Stirile din ziua: 12 iunie 2018

pnl

Toți deputații PNL de Timiș, în “shadow cabinet”-ul PNL

Toți deputații PNL de Timiș, în “shadow cabinet”-ul PNL

Toți cei trei deputați liberali de Timiș vor face parte din „Guvernul din umbră” al PNL, arată site-ul știripesurse. Este vorba de Marilen Pirtea la Educație, Ben-Oni Ardelean la Externe și Pavel Popescu la Comunicații. Aici l-am putea adăuga și pe Lucian Heiuș, fost șef al Finanțelor Timiș, dat ca titular la Economie.

Strada Versului a costat 500.000 de euro și e aproape gata. Are jardiniere pe trotuarul model „shared space”

Șantierul de pe strada Versului va fi închis în câteva zile. Sunt multe locuri de parcare, carosabilul e ca-n palmă, iar pistele de biciclete sunt, și de această dată, pe trotuar, spațiul pe care amatorii de pedalat îl vor împărți, ca de obicei,cu pietonii, dar și cu… jardinierele!

Drumul Timișoarei spre anul 2021 e pavat cu… intenții bune. Stăm mai puțin bine cu chestiunile concrete

Ministrul Culturii, George Ivașcu, a venit la Timișoara pentru a discuta despre viitoarea Capitală Europeană a Culturii 2021. El se va întâlni și cu juriul care monitorizează Asociația TM 2021. Ivașcu n-a avut timp să dea ochii și cu jurnaliștii din Timișoara, deși aceștia fuseseră invitați la o declarație de presă. Încă se caută soluții pentru finanțarea proiectelor pentru 2021.

c

La STPT s-au dat banii pe aprilie. Vin și cei pentru luna mai, dar poate nu integral

Angajații STPT au în conturi salariile restante pe luna aprilie și urmează ca directorul societății să decidă dacă banii pe mai vor intra integral sau doar pe trei sferturi. Totul depinde de o analiză, pentru că este nevoie și de acoperirea cheltuielilor de funcționare ale societății

Câte campanii au agasat trecătorii în centrul istoric al Timișoarei? Poliția Locală: Niciuna, în afară de USR

În doi ani, Poliția Locală a dat, în Timișoara, amenzi de aproape 140.000 de euro pentru activități ilegale de comerț și împărțire de pliante. Am vrut să știm însă câte amenzi și avertismente au fost aplicate celor care strângeau semnături sau desfășurau diverse campanii în centrul istoric, acolo unde aceste lucruri sunt interzise. Aparent, cazul USR, care strângea semnături antipenali pe str. Alba Iulia, este singurul de acest tip.

Marilen Pirtea

Liberalul Pirtea critică dur modificările PSD la Codul Administrativ. Acestea i-ar conveni în schimb primarului Robu

Jumătate de miliard de euro îi poate costa pe români politizarea administrației publice prin modificările PSD-ALDE la Codul Administrativ, consideră deputatul liberal Marilen Pirtea. Culmea, mai multe modificări dorite de PSD, în special cele referitoare la ANFP, i-ar conveni de minune șefului politic al lui Pirtea, Nicolae Robu.

Cea mai tare vară! Liceenii pot trăi viața de student timp de două săptămâni, la Timișoara

Elevii de liceu pot simula viața de student timp de două săptămâni la una dintre cele mai bune universități ale țării. Universitatea de Vest îi așteaptă pe cei care vor să vadă cum e viața de student. Mai sunt trei zile pentru înscrieri.

Cu bicicleta, de la Lugoj la Surduc. Se pleacă de la Timișoara, cu trenul. Cazare la… cort

În weekendul care vine sunteți invitați să pedalați prin județul Timiș, de la Lugoj la Surduc. Se pleacă din Timișoara cu trenul, iar de la Lugoj se „biciclește” până la lac. Oprirea finală este la Fârdea, unde au loc Zilele Lacului Surduc. Cortul nu trebuie să vă lipsească din bagaj.

Timişoara, oraşul cu cei mai mulţi IT-işti mulţumiţi de salarii. Asta spune un studiu recent

Peste 100.000 de oameni lucrează în industria IT&C în România. Timişoara este al patrulea oraş ca număr de angajaţi în astfel de companii, iar cei de aici sunt cei mai mulțumiți de salariile lor. Asta rezultă dintr-un studiu de piață recent. În mai, IT-iștii de la una din companiile din Timișoara au declanșat un conflict colectiv de muncă.

aquatim

Casierie Aquatim închisă

Dacă aveți de plătit facturi de apă, țineți cont că în perioada 13-15 iunie casieria Aquatim de pe str. Oituz nr. 1 va fi închisă, pentru efectuarea unor lucrări de reamenajare a spațiului interior. În aceste zile, veți putea face plăți la casieriile de pe str. Gheorghe Lazăr nr. 11 A, orar 7,30 – 18,

Ansamblul Banatul, un nou spectacol în premieră. Tablou folcloric al României, la Timișoara

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș invită timișorenii la o premieră a Ansamblului Banatul. Vor fi cântece din toate zonele etnofolclorice ale României, dar și „Barbu Lăutaru”, hora spicatto sau jocuri de doi. Va fi încă o poveste despre români și felul în care știu ei să-și păstreze și să-și ducă mai departe frumoasele tradiții.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat marți, 12 iunie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Posada, Bd. Dâmbovița (p), Vulturilor (p), Căpitan Damșescu (p), Spl. T. Vladimirescu (p), Claude Debussy nr. 3-5, orele 9 – 17; Măguri, Cireșu, Criciova, Jdioara, Homojdia, Beba Veche, Sânmihaiu Român, orele 9 – 17; Sacoșu Turcesc, orele 8 – 16; Murani,

Top