Stirile din ziua: 7 martie 2018

Catalin Iapa

Curat…etic! Catalin Iapa face Codul de Etica al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana

Cinci pentru un cod de etică. Primarul Timișoarei a decis, din postura de principal finanțator, că trebuie ca Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană să respecte anumite reguli. Acestea vor fi stabilite de patru universitari și un apropiat al edilului, deținător de tot felul de funcții în diverse asociații.

Lucrarile la Sala Polivalenta de la Baza 2 vor fi, in sfarsit, reluate. Santierul dureaza de opt ani

Din primăvară am putea vedea, din nou, muncitori pe șantierul de la Sala Polivalentă de la Baza 2. Guvernul a aprobat noii indicatori tehnico-economici, astfel că Politehnica poate da drumul licitației pentru găsirea unui constructor. Ideal, spune rectorul UPT, ar fi ca în aprilie să existe deja un câștigător. Șantierul a început de aproape opt ani.

Mama unui copil care face tratament cu imunoglobulina: Se puteau lua masuri mult mai devreme

Criza imunoglobulinei a atins cote maxime. Mii de pacienți suferă de luni de pe urma lipsei acestui tratament de luni bune, iar Ministerul Sănătății a declanșat Mecanismul European de protecție civilă pentru a asigura cantitatea necesară de imunoglobulină. Otilia Stanga, mama unei fetițe de 12 ani din Timișoara, pe nume Maia, care necesită tratament cu imunoglobulină, spune că se puteau lua măsuri mult mai devreme.

Editorial de Ino Ardelean

La rece, cateva clarificari despre conflictul dintre primarul Timisoarei si jurnalisti

Aproape în unanimitate și într-un gest fără precedent, organismele media din Timișoara au inițiat un protest la adresa primarului Timișoarei, și, totodată, președinte al PNL Timiș. S-a ajuns la acest demers după un lung, prea lung șir de jigniri și violențe verbale pe care edilul le-a proferat la adresa jurnaliștilor.

Studenti la Politehnica, castigatori ai marelui premiu la un concurs organizat de Microsoft

Patru studenți ai Universității Politehnica au câștigat marele premiu al competiției Bid Idea Challenge, organizată de Microsoft. Studenții politehniști au ieșit pe primul loc, în fața a sute de echipe din peste 40 de țări. Proiectul lor îi ajută pe specialiștii în medicină în analiza radiografiilor.

Calea Sagului, asfaltata in vara, arata jalnic la iesirea din iarna. Noua tehnologie, esec total / FOTO

Foarte frumoasa lucrare de asfaltare de pe Calea Șagului, făcută anul trecut, n-a supraviețuit nici măcar primei ierni. Asta, deși n-am avut multă zăpadă, să poată fi dată vina pe materialele antiderapante. E plin de denivelări, crăpături și petice, iar în unele locuri sunt de-a dreptul gropi. Șoferii reclamă deja situația, deși de la primărie lucrurile nu se văd la fel.

La Timisoara are loc primul maraton din Romania organizat de o universitate. S-a dat startul la inscrieri!

Setea de mișcare a locuitorilor urbei de pe Bega va fi „potolită” de încă un concurs care va fi organizat la Timișoara. Nu orice concurs, ci de primul maraton din țară organizat de o universitate. Competiția se adresează oricărei grupe de vârstă, cu niveluri diferite de pregătire și rezistență.

aquatim

Fara apa rece in Ciacova, Jebel si Recas

Aquatim anunță că miercuri, 7 martie, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei în Ciacova, iar joi, 8 martie, în același interval orar, în Jebel, pentru spălarea și igienizarea rețelelor de distribuție a apei. Tot joi, între orele 9 și 13, va fi întreruptă furnizarea apei potabile în Recaș, pentru lucrări de mentenanță

apa calda

Caldura si apa calda oprite in zona Soarelui

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua termică primară, va întrerupe miercuri, 7 martie, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde de consum și a încălzirii la PT 91, 92, 93 și 94. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor Aleea Icar, Aștrilor, Azurului, Orion, Sirius, Spitalul Sud, Cristalului, Oglinzilor, Farului, Lidia,

Top