Stirile din ziua: 25 iunie 2018

Timișoara fără apă caldă. E.ON a tăiat gazul către Colterm

Timișoara fără apă caldă. E.ON a tăiat gazul către Colterm

Timișorenii racordați la sistemul centralizat de căldură nu vor mai primi apă caldă în perioada următoare. Și asta după ce E.ON a sistat furnizarea gazului spre Colterm, din cauza unor datorii mai vechi. Primarul Robu promite că va rezolva problema.

Marilen Pirtea

Marilen Pirtea despre tezele unice: Sufocă elevii cu patru noi evaluări naționale, le distruge plăcerea de a învăța

Modul în care se creionează în acest moment noile condiții de admitere la liceu demonstrează o lipsă de coerență și de aliniere la tendințele internaționale în domeniu, susține deputatul PNL Marilen Pirtea. Coordonator al Comisiei de Educație a PNL. Pirtea face referire în primul rând la introducerea tezelor unice pentru gimnaziu.

Cu accent pe tineri! Politehnica a adus sase jucători noi

Până la reunirea oficială de la începutul lunii viitoare, „echipa suporterilor” lucrează la crearea unui efectiv pentru noul sezon. Politehnica nu mizează pe jucători consacraţi, dorind în primul rând să aducă jucători tineri de calitate. Doar primii doi veniţi, Bogdan Bozian și Bogdan Nicolescu, ambii de la CSM Lugoj, sunt jucători experimentaţi, restul, tineri de perspectivă.

Sabin Bociu pune PSD Timiș pe jar. Deocamdată bătălia se dă pe Facebook

PSD-iștii locali au fost luați prin surprindere de ieșirea publică a primarului din Jebel, Sabin Bociu, vicepreședinte al PSD Timiș, care a cerut demisia lui Liviu Dragnea atât de la conducerea partidului, cât și a Camerei Deputaților. Dacă secretarul executiv al filialei, Adrian Negoiță, și o pretendentă la șefia PSD Timișoara îl atacă pe Bociu, deputatul Adrian Pau i-a luat apărarea.

Polițiștii locali pe segway-uri în acțiune. Peste 400 de amenzi date șoferilor care ocupau pistele de biciclete

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care se deplasează pe două roți, polițiștii locali au continuat să efectueze verificări în căutarea conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști. De altfel, patrulele de polițiști locali pe segway-uri au ca prioritate deplasarea pe aceste piste și luarea măsurilor legale în cazul autovehiculelor care ocupă traseele dedicate bicicliștilor.

Timisul, judetul cu cele mai multe berze. Se face din nou inventarul, poti sa ajuti si tu

Numaratoarea cuiburilor de berze din Romania continua. Aplicaţia mobila “Uite, barza!”, singura aplicație mobilă din Europa pentru recenzarea berzelor able, are o noua versiune, care permite semnalizarea zonelor periculoase pentru berze trimiţând coordonatele GPS și o fotografie. In Timis sunt cele mai multe cuiburi.

Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat

În luna august a anului 2017 a început implementarea proiectului „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat”, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. El reunește 4 parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului din Serbia.

De ce tace Robu când e vorba de Dragnea

Pentru cine nu știe, primarul Nicolae Robu, dincolo de funcția administrativă, este și mare lider PNL. Acum doar județean, după ce a fost vicepreședinte național, iar la ultimele alegeri a încercat să fie, pe mâna lui Cristian Bușoi, chiar primvicepreședinte. Ca lider liberal, mai ales într-un județ ca Timișul, Robu ar avea obligația să se exprime asupra ultimilor evenimente din țară.

Fără pic de simț… poetic, unii șoferi parchează „nesănătos” pe două străzi din Timișoara, blocând traficul

Două străzi din Timișoara cu nume atât de răsunătoare sunt sufocate de-a dreptul de șoferii care parchează aiurea, fără noimă, în ciuda… altor conducători auto. Unde s-au găsit să parcheze „nesănătos”? Chiar pe Aleea Sănătății. Și pentru că nu sunt deloc… „poetici”, încalcă legea și normele morale și pe strada… Versului.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat luni, 25 iunie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Țibleșului (p), Torac, Apateu, Bitolia (p), orele 9 – 17; Pișchia – Zona spre Cimitir, Utvin, Giroc – SP 3, 5, 6, Margina Colonie, Beregsău Mic (p), orele 9 – 17; Lugoj – str. Timișorii Bl. D1-5, 46, orele 8 –

Top