Gheorghe Ciuhandu, rechizitoriu extrem de dur și dureros la adresa „realizărilor” lui Robu

Zilele trecute, primarul Nicolae Robu afirma că realizările sale nu se compară cu ce s-a făcut în cele patru mandate ale fostului primar Gheorghe Ciuhandu, ci cu tot ce s-a produs în ultimii 50 de ani. Mai mult, Robu spunea că, dincolo de faptul că nu s-a făcut nimic în domenoul infrastructiurii în timpul administrației Ciuhandu, i s-a lăsat moștenire o populație cu „mentalitatea pervertită”, deoarece este sceptică în privința realizării metroului sau aducerii la Timișoara a trupelor Metallica, AC/DC etc.

Ciuhandu nu i-a rămas de această dată dator actualului primar, răspunzându-i punctual, dar făcând și un aspru rechizitoriu al „realizărilor” lui Robu. „<<.Greaua moștenire>> pe care i-am lăsat-o lui Nicolae Robu în 2012, când am decis să nu mai candidez, a constat în 37 de proiecte cu finanțare europeană, între care: reabilitarea centrului istoric, pasajul Michelangelo, reabilitarea malurilor canalului Bega, extindere rețele troleibuz Dumbrăvița și Ghiroda, reabilitarea/modernizarea/echiparea maternității de pe str. Odobescu, reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea și echiparea liceelor C.D. Loga, Nikolaus, Lenau și Calderon, și multe altele. Valoarea totală a proiectelor primite pe tavă de Nicolae Robu de la administrația Ciuhandu a fost de peste 170.000.000 euro. Dl. Robu, în loc să spună „mulțumesc” (sau cel puțin să aibă bunul simț să tacă dacă nu e capabil să recunoască și meritele altora), nu numai că nu a fost în stare să le pună pe toate în aplicare, dar și le-a asumat cu nerușinare pe cele realizate, a tăiat panglici susținând că datorită lui s-au întâmplat toate, că el este cel care modernizează Timișoara <<în forță>> și alte asemenea minciuni”, arată Ciuhandu printr-un comunicat de presă.
Fostul primar mai spune că Robu și-a bătut joc de unele proiecte moștenite, prin lucrări proaste (Centrul istoric), depășiri de termene etc. Ciuhandu arată că, spre deosebire de admnistrația Robu, perioada mandatelor sale s-au realizat investiții majore din fonduri europene, s-au elaborate strategii de dezvoltare, Panul Urbanistic General etc. “Problema pe care Nicolae Robu o are este că cele două pasaje cu care se laudă că le-a lărgit, Jiul și Popa Șapcă, respectiv asfaltările pe care le-a făcut prin oraș, sunt finanțate exclusive de la bugetul local, deci fără a atrage un euro finanțare europeană, ceea ce arată despre actualul primar că este un prost administrator, care știe doar să cheltuie banii adunați de la timișoreni, fără să profite de contextul european și de finanțările care se pot obține din exterior”, a continuat Ciuhandu. Dacă asta nu era îndeajuns, fostul primar spune că Robu, nu doar că n-a adus bani, dar a pierdut finanțări: “Mai mult decât atât, Planul Urbanistic General, care trebuia reînnoit, procedură demarată în 2010 de administrația Ciuhandu, nu a fost finalizat nici până astăzi de administrația Robu, în cei 5 ani jumate de când conduce orașul. Proiectul <>, care prevedea realizarea unui incinerator ultramodern care ar fi produs energie pentru CET, arzând deșeurile menajere, demarat de administrația Ciuhandu în 2011, a fost îngropat de administrația Robu. Împrumutul de 3 milioane de euro de la KFW pentru reabilitarea clădirilor istorice, a fost și acesta pierdut de administrația Robu. Ca să nu discut de promisiunile pe care Nicolae Robu le-a făcut în campania electorală din 2012 și pe care nu le-a onorat nici până acum: reabilitarea a 200 de blocuri anual, centura și inelele orașului, racordul la autostradă, 5 parcări de mari dimensiuni, stadion ultramodern, sală polivalentă cu 15.000 de locuri, 4 bazine semiolimpice și 1 bazin olimpic, un mare spital etc. şi nici de modul în care a cheltuit milioane de euro din banul public pentru o echipă de fotbal fără rezultate și fără spectatori, pentru vaporașe și microbuze care nu pot circula, pentru reșaparea unor tramvaie care acum se rup în două etc. Din păcate capacitatea managerială a lui Nicolae Robu se vede și acum, când nu a fost in stare să organizeze deszăpezirea orașului, după doua zile de ninsori”.
În domeniul infrastructurii apă-canal, Ciuhandu spune că a adus finanțări de peste 70 de milioane de euro, astfel că în 2012, 99% dintre timișoreni erau racordați la rețeaua de apă potabilă și 97% la canalizare. “Din păcate pentru Timișoara, <> o are Nicolae Robu, care visează la metrou, palmieri, fântâni muzicale, AC/DC și Metallica, în loc să se gândească cum să finalizeze Planul Urbanistic General, cum să atragă fonduri externe, cum să scrie proiecte, cum să rezolve probleme concrete, cum să pregătească Timișoara pentru 2021, ca să nu ne facă de rușine. Preocuparea principală a lui Nicolae Robu se reduce exclusiv la propria imagine, promovându-se pe facebook în mod narcisist, megalomanic și făcând de multe ori prin aceasta subiectul unor știri mondene, ce dăunează de fapt imaginii orașului pe care îl reprezintă și lipsesc de substanță administrația locală. În încheiere îl invit pe Nicolae Robu să își imagineze ce realizări ar fi avut administrația condusă de dumnealui în cei 5 ani și jumătate, de când este primar, dacă în anul 2012 nu ar fi moștenit niciunul din cele 37 de proiecte cu finanțare europeană de la administrația Ciuhandu, și îi adresez o singură întrebare: Câte proiecte de modernizare / dezvoltare cu finanțare europeană a pornit administrația Robu de la 0, începând din 2012 și până în prezent, pe ce domenii, de ce valoare și în ce stadiu se află derularea acestora ?”, a închis Ciuhandu cea mai dură luare de poziție de când a părăsit sediul de pe CD Loga.

Autor
Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

Periuta a spus: (martie 2nd, 2018 at 13:30 )

Bravo Domn’ Primar Ciuhandu ! pt mine ati fost , si veti fi in continuare primarul Timisoarei !

Sha Kaloo a spus: (martie 2nd, 2018 at 13:39 )

zdai seama

Timisorean a spus: (martie 2nd, 2018 at 13:54 )

Am spus in 2012 tuturor cunostintelor ca alegandu-l pe Robu de la USL se va alege praful de acest oras. Am avut dreptate! Nu a fost Ciuhandu primarul perfect dar omul are o pregatire, un bun simt si o educatie care il situeaza mult peste ce va fi vreodata marele profesor Robu.

NickyBobu a spus: (martie 2nd, 2018 at 14:14 )

Votat Ciuhandu! Totul pentru Timisoara!

anteconbega a spus: (martie 2nd, 2018 at 14:29 )

Asta-i scoala nemţească a lui Ciuhandu, de unde şi seriozitatea în administraţie. Fostul primar a beneficiat şi de priceprea arhitectei Aura Junie. ALDERobu e în frăţie cu Ionuş Nasleu- Controlorul, care e băiat de treabă, dar e doar un ATV-ist zburdalnic şi atât. Aici e şi vina PSD Timiş că nu e în stare de 28 de ani să găsească o alternativă valabilă, măcar ca să stimuleze lupta pentru scaunul de primar. Ş iar ne vom procopsi în 2020 cu căpitanul de vaporetto ales ditamai primarul, „narcisist şi megaloman”. „Greaua moştenire” lăsată de Ciuhandu îl umileşte pe ALDERobu, dar acesta, pupat în cur de anturaju-i vicios, nu-şi dă seama. A susţine că tu ai făcut totul, fără să clipeşti, asta pute a mitomanie sadea! Sau a nesimţire cu diplomă de rect-or.

leo di taio a spus: (martie 2nd, 2018 at 14:53 )

Acest -kin ir sen de la Bocsig, cu mari probleme de sanatate, botezat mai nou de cei de la b1tv albono din banat ne face de rasul lumii.Este un foarte slab administrator, un narcisist-mincinos care ar trebui sa fie suspendat din functie si predat(sau sa se autosesizeze)DNA-ul.Ar merita sa isi duca restul zilelor pe una din barcile cumparate cu baniii nostrii. Pentru toate „realizarile” si obrazniciile sale, ptr. toatala lipsa de bun simt, „ASA SA II AJUTE DUMNEZEU”

Sha Kaloo a spus: (martie 2nd, 2018 at 16:00 )

@leo: zdai seama

Ion Oncescu a spus: (martie 3rd, 2018 at 07:54 )

Ciuhandu – a furat cat a putut de mult! A vandut orasul tiganilor! 16 ani de hotie!

calintm a spus: (martie 3rd, 2018 at 08:57 )

ion oncescu, esti un mare bou. nu ai inteles nimic. Din cauza unora ca tine tara se duce dracului. Pun pariu ca esti un mare psdist si urmaresti doar antena 3.

andreitm a spus: (martie 3rd, 2018 at 09:12 )

Ciuhandu e cel mai tare ca a facut numa studii de fezabilitate cu firmele familiei, dar nimic in realitate si a retrocedat Timisoara adevaratilor stapani ai banatenilor, adica tiganii.

Ion Oncescu a spus: (martie 3rd, 2018 at 10:51 )

@calintm
1. Cand vorbesti cu mine, spala-te pe din amice!
2. Sunt anti-PSD
3. O iei?

Ion Oncescu a spus: (martie 3rd, 2018 at 10:54 )

@calintm
Pe dinti vroiam sa spun, dar am ramas socat la cat esti de taun.

Ion Oncescu a spus: (martie 3rd, 2018 at 10:59 )

O spun din nou, sa va intre bine in cap: Robu este cel mai bun primar pentru Timisoara! A intrat in istorie la cat de multe a facut pt acest oras!

spectator a spus: (martie 3rd, 2018 at 12:56 )

@ion oncescu – spui prostii zilnic și în proporții de masă. De Carol Telbisz, adevăratul mare primar al urbei – ai auzit?

anteconbega a spus: (martie 3rd, 2018 at 14:35 )

A intrat in „Istoria Prostituţiei” de Mircea Bălan. Oricum, până şi Liviu Borha, ca să nu mai vorbim de Viorel Oancea, s-au trezit în Primărie mai normali decât Bocsigar.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Top