Săli de terapie de peste 200.000 de euro, pentru copiii cu probleme din Lugoj și estul Timișului

Un nou corp de clădire destinat terapiilor educaționale și specifice la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj a fost finalizat și dat în folosință. Vorbim despre o investiție începută anul trecut și realizată din bugetul CJ Timiș.

Lucrările de proiectare și execuție au început în 2017, suma cheltuită pentru acest obiectiv de investiții fiind de peste 805.000 lei, fonduri din bugetul Consiliului Județean Timiș, destinate construcției clădirii și finisajelor interioare și exterioare.

Noul corp de clădire de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj are peste 400 metri pătrați. El cuprinde o sală destinată cabinetului de kinetoterapie, o sală destinată atelierului de creație, o sală destinată atelierului de tâmplărie, inclusiv activităților de preprofesionalizare, o sală pentru ludotecă/ stimulare senzorială, un cabinet pentru terapie logopedică, o cameră tehnică, două vestiare și două băi.

„Este o investiție care va fi pusă la dispoziție copiilor pentru activitate educațională, terapie și alte activități. Alături de sănătate, învățământul special este una dintre prioritățile CJ și vom continua să alocăm fonduri pentru aceste unități școlare, astfel încât să le transformăm în unități școlare etalon”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

De serviciile Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj beneficiază câteva zeci de copii, atât dintre cei școlarizați în instituție, cât și integrați în școlile de masă, dar care au nevoie de terapii specifice. Centrul școlarizează copii cu deficiență mintală și oferă, în mod gratuit, servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și medicală. Tot aici funcționează și o comisie de evaluare, care asigură servicii de evaluare şi orientare pentru copiii din estul județului Timiș.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top