Stirile din ziua: 5 iunie 2018

Jucării pentru copiii de toate vârstele, în mansarda Bastionului Theresia / FOTO

Jucării pentru copiii de toate vârstele, în mansarda Bastionului Theresia / FOTO

Titirobil, Cutia Magică, Dacii și Romanii, Păcălici. Soldăței. Cățeluși de cauciuc. Șah și moară. Și câte și mai câte. Sunt peste 600 de jocuri și jucării în mansarda Bastionului Theresia, unde vizitatorul poate face o călătorie cât se poate de plăcută în lumea copilăriei.

Pe la tobogane și leagăne, cu primarul Robu. Cum sună o lecție despre Poli și de ce nu sunt bune mesele de ping-pong / FOTO

Trei locuri de jocuri amenajate în partea de nord a Timișoara au fost luate la pas, marți, de primarul Nicolae Robu. Sunt frumoase, colorate și prezentate drept nou-nouțe, deși unul e gata din toamnă. Edilul a ținut o lecție despre Poli unor puști de 14-15 ani, a anunțat că mai vrea să demoleze niște garaje și spune că trebuie plantați copaci mai mari.

Un cincinal cu palmieri la Timișoara. Robu: Aici erau cele mai mari sere din Europa centrală și de est

Au fost priviți ca o supremă extravaganță a primarului Nicolae Robu, dar, între timp, au devenit o obișnuință. Este vorba despre palmierii de pe Bd. Brătianu, care fac parte deja din peisaj și de la a căror primă „evoluție” s-au împlinit, pe 5 iunie, 5 ani.

În sfârșit, vom avea cinema de artă la Timișoara. Și chiar mai mult decât atât

La aproape două luni de când Primăria Timișoara a preluat cele 8 actuale și foste cinematografe de la RADEF, s-a făcut primul pas pentru respectarea promisiunii legate de un cinematograf de artă. A fost semnat o declarație de colaborare cu Institutul Francez, compania Groupama, Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor şi Asociaţia Română a Filmului Independent (Timishort).

Înalt Prea Cinstitul primar Robu oficializează traficul de influență. Pentru început, doar pentru frații Cristescu

Săptămâna trecută, pe Podul Traian a răsărit tam-nesam din pământ un obiect abstract, pe care cei mai mulți timișoreni nu știau cum să-l ia. Ulterior am aflat că e vorba totuși de o operă de artă, e adevărat deloc comprehensibilă.

Născuţi învingători. Generaţia 2005 de la Electrica, o campioană cu pedigree

Performanţă deosbită pentru echipa sub 13 ani a Electricii 1929 Timisoara. Echipa de lângă Gara Mică a câştigat mai multe titluri importante încă de la înfiinţarea grupei. Turneele de copii Gheorghe Ola, Gheorghe Ene, iar la Under 13 ani, titlul pe judeţul Timiş, cu 247 de goluri marcate şi doar 6 primite în 28 de partide.

Drum de aproape 7 milioane de euro, pe bani de la UE, care scurtează distanța între Timișoara și Novi Sad

Acces mai rapid către frontiera cu Serbia, prin punctul de la Foeni. Asta va asigura drumul județean 593, care trece prin Peciu Nou, Giulvăz și Foeni. Vor modernizați 20 din cei 35 de kilometri ai șoselei, lucrare care va costa aproape 32 milioane de lei, din care 85% nerambursabili, bani de la UE.

Protecție și bani grămadă: promisiunea unui fost consilier județean care și-a găsit mașina nou-nouță incendiată

Un fost consilier județean din Timiș a avut parte de-o surpriză neplăcută în noaptea de luni spre marți. Mașina sa, un BMW X6 care avea încă numere roșii, s-a făcut scrum, așa că Georgeta Rus acuză o mână criminală. Ea oferă protecție și „foarte mulți bani, astfel încât să trăiască liniștit trei generații” cui oferă informații despre incendiator.

În pas de melc. Șantierele din Iosefin nu țin cont de… modernizarea în forță / FOTO

Cu ordine de începere a lucrărilor date acum aproape o lună și jumătate, pe podurile din Iosefin nu s-a lucrat încă aproape nimic. Pe Podul Dragalina sunt restricții de aproape două săptămâni și nici tramvaiele nu mai merg către gară, iar Podul Eroilor a fost închis de 1 iunie. Teoretic, șantierele ar trebui terminate la începutul lui 2019.

iohannis

Societatea Timișoara îi cere iar președintelui Iohannis să retragă decorațiile primite de persoanele condamnate. Adrian Năstase – primul pe listă

Reprezentanții Societății Timișoara nu se lasă și îi cer din nou, de data aceasta insistent, președintelui României Klaus Iohannis retragerea decoraţiilor si ordinelor Statului Român celor care au fost condamnați prin hotărâri penale definitive.

Invitație pentru pofticioși: Festivalul Păturatei de la Ciacova. Veniți să descoperiți o altă tradiție culinară din Banat

Păturata pe crumpi se prepară în satele din apropiere de Ciacova de când în zonă au ajuns primii șvabi. E o mâncare mult mai puțin populară decât tocănițele și papricașurile, dar acum are și ea un festival. Dacă vreți să vedeți cu ce se… mănâncă, haideți sâmbătă în piața centrală din Ciacova.

Top