Stirile din ziua: 22 octombrie 2018

rata bancara

Au explodat pensiile speciale. Aproape 4 miliarde de lei în primul semestru al anului

Au explodat pensiile speciale. Aproape 4 miliarde de lei în primul semestru al anului

În prima jumătate a acestui an, pensiile speciale au costat statul român exact 3,86 miliarde lei, cu 19% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. La aceste pensii sunt „abonați” aproape 150.000 de români.

Recompensă marca PSD. Dirijorul Jandarmeriadei, propus de ministrul Carmen Dan la gradul de general

Ministrul de Interne a propus președintelui Klaus Iohannis înaintarea în grad a colonelului Cătălin Paraschiv, supranumit și „fantoma în alb”, cel care orchestrat înăbușirea în gaze și sânge a protestului pașnic din 10 august.

Diavolul și-a băgat coada la MAD(e) in Romania. Două lucrări care ironizează Biserica, în centrul unui scandal

Două lucrări care „mușcă” din imaginea Bisericii Ortodoxe Române au făcut valuri la Timișoara. Una a fost deja dată jos, cealaltă este încă în Piața Unirii. MAD(e) in Romania, un proiect-manifest construit în jurul energiei protestelor sociale şi politice, a născut controverse încă de la start.

gaz Ghiroda

Mii de oameni din Timiș au rămas fără gaz, când vremea de afară se răcește. Intervine OMV

N-a durat o săptămână de când distribuitorul de gaz care acoperă zona Deta comunica Prefecturii Timiș că nu vor mai fi probleme. Acum, că urmează o răcire a vremii, locuitorii din Deta au rămas din nou fără gaz. Luni are loc o nouă întâlnire la Ministerul Energiei. UPDATE: OMV Petrom este dispusă să rezolve problema în această iarnă.

literatură

Săptămâna de lectură, la Timișoara. Începe Festivalul Internațional de Literatură

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara, ajuns la ediția cu numărul 7, aduce, la final de octombrie, 17 scriitori de pe trei continente. Tema este „Țară. Țară de adopție”,i ar unul dintre invitați este Juan Gabriel Vásquez, cel mai important prozator columbian din noua generație.

aquatim

Apă rece oprită în Deta

Aquatim anunță că luni, 22 octombrie, între orele 9 și 15 va întrerupe furnizarea apei în Deta, pentru spălarea și igienizarea rețelei de distribuție a apei. Spălarea rețelelor de distribuție face parte din programul de mentenanță preventivă al societății Aquatim și urmărește asigurarea calității apei distribuite consumatorilor. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat luni, 22 octombrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Platforma IVECO, orele 9 – 17; Dumbrăvița – str. E. Coșeriu, Rozelor, T. Tzara, Liliacului (p), Horia Hulubei (p), Brad (p), Arinului (p), Magnoliei (p), Terra (p), Oxigen (p), Grăniceri (p), Intr. Iancu Marcel (p)), Giroc – str. Gloria nr.50B si C,

Top