simonis, Adrian Pau, Bianca Gavriliță* când votează așa ceva. Nu știu dacă e cazul să vorbim de conștiință, dar în mintea acestor oameni poate că s-au ramificat la un moment dat niște căi alternativă de urmat. Așa, doar o străfulgerare de-o secundă. S-au gândit ei cum le va fi de bine dacă urmează, disciplinat, partidul, și probabil că le-a ieșit bine socoata, dar măcar unuia dintre ei mă gândesc că s-a cuibărit temerea că poate-poate va suferi el și familia lui de pe urma acestui joc cu focul făcut în aceste zile.

Infractorii credeți că aleg, credeți că un copil pe stradă luat în vizor de un pedofil este mai protejat când știe că este copilul unui deputat PSD? Violatorul știe asta, să se teamă? Și de ce s-ar teme? Dar dacă îți sparge cineva casa, iar proba video de la camera de supraveghere nu va mai fi valabilă? Dacă un atacator periculos este în libertate și anchetatorii nu au voie să prezinte fotografia capturată de o cameră pentru că suspectul are demnitatea lui ce nu trebuie atinsă până la o condamnare definitivă? Oamenii ăștia oare cum gândesc când gândesc? Dacă nu sunt complici cu hoții, oare o fac din prostie? În cazul unora dintre ei nu este nici una, nici cealaltă. Dar le e frică că doar ei resping amendamentul și vor rămâne cu acea bilă neagră în ochii partidului, în ochii celui care decide lista peste trei ani și astfel își vor rata viitorul. Iar dacă vor vota minunile astea, au impresia că vor trăi bine. Nici nu știți ce ați ratat, domnilor Eugen Dogariu, Adrian Diaconu, Alfred Simonis, Adrian Pau, doamnă Bianca Gavriliță!

* Deputatul PSD Matei Suciu nu poate face „obiectul” unui apel la conștiință, el fiind parlamentarul de Timiș direct interesat de trecerea unui amendament care face praf deciziile instanțelor cu privire la incompatibilitățile constatate de ANI.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Mihai a spus: (decembrie 15th, 2017 at 13:59 )

Tu vorbesti santajist betiv ce esti!!!

 
nuie psd a spus: (decembrie 15th, 2017 at 19:38 )

vai de pl noastra. reactia civica e extrem de slaba in comparatie cu gravitatea situatiei. iar intrebarile adresate celor din psd timis le puteti adresa intregului usl.

 
anteconbega a spus: (decembrie 16th, 2017 at 06:49 )

Gaşca lor şi Ţara noastră. De ce e Matei Suciu şantajist beştiv? Şi dacă e beţivm ce? Avea o vorbă profesorul Tohăneanu, dacă ai auzit de el: „Din beţie te trezeşti, din prostie niciodată!” Şi dr. Sandu Factor: „În faşa prostului rămân interzis. Nu am replică.” Corect ar fi: Eugen Gavriliţă, BIanca Pau, Alfred Diaconu, Adrian Simonis. Ce mi-e baba Rada ce mi-e Rada baba.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

daea

Pesta porcină a ajuns în Teleorman. Bufonul de la Agricultură sugerează o mână criminală

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, că-și pune întrebări dacă nu cumva pesta porcină a ajuns în Teleorman în mod premeditat. Declarația vine la două zile după ce un focar de pestă porcină a fost descoperit în cel mai cunoscut județ al țării.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pesta porcină a ajuns în Teleorman. Bufonul de la Agricultură sugerează o mână criminală

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top