Stirile din ziua: 6 iunie 2018

Festivalul Etniilor, la Muzeul Satului Bănățean. Stelu Enache și aromânii, în prim-plan

Festivalul Etniilor, la Muzeul Satului Bănățean. Stelu Enache și aromânii, în prim-plan

La finalul acestei săptămâni va avea loc, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde, ediția a XVIII-a a Festivalului Etniilor. Veți putea fi martori ai obiceiurilor și tradițiilor etniilor din Banat. Invitații speciali sunt aromânii.

Garda de Mediu interzice Primăriei Timișoara să desființeze spațiile verzi din Mărăști. Cu o condiție

Garda de Mediu a verificat pe teren ce se întâmplă în zona Pieței Mărăști, unde Primăria Timișoara vrea să modifice geometria intersecției. Concluzia este că spațiile verzi pot fi desființate cu o singură condiție: aceea a refacerii lor. Oricum, în Timișoara, suprafața verde / cap de locuitor este sub minimul prevăzut de lege.

țânțari

Dezinsecția de 10 milioane de euro mai așteaptă. Licitația organizată de Primăria Timișoara a fost contestată și suspendată

Licitația pentru serviciile de dezinsecție merge cât se poate de prost pentru Primăria Timișoara! Pe modelul de acum 5 ani, ea a fost contestată, e drept că înainte de anunțarea câștigătorului. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis suspendarea procedurii.

25.000 de euro pentru pregătirea concursului care va desemna proiectul de transformare a Turnul de Apă din Iosefin

O firmă care are mai multe contracte cu Primăria Timișoara pregătește concursul de soluții pentru transformarea în centru cultural a Turnului de Apă din Iosefin. Societatea care primește deja peste 175.000 de euro pentru proiectele complexurilor sportive din Calea Lipovei și Calea Buziașului va pregăti terenul pentru tema de proiectare și va asigura jurizarea.

Udrea si Popoviciu

Pentru cine face miting PSD. Averea și legăturile cu Timișoara ale „abuzatei” Elena Udrea

Sâmbătă seara, PSD va organiza un mare miting la București împotriva așa-zilelor abuzuri ale Justiției. Printre cei considerați „abuzați” de către justiție și pentru care se organizează mitingul se numără și Elena Udrea. Cea care a reușit din poziția de bugetar să adune o avere pe care un mitingist PSD-ist ar putea-o strânge, deși nu-i sigur, în zece vieți.

Nicolae Robu

USR, ca PSD. Robu a identificat un nou grup împotriva Timișoarei și a iscat o nouă furtună pe Facebook

Primarul Nicolae Robu a găsit un nou dușman al dezvoltării Timișoarei și a dat drumul încă unui sondaj pe Facebook. A primit, din nou o mulțime de reacții negative, inclusiv una legată de necunoașterea limbii române. Cele mai multe reclamă însă atitudinea edilului, care vorbește despre banii publici ca și cum ar fi bani personali.

Operație în premieră la Institutul de Boli Cardiovasculare. Pacient de 80 de ani, salvat de o valvă cardiacă de 25.000 de euro

La Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a fost implantată, pentru prima dată, o Valvă Cardiacă Aortică Percutan (TAVI). Procedura a fost făcută pe un pacient de 80 de ani, care avea deja mai multe stenturi și suferea și de alte afecțiuni. Ea nu implică oprirea cordului pe durata intervenției.

apa calda

Fără apă caldă în Freidorf și Polonă

Colterm anunță că, având în vedere o notificare transmisă de Aquatim S.A., prin care era anunțat că miercuri, 6 iunie, se fac lucrări de branșare a unei noi conducte, va întrerupe, între orele 9 și 15, furnizarea apei calde la CT Freidorf și CT Polonă. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor Văliug, Ardealul, Ioan Slavici

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat miercuri, 6 iunie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Albinelor, Constructorilor (p), Ion Ionescu de la Brad (p), Nicolaus Copernic, Frigului, Oravița (p), Lucerna (p), Pisa, Frăției, Pomiculturii (p), Arh. I.Mincu, Ion Roată (p), Carol Davilla (p), Piața Athena, Iosif Velceanu , N. Grivu, Molidului, Stuparilor, Foișor, A. Demetriade (p),

Top