Stirile din ziua: 22 martie 2018

Primarii PNL,de la dreapta: Nica, Goza, Roman

Primul pas spre pace in PNL Timis. Alegerile de la Sannicolau Mare au fost anulate

Primul pas spre pace in PNL Timis. Alegerile de la Sannicolau Mare au fost anulate

Biroul Permanent Județean al PNL Timiș a decis, joi seară, să anuleze controversatele alegeri din filiala Sânnicolau Mare. De asemenea, alți primari „rebeli” au fost numiți președinți interimari, urmând ca acolo să fie organizate alegeri.

Daca tot a castigat procesul cu gestionara, Muzeul de Arta Timisoara poate da inapoi tablourile Baba. Somatia expira pe 23 martie

Muzeul de Artă Timișoara are termen până vineri, 23 martie, să înapoieze Muzeului Național de Artă al României cele 27 de tablouri semnate Corneliu Baba împrumutate. MART a câștigat procesul cu fosta gestionară, așa că, teoretic, nu are niciun motiv să nu returneze lucrările.

Ce a facut SDM in 2017: parcari de 180.000 de euro, dar si marcaje rutiere de… 900.000 euro

Realizări de 10 milioane de euro, din care peste jumătate din contracte încheiate cu Primăria Timișoara. Cu asta se laudă, pe 2017, SDM, care are monopol pe străzi, trotuare, semafoare și indicatoare rutiere. Muncitorii au făcut marcaje rutiere de aproape 900.000 de euro, în timp ce pentru parcări nu s-au cheltuit decât 180.000 euro!

Vaporasele au tras la mal la Casa Poporului. Bojin: Trebuie sa insistam la parlamentari

Ministerul Apelor și Pădurilor a depus propunerea care, dacă va trece, va rezolva problema vaporașelor. Asta susține Titu Bojin, șeful Administrației Bazinale de Apă Banat. La începutul lunii martie, Primăria Timișoara a dat în judecată guvernul, Ministerul Apelor și Pădurilor și cel al Transporturilor. Dacă vaporettele nu circulă până în iunie, sunt de dat înapoi la UE 6 milioane de euro.

Samartinean anunta alegeri in PMP Timis pe 31 martie. In februarie spunea ca poate la anul

O lună și un pic a durat „anul” anunțat de președintele interimar PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, pentru organizarea de alegeri în filială. Deputatul susținea, pe 19 februarie, după ce Roxana Iliescu și-a anunțat candidatura, că poate aceasta vorbea de alt partid.

Turnul de apă din Timișoara

Primaria se apuca de… Turnul de Apa din Iosefin. Prima licitatie pentru transformarea in centru cultural

Un pas mic, dar măcar unul concret, nu vorbărie, ca până acum: primăria chiar vrea să readucă la viață vechiul turn de apă de pe strada Barițiu. Planuri sunt de vreo cinci ani, dar abia acum se va decide, oficial, ce se va face acolo. Se caută consultant în vederea organizării unui concurs de soluții.

Editorial de Ino Ardelean

Romania, tara in care mai bine esti borfas, decat bolnav

Lui Tudorel Toader i-a mai trecut prin minte o idee. Nu ajunge că-i scoate pe infractori mai repede din închisori, dar vrea să le dea și niște bani, drept despăgubiri. Cică pentru condițiile nasoale din pușcării. La o durată medie a pedepsei de patru ani, ar veni în jur de 12.000 de euro drept „primă” de eliberare.

Silviu Balace: La Galaxy vrem sa crestem copii care sa joace fotbal cu zambetul pe buze

Silviu Bălace a agăţat ghetele în cui în 2015, an în care a înfiinţat, împreună cu Goran Corojor, şcoala de fotbal Galaxy Timişoara. Spune că nu vrea să ardă etapele nici la nivelul juvenil, aşa cum s-a întâmplat şi în cariera sa de jucător, şi visează să promoveze jucători la care să primeze plăcverea de a juca fotbal.

întreruperi

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat joi, 22 martie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Crizantemelor (p), Vladimirescu (p), J. Preyer (p), Al. Vlahuță (p), orele 9 – 15, SP Orezărie, orele 9 – 17; Sânmihaiu Român – zona ieșire spre Sânmihaiul German, zona spre Săcălaz, Utvin (p), Brănesti, Chevereșu Mare (p), Bacova (p), Dudeștii Vechi

Top