Stirile din ziua: 20 martie 2018

Abracadabra! Pe agenda culturala a Timisoarei a aparut si un festival de magie

Consilierii locali au votat, marți, agenda culturală a Timișoarei, cu două amendamente. Festivalul JazzTM va primi, în total, 900.000 lei și va apărea un nou festival. Un liberal a considerat că orașul de pe Bega are neapărat nevoie de un festival de magie. Probabil absolut întâmplător, un magician local și-a făcut apariția la ultimele două dezbateri publice organizate de PMT.

Zeci de roboti se lupta, la sfarsitul saptamanii, la Politehnica

A patra ediție a concursului internațional RoboTEC (Robot Engineering Contest), organizat de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare), în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timișoara, Facultatea de Automatică și Calculatoare și companii din sfera IT, are loc la finele acestei săptămâni.

Chiria pentru sediul PSD Timis din Iosefin, doar cu dezbatere publica! Primarul cere in premiera o astfel de procedura

Neapărat dezbatere publică! Asta a cerut, în premieră, primarul Nicolae Robu, pentru prelungirea contractului de închiriere încheiat cu PSD Timiș pentru sediul de pe Spl. Vladimirescu. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a plenului de marți tocmai pentru că nu fusese organizată dezbatere!

Nicolae Robu

Robu vrea sa scada niste salarii si Serviciul Juridic se opune: Cat de bolnava este aceasta institutie?

E de aproape 6 ani primar, dar încă susține că nu are „pârghiile” să însănătoșească administrația locală. Nicolae Robu vrea să modifice niște salarii ale unor angajați, pentru că legea îi permite, dar s-a lovit de.. zidul Serviciului Juridic. Edilul spune că, în aceste condiții, va scădea toate salariile!

Timisoara sta cu lumina aprinsa de Ora Pamantului. Robu: Nu are sens sa cream disconfort

Capitala Earth Hour România 2013 nu mai stinge lumina de „Ora Pământului”. Este decizia primarului Timișoara, care spune că putem celebra acest moment fără „crearea de disconfort” pentru cetățeni. Altfel, sâmbătă, 23 martie, vor fi concerte, dans cu focul și telescoape în Piața Libertății.

Primaria Timisoara, amendata cu inca 10.000 de lei pentru poarta de pe Calea Aradului. E obligata sa faca expertiza

Primăria Timișoara e din nou bună de plată! A fost amendată cu încă 10.000 de lei de Inspectoratul de Stat în Construcții, care a verificat, săptămâna trecută, situația porții de pe Calea Aradului. Controlul a avut loc la solicitarea Prefecturii Timiș, iar amenda totală este de 70.000 de lei!

Florin Ravasila

Inca un consilier personal paraseste echipa Robu. Florin Ravasila si-a indeplinit visul: s-a angajat in primarie

Încă un consilier personal al primarului Nicolae Robu va părăsi echipa, dar nu va pleca foarte departe. Se va muta într-un alt birou din instituția de pe CD Loga. Este vorba despre Florin Răvășilă, care și-a dat seama că îi place în administrație și va fi consilier la Serviciul Școli Spitale. E însă primul pas spre o posibilă avansare.

Editorial de Eugen Sasu

Ce ar fi facut Liviu Dragnea daca ar fi gasit un spion rus otravit pe-o banca-n Cismigiu?

V-ați imaginat măcar pentru o clipă ce reacție ar fi avut autoritățile într-o Românie condusă de PSD și de Liviu Dragnea în problema tentativei de asasinat a spionului rus Sergei Skripal? Haideți, vă rog eu frumos să meditați asupra acestui subiect câteva minute. E o desfătare.

Primaria Timisoara si-a numarat frezele de zapada. Teoretic, curata trotuarele prin cartiere

S-a întors iarna, deși a început primăvara astronomică, și ar trebui să trotuare curățate prin cartiere. Nu prea e așa și v-ați convins la ultima „tură” de iarnă? Să știți totuși că faimoasele freze de zăpadă cumpărate de Primăria Timișoara există! Sunt pe la consiliile de cartier, școli și spitale, dar nu e clar dacă e cineva care verifică dacă ele sunt și folosite.

Lucian Varsandan

Lucian Varsandan, premiu pentru excelenta in management si strategia artistica a Teatrului German Timisoara

Fostul director al Teatrului German de Stat din Timișoara, Lucian Vărșăndan, a primit premiul Radio România Cultural la secțiunea Teatru. Timișoreanul a fost premiat pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a teatrului pe care l-a condus până în toamna lui 2017.

Persoanele cu dizabilitati vor sa iasa din casa si sa duca o viata normala! Le poti ajuta alergand si donand

Persoanele cu dizabilități vor să iasă din casă și să trăiască o viață ca toți ceilalți. Din păcate, imposibilitatea de a se deplasa și cineva care să-i ajute îi țin izolați între patru pereți pe cei care au probleme de mobilitate. Îi puteți ajuta să iasă din casă… alergați sau donați la Timotion, festival al alergării care va avea loc la Timișoara.

întreruperi

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat marți, 20 martie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Secerii, Bârsei, Titus Mureșan, Steaua (p), E. Zola (p), J. P. Marat, Eternității (p), Barbu Lăutaru (p), orele 9 – 17; Sânmihaiu Român – zona de lângă grădiniță, Giroc (p), Bărăteaz – str. Principală nr. 4), Făget – Calea Bichigiului, Țarinii,

Top