Stirile din ziua: 28 iunie 2018

Bătaie ca la țară. Primarul liberal din Cenei l-a făcut KO pe viceprimarul PSD-ist

Bătaie ca la țară. Primarul liberal din Cenei l-a făcut KO pe viceprimarul PSD-ist

Primarul liberal al comunei Cenei, Gabriel Ilaș, l-a bătut pe viceprimarul PSD-ist Claudiu Baia, fiind nevoie de intervenția poliției. Conflictul n-a pornit de la disensiuni ideologice, ci de la chestiuni mult mai pragmatice. Cert este faptul că polițiștii au deschis un dosar penal pe numele edilului liberal.

Încă o promisiune marca Dăncilă: Timișoara va avea spital regional/Update: Va avea și heliport

Dacă până acum s-a tot vorbit de construirea unui spital regional, acum o promite și premierul Viorica Dăncilă. Spitalul va fi realizat în parteneriat public-privat. Premierul a anunţat că Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, opt proiecte strategice de investiţii care vor fi realizate în parteneriat public-privat.

sorin supuran

Moștenire dezastroasă la STPT. Noul director cere intervenția Curții de Conturi

Noul director al Societății de Transport Public Timișoara, Sorin Supuran, continuă cu dezvăluirile privind situația găsită la fosta RATT. În afara condițiilor deplorabile de muncă, Supuran spune că a descoperit foarte multe nereguli, de la achiziții bizarre și sponsorizări suspecte până la diurne uriașe și documente lipsă. De aceea va solicita un control al Curții de Conturi la STPT.

Opaițe păgâne și creștine, statui de zei antici și obiecte de cult în expoziție la Muzeul Național al Banatului din Timișoara

La Muzeul Național al Banatului va avea loc vernisajul expoziției “Interferențe spirituale – De la zeii păgâni la creștinism”, un proiect la realizarea căruia au participat cu exponate muzee și institute de cercetare din țară. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 29 iunie 2018, de la ora 19.00.

Avertisment fără precedent la adresa României pe marginea legilor Justiției

12 state aliate României, printre care SUA, Germania și Franța, au făcut public un comunicat de presă prin care fac apel la toate părțile implicate în modificarea Codului de Procedură Penală și a Codului Penal ”să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”.

viorica dancila si liviu dragnea

DIICOT a început urmărirea penală în cazul Dăncilă – Ambasada din Israel

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem (adică pentru faptă) în dosarul deschis în urma plângerii penale făcute de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă în legătură cu mutarea ambasadei din Israel,. Începerea urmăririi penale in rem înseamnă că la acest moment nici o persoană nu este urmărită penal, procurorii cercetând doar faptele sesizate.

Când gura Robu(lui) bate fesierii

Faptul că primarul Nicolae Robu este pur și simplu ahtiat după imagine, iar pe deasupra e amorezat până peste cap de propria persoană e un truism. Adică nici nu mai trebuie demonstrat sau explicat. În narcisismul său a ajuns până acolo încât acum face sondaje de opinie în care își măsoară popularitatea și gradul de încredere în competiție cu… Klaus Iohannis. Încă totuși e bine, data viitoare poate cere să fie măsurat alături de Trump, Macron, Merkel sau – cine știe – Papa Francisc și Dalai Lama

Timișoara va găzdui în premieră meciuri din UEFA Futsal Champions League

Campioana și deținătoarea Cupei României, dar si a Supercupei la futsal, Informatica Timișoara, va juca, în premieră, în UEFA Futsal Champions League, cea mai tare competiție intercluburi din lume. Gruparea bănățeană a primit de la UEFA o veste foarte bună: forul european a fost de acord ca Informatica să găzduiască meciurile grupei din care face parte în turul preliminar.

Colterm

Întreruperi furnizare apă caldă

În vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua primară, Colterm seste nevoită să întrerupă furnizarea apei calde la PT 27, 28, 29, 38, 38A, 39, 40 și 41, azi, 28 iunie, între orele 11-18. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor: I.I. de la Brad, Afirmării, Amiciției, Boltei, Leandrului, Lirei, Arcașilor, Borzești, C-tin cel Mare, Ecoului, Irlanda, Perlei, Beghetei, Lăutei, Lotusului, Padeș, Portiței, Sunetului, Holdelor, Pomiculturii, Ialomița, Olanda, Gălvani, Davila, Calea Lipovei.

Artiști din toate colțurile lumii la “Festivalul Inimilor”. Programul complet

În perioada 4-8 iulie, începând cu ora 19.30, la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, iubitorii de folclor și numai sunt așteptați la cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Festivalul Inimilor”. În acest an vor urca pe scenă ansambluri și artiști din țări precum: Bulgaria, Georgia, Italia, Mexic, Serbia, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Întreruperi de apă caldă în zona Freidorf

În vederea efectuării unei lucrări de reparație, Colterm va întrerupe furnizarea apei calde la CT Polonă, în ziua de joi, 28 iunie, între orele 9-15. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzii Polonă. Tot pentru efectuarea unei reparații, va fi întreruptă furnizarea apei calde la CT Freidorf, în ziua de vineri, 29 iunie, între orele 9-15. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor: Văliug, Ardealului și Ioan Slavici.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat joi, 28 iunie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Bogdăneștilor (p), Dunărea (p), Tacit, Barierei, Belgrad, Madona (p), Umbrei (p), A. Mickievicz, Radu de la Afumați, Grigore Ureche, Banu Severinului, A. D. Xenopol, Casian Munteanu, Nekrasov, Cireșului, C. A. Rosetti, Comoarei, Banul Udrea, Sacului, Mărginenilor, Liman, Păstorilor, Spl. Titulescu (p),

Top