Stirile din ziua: 4 iunie 2018

Lucrarea neautorizată de pe Podul Traian rămâne pe loc. Primarul Robu, convins de Alina Cristescu și-un consilier PSD

Lucrarea neautorizată de pe Podul Traian rămâne pe loc. Primarul Robu, convins de Alina Cristescu și-un consilier PSD

Un timișorean așteaptă cu lunile o autorizație ca să-și vopsească o casă proprietate personală. Dacă ai numele potrivit, poți să faci ce vrei chiar pe domeniul public. Rezolvi pe urmă. Este și cazul lucrării de artă amplasate fără autorizație pe Podul Traian, care va rămâne acolo. E un caz excepțional, iar primarul Nicolae Robu a a ajuns la această concluzie după o discuție cu Alina Cristescu și-un consilier local PSD. Trebuie însă obținute toate avizele. Post-amplasare!

Roxana Iliescu se înscrie în Pro România

Roxana Iliescu a demisionat oficial de la CJ Timiș. Mesaj pentru politicienii de mahala

Roxana Iliescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, și-a înregistrat demisia din funcția pe care o ocupă în administrația județeană. A făcut acest lucru după ce a anunțat deja a doua oară, în 22 mai, că demisionează. Acum e oficial, iar informația este confirmată și de prefectul Eva Andreaș.

Pista de biciclete de lângă Parcul Botanic a fost distrusă. Se mai face o bandă auto, dar pista va fi refăcută

Prima pistă dublă de biciclete din Timișoara este… istorie. Aflată lângă Parcul Botanic, pe drumul care leagă piețele Mărăști și Consiliul Europei, pista a fost spartă luni. Se va face încă o bandă auto, dar pista va fi refăcută la aceleași dimensiuni. UPDATE: Garda de Mediu merge marți în control în zonă. Între timp, primarul Nicolae Robu le cere răbdare bicicliștilor.

Zeci de organizații civice solicită președintelui Iohannis consultări publice în cazul Kovesi

Reprezentanții mai multor organizații civice din țară și nu numai au semnat o scrisoare adresată președintelui României, cerându-i să organizeze consultări publice cu privire la revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Corduța Kovesi. Curtea Constituțională a decis, săptămâna trecută, că președintele Klaus Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare, așa cum a solicitat ministrul Justiției.

demisia

PSD face miting pe 9 iunie seara, cu sute de mii de oameni. Timișul stabilește luni cu câți participă

Mult anunțatul miting al PSD va avea loc sâmbătă, 9 iunie, la ora 20, în Piața Victoriei. Nu va fi unul de susținere a premierului Vasilica Viorica Dăncilă, ci unul de protest față de abuzurile din justiție. PSD Timiș stabilește luni după-amiază câți oameni va trimite către București.

Pe Martirilor a început demolarea baricadei. Sunt deja restricții de trafic pe care nu le-a anunțat nimeni

Uriașa construcție de pe Calea Martirilor care ascunde diverse țevi și conducte va dispărea. Muncitorii de la Colterm au început luni lucrul, urmând ca rețeaua de termoficare să fie refăcută și funcțională până la începutul sezonului de furnizare a căldurii. Vor fi și restricții de trafic, iar șoferilor nu le rămâne decât să spere că ele vor fi anunțate. UPDATE: Se circulă pe o bandă dinspre Giroc.

Inspectoratul Școlar caută sponsori pentru Balcaniada de Informatică de la Timișoara. Ministerul Educației nu dă destui bani

Timișoara este gazda Balcaniadei de Informatică, eveniment la care vor participa aproximativ 300 de elevi și profesori. Ministerul Educației alocă însă mai puțin de 14 euro / zi pentru cazarea și masa participanților, așa că Inspectoratul Școlar Timiș caută sponsori!

Se caută firmă care să facă curat în Timișoara. Primăria oferă peste 25 de milioane de euro pe 4 ani

Primăria Timișoara așteaptă oferte de la firmele interesate să primească 25 de milioane de euro, în următorii patru ani, în schimbul curățeniei din oraș. A fost publicat pe SEAP anunțul privind acordul cadru pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradală.

Editorial de Eugen Sasu

Un nou moment zero. Adunați-vă, nu vă mai bateți joc de fotbalul timișorean!

În vara lui 2012, AC Recaș promova în liga a doua. Surprinsă de această performanță, speriată de cheltuielile ce vor urma în al doilea eșalon, dar și pe un fond electoral evident, Primăria Recaș este de acord să cedeze echipa unui ONG format din Universitatea Politehnică, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

Se lucrează din greu la dealul „cu lilieci” de pe A1. Lotul 4 ar putea fi gata, în mare, la finele anului / VIDEO

Lotul 4 al Autostrăzii A1, cel cu dealul „cu lilieci”, ar putea fi gata spre finele anului. Cei de la Asociația Pro Infrastructură îi cer ministrului Transporturilor să nu uite de modificarea regulamentului de recepție. În caz contrar, am putea avea o nouă „autostradă muzeu”.

Săptămâna altfel, în Cetate. Începe Festivalul Artelor Timișorene / PROGRAM

Festivalul Artelor Timișorene va anima, cel puțin teoretic, centrul orașului. În fiecare după-amiază, timp de o săptămână, sunteți așteptați să „gustați” câte un pic de artă. Programul include muzică, dans, film, sculptură, pictură, modă, teatru, design, literatură, fotografie și nu numai.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat luni, 4 iunie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Moșniței, Bd. Industriilor (p), Rudolf Walter (p), Bistrei (p), Câmpului (p), I. Klein (p), Batania (p), Tigrului (p), Levănțica (p), Pindului (p), Căprioarei (p), orele 9 – 17; •Tormac, Montare Smartmeter, orele 9 – 15; Satchinez, Ghilad, Semlacu Mare, orele 9

Top