Stirile din ziua: 1 iunie 2018

asistenți maternali

Statistică de 1 Iunie. România are mai multe mame-copii decât Botswana, Burundi sau Djibouti

Statistică de 1 Iunie. România are mai multe mame-copii decât Botswana, Burundi sau Djibouti

De 1 iunie, România își aduce aminte că are copii, așa că țara se umple de jocuri și concursuri. Copilăria poate fi serbată însă și oferindu-le mai multe șanse la viață copiilor, mai puține conflicte, mai puțină discriminare și mai multă grijă pentru educație. De fațadă, România are grijă de copiii ei. Realitatea e ceva mai dură.

Editorial de Eugen Sasu

De unde ne vine ghinionul? De la Nicolae Robu sau de la PSD?

Încep să mă simt angoasat în calitate de cetățean timișorean administrat prost sau sabotat de aproape toate instituțiile din lume. Pe bune acum, parcă mai mult ca oricând suntem în mijlocul unei bule de neputință și ne punem întrebarea dacă problema noastră e că avem un primar slab sau pentru că cineva își face un obicei din a-și bate joc de noi.

Penisuri și cruci printre case tradiționale, la Muzeul Satului. Din nou, artă cu scandal de la Baraka

Artiștii care au montat un sicriu în fața sediului ANAF au șocat din nou. Cei de la Baraka au fost invitați în premieră la Revolution Festival, unde au montat o instalație cu… penisuri și cruci. Alegoria ciclului viață-moarte a revoltat însă părinții ai căror copii au dat nas în nas cu arta, iar organele genitale care răsăreau din pământ au fost „recoltate”.

Politehnica Timișoara s-a înțeles cu un antrenor nou pentru sezonul 2018/2019

După despărţirea de Bogdan Andone, Politehnica Timişoara a negociat cu doi antrenori în vederea preluării băncii tehnice. Cosmin Petruescu şi Romică Buia, cei doi tehnicieni ofertaţi de echipa timişoreană, au spus pas, din motive diferite. În aceste condiţii, Politehnica Timişoara a mers pe mâna lui Antonio Foale, antrenor din cadrul clubului.

Nu închideți ochii! Reclamați abuzurile asupra copiilor! Peste 20 de cazuri de abuz sexual în Timiș

Nu închideți ochii atunci când vedeți că un copil este abuzat! Puneți mâna pe telefon și raportați abuzul! Există un număr special pentru aceste sesizări în Timiș. Violenţa pe care copiii o experimentează în cadrul familiei sau al comunității poate avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea şi dezvoltarea lor.

Povești cu jucării, în Bastionul Theresia. Expoziție pentru copiii din noi

Vă mai amintiți ursulețul de pluș preferat? Sau păpușa de care nu vă despărțeați nici în somn? Sau mașinuțele cu care vă jucați sub masă pe covor? Oare când au apărut jucăriile? Cu ce s-au jucat părinții și bunicii? Veți găsi niște răspunsuri săptămâna viitoare, la Muzeul Banatului, unde va fi deschisă o expoziție specială.

Top