Stirile din ziua: 13 iunie 2018

Inundații în Timiș

Casă lovită de fulger, curți și străzi inundate, ISU și autoritățile din Timiș sunt în alertă

Casă lovită de fulger, curți și străzi inundate, ISU și autoritățile din Timiș sunt în alertă

Curți inundate, o casă lovită de fulger, copaci căzuți pe carosabil și multe localități în alertă – sunt doar câteva dintre efectele vremii extreme înregistrate în ultimele ore în Timiș. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod roșu, iar la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” s-a activat, preventiv, grupa operativă.

Piața Libertății s-a transformat în… sală de lectură. Târgul Gaudeamus s-a întors la Timișoara / FOTO

Căutați o carte anume? Vreți să răsfoiți anumite volume, pentru a ști dacă trebuie să le luați acasă? O puteți face până duminică seară, în Piața Libertății, unde este deschis Târgul de carte Gaudeamus. Acesta a revenit la Timișoara după 5 ani de pauză.

E cod portocaliu! Pericol de inundații în Timiș

Pentru județul Timiș a fost emis un cod portocaliu de atenționare hidrologică, începând de miercuri, 13 iunie, de la ora 20, până joi, 14 iunie, la ora 24. Conducătorul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Eva Andreaș, le-a cerut primarilor să fie pregătiți și să urmească evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice.

Se circulă pe o bandă! Pe Bd. Mihai Viteazu se schimbă bordurile și se reface asfaltul

Abia s-au terminat lucrările pe Spl. Tudor Vladimirescu, că în zonă începe un alt șantier. Neanunțat și cu restricții de trafic, în „buna” tradiție a Primăriei Timișoara. În perioada următoare se va lucra pe Bd. Mihai Viteazu, unde deja se circulă pe o bandă, pe sensul spre Piața Bălcescu.

colterm

Cum se mută 11 milioane de lei de la bugetul de stat la cel local! Funcționarii din PMT au „transferat” banii pentru pierderile induse din 2016 ale Colterm

În jur de 2,3 milioane de euro în plus ar trebui să ajungă de la bugetul local în conturile Colterm. Asta, dacă plenul CL va fi de acord cu acoperirea integrală, de la bugetul local, a pierderilor induse ale societății de termoficare, aferente anului 2016. Legea permite acest lucru. UPDATE: Proiectul este publicat greșit pe site-ul PMT! Banii ar urma să vină, cândva, de la bugetul de stat!

Surpriză din partea federaţiei. Timişoara Saracens se poate întări în Challenge Cup cu jucători de la alte echipe româneşti

Timişoara Saracens va participa pentru a doua oară în ultimii trei ani în Challenge Cup, a doua competiţie ca importanţă din Europa. Ţinând cont de problemele cu care se confruntă echipele româneşti, conducătorii clubului bănăţean au pus la cale un plan de a întări echipa pentru confrunătările europene.

Laborator de 35.000 de dolari, din fonduri private, la UPT / FOTO

Studenții de la Ingineria Sistemelor Electroenergetice pot merge de acum la cursuri într-un laborator ultramodern, dotat de una dintre companiile importante din Timișoara cu care Universitatea Politehnica are, de mai mulți ani, o colaborare strânsă. În toamnă, aceeași companie va finanța amenajarea unui nou laborator.

Road Patrol MC România Bikers Festival: două zile de distracție, dar și paradă pe străzile Timișoarei

Se anunță un weekend „greu” pentru pasionații de motociclete și muzică rock și blues. În Poligonul AJVPS Timișoara are loc ediția cu numărul 16 a Road Patrol MC România Bikers Festival. Asta înseamnă nuzică live, paradă moto, două tombole, concursuri inedite și… nopti albe.

Editorial de Eugen Sasu

E momentul să ne decidem: mergem sau nu mergem la „curve”?

Reprezentanți ai Comisiei de la Veneția au venit să vadă ce? Ce nu știu deja paznicii independenței justiției din Uniunea Europeană și ar mai putea afla vizitându-l pe Tudorel Toader? Suntem atât de naivi să ne imaginăm că aceștia nu au aflat încă pe diferite canale diplomatice ce vor să facă oficialii români din mecanismul justiției?

Bastionul Theresia, câmp de luptă. Baionete, uniforme și scene din Primul Război Mondial / PROGRAM

Timp de două zile, Timișoara se va întoarce în timp, cu uniforme și baionete. Cât de mult? Cam pe la începutului secolului trecut. „Primul Război Mondial, o reconstituire istorică” se numește evenimentul care va avea loc în Bastionul Theresia sâmbătă, 23 iunie, și duminică, 24 iunie.

Poți avea propria afacere și bani pentru a o dezvolta. Trebuie doar să te înscrii la un curs gratuit, la Timișoara

Poți învăța cum să construiești un plan de afaceri și chiar poți primi bani pentru a dezvolta business-ul. Cum? Simplu. Înscriindu-te la un curs. La Timișoara are loc un curs gratuit de antreprenoriat și finanțare nerambursabilă în cadrul proiectului „Atelierul de antreprenori”.

aquatim

Apă rece oprită pe Calea Șagului

Miercuri, 13 iunie, între orele 9 și 15, Aquatim a programat o lucrare de conectare la rețeaua existentă a unei conducte noi de apă, ce va alimenta, în viitor, localitatea Șag. Se va lucra la intersecția străzilor Calea Șagului și Ovidiu Cotruș. Lucrarea marchează finalizarea unei investiții în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei, finanțată

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat miercuri, 13 iunie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Căpitan Damșescu (p), Piața Prahova (p), Dreptatea (p), Vulturilor (p), orele 9 – 17, Calea Șagului nr. 37, orele 10 – 17; Honorici, Pădureni, Ferma Stejarul, Ferma Bulea, Ferma Ordos, Colonia Pini, Jebel – SC AMM Construct, Sânmihaiu Român (p), Bazoș,

Top