Arhiva pentru luna: aprilie 2018

Rambuku și Eréndira, propunerile Timișoarei pentru Gala UNITER. Puteți vota și voi

Rambuku și Eréndira, propunerile Timișoarei pentru Gala UNITER. Puteți vota și voi

Peste exact o săptămână, pe 7 mai, la Alba Iulia, vor fi decernate premiile UNITER. Timișoara este reprezentată la gala teatrului românesc de două spectacole foarte diferite, dar ambele greu de uitat. Este vorba despre „Rambuku”, al Teatrului Național, și de „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet”, de la Teatrul German, Olga Török fiind nominalizată și pentru cel mai bun rol.

Robu la curatenie

Robu a trecut… la curățenie! În doi timpi și trei mișcări, alături de Iapă și Kristof / FOTO

Curățenia orașului – un subiect delicat în ultimele săptămâni la Timișoara. Primarul Nicolae Robu a decis să facă „de ocară” societatea de salubrizare, până aceasta își va face treaba. Cert este că, dincolo de vorbe, edilul a decis să dea exemplu. Și nu oriunde, ci chiar în centrul orașului!

Adio, parcări subterane în centrul istoric al Timișoarei! De ce nu are rost să înceapă vreun șantier până în 2021

Aglomerația de pe durata Timfloralis, unde fiecare centimetru de margine de drum a fost folosit la maximum, a arătat, din nou, cât de mare este nevoie de locuri de parcare în centrul Timișoarei. Dacă despre parcări supraetajate încă se discută, un lucru e sigur: până în 2021 nu vom avea o parcare subterană în această zonă.

De la 1 iunie ne-am putea da cu vaporașele de pe Bega. Robu: Ține exclusiv de Guvernul Dăncilă

În ciuda contestatarilor cu „minte de bibilică”, de la 1 iunie, cel mai probabil, timișorenii vor putea merge cu vaporașele pe Bega. E anunțul făcut de primarul Nicolae Robu, încântat că a depășit toate piedicile. Totul este acum la mâna Guvernului Dăncilă.

Timfloralis, la cota 100.000: record de vizitatori la Timișoara / FOTO

Cel mai parfumat și mai colorat festival al primăverii a înregistrat, în acest an, un număr record de vizitatori. Au fost 100.000 de oameni la Timfloralis și vestea bună este că puteți admira și luni, 30 aprilie, frumoasele aranjamente. În plus, unele dintre ele vor rămâne în picioare încă o săptămână cel puțin.

Cum poți să obții bani pentru afacerea ta: ce programe oferă finanțare și ce trebuie să faci

Sunteți interesați de finanțare pentru afacerile dumneavoastră? Revista Reporter Economic, în parteneriat cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Banca Transilvania, organizează, la Timișoara, o conferință regională cu tema „Soluții de finanțare și garantare a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii”.

100% se va asfalta cândva pe Dr. Ioan Mureșan. Ca să nu fie noroi, se pune piatră amestecată cu pământ / FOTO

A trecut iarna, a venit primăvara, pe strada Dr. Ioan Mureșan sunt tot tranșee. Acum câteva zile, niște muncitori au astupat gropile cu piatră spartă amestecată cu pământ. Nu e prima oară: data trecută a durat până la prima ploaie. Primarul Nicolae Robu promite din nou asfalt, dar spune că vina e a Gărzii de Mediu.

c

Cursuri de 7 ani de acasă pentru vatmani, ca să nu mai fie nesimțiți și obraznici. Scrisoare deschisă pentru șeful STPT

Șoferii și vatmanii de pe mijloacele de transport în comun au nevoie de cursuri de bun simț. Asta îi cer directorului STPT membrii Asociației Ceva de Spus, un ONG care reprezintă persoanele cu handicap locomotor. Oamenii se plâng de totala lipsă de empatie și de minimă educație a unora dintre cei care conduc tramvaiele, troleibuzele și autobuzele.

A fost răpit un copil. Test pentru forțele de ordine: cât de repede se pot mobiliza să-l caute

Cât de repede se pot mobiliza forțele de ordine și voluntarii, în cazul unei alerte de răpire a unui copil? Asta a vrut să testeze, la acest sfârșit de săptămână, un exercițiu la care au participat polițiști, reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Aviație al M.A.I., procurori, pompieri, jandarmi, parteneri şi voluntari.

Top