Stirile din ziua: 11 iunie 2018

Birlica rămâne ultimul mohican! A plecat și optimistul Neaga

Birlica rămâne ultimul mohican! A plecat și optimistul Neaga

ACS Poli Timişoara merge mai departe. Cumva! Cu datorii la toată lumea, fără mari perspective şi acum şi fără antrenor. Asta după ce managerul sportiv-tehnician Rică Neaga a părăsit şi el „corabia”.

Primăria Timișoara consideră bicicliștii o minoritate neimportantă. Verde pentru Biciclete acuză rea-voință și indiferență

Administrația Robu dă dovadă de rea-voință în orice tentativă de dialog cu reprezentanții bicicliștilor. Este concluzia celor de la Verde pentru Biciclete, care spun că primăria preferă să promită proiecte pe termen lung și, între timp, să se ocupe doar de traficul auto. Reprezentanții VpB au oferit o soluție pentru strada Popa Șapcă, dar n-au avut cu cine discuta.

Trenuleț care levitează și scoaterea ADN-ului dintr-o căpșună. Cum se vor distra copiii din Timiș, cu bani de la Fondul Științescu / FOTO

Copiii din Timiș vor putea învăța în timp ce se joacă, punând la cale experimente dintre cele mai inedite. Totul, grației Fondului Științescu, care va fi finanța, în premieră pentru Timiș, nouă proiecte al căror scop este să le arate celor mici că ingineria, matematica sau științele digitale pot fi și distractive.

16 șoferi /zi, amendați de la începutul anului la Timișoara, pentru parcări pe trotuar sau locuri pentru cei cu dizabilități

Șoferii din Timișoara nu se sinchisesc absolut deloc de persoanele cu dizabilități, cărora le fac și mai grea viața. Parchează pe locurile rezervate sau se suie pe trotuare, făcând imposibilă deplasarea celor aflați, de exemplu, în scaune rulante. Polițiștii locali au amendat pentru astfel de abateri aproape 2.400 de conducători auto.

rugby

Timișoara Saracens va juca în Challenge Cup. Robu: Nu se poate ca o primărie să susțină totul din punct de vedere al banilor

Au pierdut în aprilie calificarea în sezonul 2018/19 al Challenge Cup în fața lui Heidelberger RK, dar rugbiștii de la Timișoara Saracens vor juca totuși în această competiție, cel puțin teoretic. Cea mai de succes echipă din Timișoara a rămas însă fără principalul finanțator, iar primarul Nicolae Robu spune că bugetul local nu-și mai poate asuma cheltuieli suplimentare.

parcul botanic

Parcul Botanic va fi iluminat inteligent. Probabil de anul viitor

Cel mai probabil, n-o să avem lumină nici în acest an pe aleile din Parcul Botanic, dar când o să avem, va fi controlată de la distanță și va fi foarte economicoasă. Primăria vrea un sistem inteligent de iluminat și va depune un proiect pentru finanțare din bani europeni.

Iar n-a ieșit cine trebuie? Nominalizarea noilor membri ai CA la STPT (fostul RATT) a depășit termenul legal

Cu toate că lista noilor membri ai CA a Societății de Transport Public Timișoara trebuia publicată până cel târziu vineri, 8 iunie, acest lucru nu s-a întâmplat încă nici luni dimineață. Foarte probabil, fiindcă iar n-a ieșit cine trebuie. Se reia astfel scenariul concursului PSD-istei Romanița Jumanca, concurs a cărui anulare a fost cerută chiar de către organizator, după ce șefa femeilor din PSD Timiș s-a făcut de râs la examen.

Vine vremea de Gărâna Jazz Festival. Seara – muzică, ziua – drumeții și biciclit în natură

A rămas doar puțin mai mult de o lună până când Poiana Lupului va vibra, din nou, în sound de jazz. Ediția cu numărul 22 a Gărâna Jazz Festival stă să înceapă și, dacă vreți să stați în Munții Banatului patru zile, aveți ce face. Sunt trasee de drumeție sau pentru bicicliști, e vreme de plajă sau, pur și simplu, de stat în natură.

Bani pentru tinerii cercetători la Universitatea Politehnica. Sunt de dat 170.000 de euro!

Tinerii cercetători pot beneficia de fonduri și în 2018, dacă își înscriu proiectul într-o competiție de granturi naționale. Universitatea Politehnica Timișoara a lansat, anul trecut, în premieră națională, o competiție internă de proiecte de cercetare-dezvoltare. Ea continuă și în acest an.

aquatim

Apă rece oprită în Liebling, Ciacova și Ohaba Forgaci

Aquatim anunță că, în cadrul programului de spălare și igienizare a rețelelor de distribuție și rezervoarelor de înmagazinare, vor fi întreruperi în furnizarea apei, după cum urmează: luni, 11 iunie, între orele 9 și 15, în Ciacova și între orele 8 și 16, în Ohaba Forgaci; marți, 12 iunie, între orele 9 și 15, în

Top