Lucian Varsandan, premiu pentru excelenta in management si strategia artistica a Teatrului German Timisoara

Fostul director al Teatrului German de Stat din Timișoara, Lucian Vărșăndan, a primit premiul Radio România Cultural la secțiunea Teatru. Timișoreanul a fost premiat pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a teatrului pe care l-a condus până în toamna lui 2017.

Lucian Vărșăndan, fostul director al Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural pentru 2017 în categoria Teatru. Motivarea juriului: „pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a Teatrului German de Stat Timișoara”. El a și câștigat premiul, la care i-a avut drept contracandidați pe Miki Braniște, directorul Festivalului Temps d’Images de la Cluj, și Bogdan Sărătean, coordonatorul festivalului „25 de ore de teatru non-stop” de la Sibiu. „Mulțumesc radioului public că s-a aplecat asupra performanței unui teatru atât de mic, mulțumesc juriului (…) mulțumesc oamenilor care mi-au fost alături și artiștilor din Teatrul German de Stat și care au venit la Teatrul German de Stat și au făcut posibilă această performanță. Vreau să dedic acest premiu celor mulți creatori de teatru din România a căror realitate zilnică se vede mult mai puțin strălucitoare în munca lor și în zbaterea lor de zi de zi, adesea sufocați de birocrație adesea lipsiți de resurse și cu toate acestea nu renunță. Este și premiul lor”, a declarat Lucian Vărșăndan, la Gala premiilor Radio România Cultural.

Lucian Vărșăndan are 42 de ani și între 2007 și 2017 a fost directorul TGST. În 2016 a fost secretar de stat în Ministerul Culturii. Notat cu 9,88 la ultima evaluare și dându-i se posibilitatea să prezinte un nou plan de management, Lucian Vărșăndan a aflat că nu mai poate fi director la TGST. Asta, după ce Primăria Timişoara nu a organizat etapa următoare prevăzută de lege, și anume analiza, de către o comisie de specialitate, a noului proiect. Asta, după ce Serviciul de Resurse Umane al instituției a interpretat legea în sensul că Vărșăndan nu are studiile necesare pentru a fi director de teatru. Ministerul Culturii spune însă că „în conformitate cu prevederile art. 43 ale OUG 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, în situația în care, în urma evaluării finale, managerul a obținut un rezultat mai mare sau egal cu nota 9, acesta are dreptul de a prezenta un nou proiect de management, în conformitate cu cerințele caietului de obiective întocmit de către autoritate (…) Procedura de analiză a noului proiect de management nu cuprinde etape referitoare la verificarea dosarelor ori a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească managerul (…) procedura în cauză reprezentând o situație de excepție față de procedura prevăzută de OUG 189/2008 pentru organizarea unui concurs de proiecte de management”.

Lista premianților

Premiul pentru poezie a ajuns la Dan Coman, pentru volumul de poezie Insectarul Coman, apărut la Editura Charmides.
Premiul pentru proză i-a fost înmânat lui Bogdan-Alexandru Stănescu, pentru romanul Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut la Editura Polirom.
Premiul pentru teatru i-a revenit lui Lucian Vărșăndan, pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a Teatrului German de Stat din Timișoara.
Premiul pentru film i-a fost înmânat regizorului Daniel Sandu, pentru producția Un pas în urma serafimilor.
Premiul pentru arte vizuale i-a fost decernat lui Gheorghe Rasovszky, pentru expoziția retrospectivă aNORMAL, deschisă la MNAC în noiembrie 2017.
Premiul pentru științe a ajuns la echipa revistei Știință & Tehnică pentru Marea Expediție Americană, cea mai importantă expediție din istoria de peste 70 de ani a revistei Știință & Tehnică, un proiect multimedia unic în presa românească, desfăşurat între 14 și 31 august 2017, prin care trei echipe ale revistei s-au dus în Statele Unite şi au stat de vorbă cu cercetători și profesori români din Statele Unite ale Americii, cu specialiștii NASA despre cucerirea planetei Marte cu echipaj uman şi au transmis live cel mai spectaculos fenomen astronomic al anului 2017, Marea Eclipsă Americană.
Premiul pentru muzică a fost revendicat de pianista Dana Ciocârlie, care a lansat Integrala pieselor pentru pian solo de Robert Schumann. Este o premieră în istoria înregistrărilor din întreaga lume – o integrală live, alcătuită din 13 CD-uri înregistrate într-o serie de concerte şi recitaluri susţinute pe parcursul a cinci ani.
Premiul pentru educație a fost obținut de Asociația Astronomică Pluto, pentru Muzeul Iluziilor, un muzeu național itinerant creat între magie, știință și educație.
Premiul pentru implicare a ajuns la Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, pentru proiectul MagicHOME, pentru faptul că, dincolo de un acasă departe de casă pentru părinții copiilor bolnavi de cancer, au pus bazele construirii unui ”împreună” fundamentat de o coeziune socială și umană fără precedent în România contemporană.
Au fost acordate și trei premii speciale:
Premiul Centenar a ajuns la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.
Premiul Excelența în Cultură a mers la Filarmonica ”George Enescu”.
Premiul Radio România 90 i-a fost acordat acordat actriței Tamara Buciuceanu-Botez.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Dorin_the_rabbit a spus: (martie 20th, 2018 at 08:37 )

Si pentru asta un mare PUIE MNL.

 
Poli 21 a spus: (martie 20th, 2018 at 10:40 )

Probabil ca orbu se simte inferior acestui om si atunci face tot posibilul sa il elimine.

 
anteconbega a spus: (martie 20th, 2018 at 14:28 )

„Premierul Viorica Dăncilă a vorbit la o şedinţă de guvern despre declanșarea mecanismului european de protecție civilă din cauza lipsei de imunoglobulină. Prim-ministrul a promis că situația de criză va lua sfârșit, însă nu a reușit să pronunțe corect cuvântul ”imunoglobulină”. De nu mai puțin de șase ori, Dăncilă a pronunțat ”imunoglobină”. Dar Dăncilă nu e singura care a făcut această gafă. Tot de ”imunoglobină” a vorbit și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, la protestul din 5 noiembrie 2017.”
Vlad Voiculescu a fost premiat. Viorica Vasilica nu a fost premiată! E drept? E uman?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

daea

Pesta porcină a ajuns în Teleorman. Bufonul de la Agricultură sugerează o mână criminală

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, că-și pune întrebări dacă nu cumva pesta porcină a ajuns în Teleorman în mod premeditat. Declarația vine la două zile după ce un focar de pestă porcină a fost descoperit în cel mai cunoscut județ al țării.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pesta porcină a ajuns în Teleorman. Bufonul de la Agricultură sugerează o mână criminală

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top