Stirile din ziua: 3 octombrie 2018

transport în comun

Burebista, Decebal și Glad sparg gheața. La Timișoara va fi din nou, după 51 de ani, transport în comun pe apă

Burebista, Decebal și Glad sparg gheața. La Timișoara va fi din nou, după 51 de ani, transport în comun pe apă

După 51 de ani de pauză, pe Bega va fi din nou transport în comun. Burebista, Decebal și Glad sunt cele trei vaporașe care, în ciuda controverselor și îndoielilor, vor sparge gheața și vor duce pe apă primii pasageri cu bilet. Cursa inaugurală pleacă joi, 4 octombrie, la ora 7.11, de la Solventul.

campanie de curățenie

Nu mai aruncați deșeuri în stradă! Din această toamnă, un alt fel de campanie de curățenie

Nu mai scoateți la marginea străzii obiectele de care nu mai aveți nevoie în gospodării! Nu deveniți decât candidați la amendă. Campaniile de curățenie, așa cum s-au desfășurat ele până acum, sunt istorie, așa că mașinile companiei de salubritate nu mai ridică aceste obiecte.

alin popoviciu

Cum vrea PNL Timiș să tragă pe sfoară USR și partidul lui Dacian Cioloș

PNL Timiș trebuie să dea impresia că este partidul care coagulează opoziția într-un front anti-PSD, invitând la dialog USR și Mișcarea România Împreună. Asta scrie Alin Popoviciu în a sa strategie internă. E însă doar un dialog de ochii lumii, fiindcă nu contează dacă el se și concretizează.

fuego

Ziua Pensionarilor la Timișoara, cu Fuego și Benone Sinulescu. Primăria pune la bătaie 50.000 lei

Timișorenii de vârsta a treia sunt invitați, de primărie, la un eveniment dedicat lor, la care intrarea este gratuită. Pensionarii îi vor putea vedea pe Benone Sinulescu și pe Fuego, într-un spectacol care are alocată de la bugetul local suma de 50.000 lei.

piața mărăști

Cetatea Timișoarei, desenată în turbogirația din Piața Mărăști / FOTO

Nu se vede de la volan, nici măcar de pe trotuar, ca pieton, dar de sus arată bine. Girația din Piața Mărăști adăpostește, acum, o mică „operă” de artă, realizată din gazon și trandafiri. Este vorba despre un desen al vechii cetăți a Timișoarei.

rezoluție

Adio, Schengen! Viorica Dăncilă, discurs dur împotriva Europei

Premierul Viorica Dăncilă a avut miercuri un discurs extrem de dur în Parlamentul European, discurs preluat parcă din punctajul euroscepticilor invitați la unele televiziuni. Ea n-a oferit nicio explicație pentru brutalitățile jandarmilor din 10 august și nici despre atacurile actualei puteri la adresa Justiției.

lanț internațional

Încă un lanț internațional de hoteluri vine la Timișoara. Din 2019

Apropierea anului 2021, în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, trezește investitorii în industria hotelieră. Încă un lanț internațional anunță că va deschide primul său hotel în orașul de pe Bega. Se va întâmpla chiar în 2019, conform estimărilor oficiale.

Top