Stirile din ziua: 27 iunie 2018

Noul sistem de colectare a deseurilor va fi introdus in Timisoara in luna august

Noul sistem de colectare a deseurilor va fi introdus in Timisoara in luna august

Societatea RETIM ECOLOGIC SERVICE colectează de la începutul anului deșeurile pe categorii distincte în mai multe localități din județul Timiș între care Lugoj, Recaș și Buziaș, urmând să implementeze noul sistem din luna august și în Timișoara.

Condiții jalnice în spațiile unde lucrează angajații STPT. Noul director: „Am motive să fiu supărat”

În cele trei săptămâni, de când a preluat frâiele societății, noul director al Societății de Transport Public Timișoara (STPT), Sorin Supuran, a descoperit condiții jalnice de lucru pentru angajați, Încăperi în care plouă, spații cu mucegai, condiții de nedescris pentru cai care asigură transportul în comun din Timișoara.

viorica dancila si liviu dragnea

Moțiunea de cenzură a picat. Calamitatea Dăncilă rămâne premier

Moţiunea de cenzură depusă de Opoziție împotriva Guvernului Dăncilă a fost respinsă de Parlament, deoarece nu au fost exprimate suficiente voturi. Au fost 166 de voturi „pentru” date de aleșii PNL, USR și PMP și 4 „împotrivă”. Ar fi fost nevoie de 233 de voturi „pentru” astfel încât Guvernul Dăncilă să fie destituit. Pentru a nu trăda, parlamentarii PSD și ALDE au fost obligați să rămână în bănci, același lucru fiind făcut și de UDMR.

La Openville se va deschide prima grădiniță și școală primară din Timișoara cu predare după curriculum britanic

Instituţia privată de învăţământ Wendy Kids din Timişoara, cu experienţă de aproximativ 10 ani în domeniu, va deschide în ansamblul mixt Openville prima unitate educaţională din oraş cu predare exclusiv în limba engleză, unde elevii vor studia după curriculum britanic.

Micii scrimeri timişoreni – 9 medalii, din care 3 de aur la Campionatul Naţional pentru copii

În perioada 16-27 iunie a avut loc o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Scrimă pentru copii, unde au fost prezenţi peste 850 de sportivi de la toate cluburile din ţară. La această întrecere-maraton, organizată de Federaţia Română de Scrimă, s-a tras la feminin şi masculin, individual şi pe echipe, pe categoriile de vârstă: 8-9 ani, 10-11 ani şi 12-13 ani, la toate cele trei arme ale scrimei: spadă, floretă şi sabie.

Spuneți-vă părerea despre viitoarea zonă de promenadă a orașului

Puteți lua cuvântul și vă puteți spune părerea la dezbatrea organizată de Primăria Timişoara pe tema zonei de promenadă a orașului. Zona de promenadă a Timișoarei va fi formată din cinci piețe publice și 25 de străzi. Polițiștii locali au cerut delimitarea acestei zone pentru a putea sancționa eventualii „ilegaliști”, care desfășoară activități nespecifice zonei, fără aviz de la comisiile speciale din primărie. Amenzile ajung la 2.500 de lei.

Consiliul Județean vrea din nou Garnizoana din Libertății pentru a realiza un Muzeu al Revoluției

Consilierii județeni din Timiș au început demersurile necesare pentru a prelua din nou Garnizoana din Piața Libertății de la MApN,. În acest spațiou se dorește ridicarea Muzeului Revoluției până în anul 2021, atunci când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Ratare de zile mari! Robu se laudă cu… regresul Timișoarei din timpul mandatelor sale

Primarul Nicolae Robu prezintă pe Facebook o listă cu 12 titluri de “Cel mai…” obținute de Timișoara în mandatele sale. Numai că multe dintre acestea nu sunt meritul lui. Mai mult, Robu se laudă cu locul II obținut în Revista Forbes, deși în trecut Timișoara a fost pe locul I. Aceeași revistă arată că, în mandatele lui Robu, decalajul înte Timișoara și Arad s-a redus foarte mult, iar Clujul a avut “cea mai dinamică evoluție”.

Stabilitate pe banca tehnica la Saracens! Anesi si Gamboa formează echipa tehnică a campionilor

Sosene Anesi rămâne antrenor principal pe banca lui Timişoara Saracens şi în noul sezonul trmător şi va continua alături de Ulises Gamboa, secund ce s-a ocupat de înaintare în a doua parte a sezonului trecut. Precum în anii precedenți și în sezonul urnător rugbyștii timișoreni vor fi angrenați în patru competiții.

Colterm

Întreruperi de apă caldă și apă rece

Ca urmare a unor lucrări efectuate de ENEL SA. la rețeaua de medie tensiune, care vor genera opriri în alimentarea cu energie electrică, Colterm e obligată să întrerupă furnizarea apei calde și a apei reci hidrofor la PT 48, azi, 27 iunie 2018, între orele 9-17. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor: Circumvalațiunii (parțial), Gheorghe

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat miercuri, 27 iunie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Circumvalațiunii nr. 1, Creației (p), orele 9 – 17; Recas – Drumuri, Cărămidărie, Bencecu de Jos (p), Bacova – fost CAP Bacova și ferma de porci Smirhfield, Beregsău Mic (p), orele 9 – 17; Lugoj – str. Stadion, Gh.Lazăr (p), orele

Top