Stirile din ziua: 15 octombrie 2018

filarmonica

Robu a chemat la discuții taberele de la filarmonică. Marți, primarul le vorbește greviștilor

După o săptămână de negocieri fără rezultat și câteva concerte în stradă, directorul și sindicaliștii în grevă de la Filarmonica Banatul s-au întâlnit, luni după-amiază, față în față, la primărie. Marți, Nicolae Robu va vorbi în fața artiștilor care protestează.

tramvaiul

Cel mai frumos colorat tramvai aduce o plimbare cu vaporașul! Concurs STPT pentru copii / FOTO

Care este cel mai frumos colorat tramvai? Alege-l din cele 40 de planșe și fă fericit un copil! STPT și Muzeul „Corneliu Miklosi” derulează până joi, 18 octombrie, concursul „Colorează-ți tramvaiul!”, premiul fiind o călătorie cu vaporașul pentru câștigător și prietenii lui.

Primăria Timișoara primește aproape 600 de hectare la Pădurea Verde. Acum 6 ani era dispusă să facă schimb cu Romsilva

Primăria Timișoara va primi aproape 600 de hectare în zona Pădurea Verde. Este exact suprafața pentru care municipalitatea era dispusă, acum șase ani, să ofere la schimb 700 de hectare pe care le are în zona Ocolului Silvic Lugoj. Acum nu trebuie să dea nimic, ci doar să aștepte normele de aplicare ale Legii 220/2018.

adina florea

În pofida avizului negativ de la CSM, Tudorel Toader o propune pe Adina Florea la șefia DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a înaintat luni preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Adina Florea să fie numită în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Și asta, în pofida avizului negativ pe care l-a dat Consiliul Superior al Magistraturii.

dispărut

Un băiat de 13 ani din Timișoara a dispărut de acasă. Dacă îl vedeți, sunați la 112 / UPDATE: Copilul este hoț!

Un puști de 13 ani din Timișoara a dispărut, la finele săptămânii trecute, de acasă. E căutat cu disperare acum de familie, care a cerut ajutorul polițiștilor. UPDATE: Băiatul este… hoț și a fost surprins în acțiune vara trecută, de camerele de supraveghere ale unui magazin.

informatica

Informatica revine în competiţia internă după experienţa din Liga Campionilor

Super-campioana României la futsal, Informatica Timişoara, reintră în febra campionatului, după ce în urmă cu 10 zile juca în grupele principale ale Ligii Campionilor. Elevii lui Robert Lupu s-au ridicat la nivelul competiţiei, dar au terminat pe locul secund într-o grupă cu campioanele din Germania, Letonia şi Polonia, în condiţiile în care doar prima echipă

filarmonica banatul

Greva pe note muzicale de la Filarmonica Banatul continuă. Vrem cultură, nu dictatură!

Greva de la Filarmonica Banatul continuă cu un nou concert în stradă. În weekend, artiștii s-au duelat pe Facebook cu directorul lor, care i-a blocat. Oamenii au vrut să arate că acesta minte când spune că salariul net minim in instituție este de 800 de euro și au făcut publică și o listă cu nemulțumirile lor.

polivalentă

USR Timiș, mesaj pentru Robu și Dobra: Jocurile de imagine nu țin loc de grinzi de susținere

Ar trebui să colaboreze, nu să se dueleze în declarații, în timp ce sala polivalentă rămâne doar pe hârtie. USR Timiș le cere lui Nicolae Robu și Călin Dobra să pună capăt disputelor și să decidă asupra amplasamentului viitoarei investiții, cel mai bun fiind zona stadionului.

santier autostrada

Pro Infrastructură, realist-optimist despre lotul 4 de pe A1: Acest sector va fi inaugurat la jumătatea lui 2019 / FOTO

Se lucrează pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva, dar e tot mai clar că șoseaua de mare viteză nu va fi gata în acest an. Oficialii din Transporturi s-au întrecut în promisiuni care de care mai avântate, însă ele vor rămâne exact în acest stadiu. Cei de la Asociația Pro Infrastructură arată care este stadiul lucrărilor, dar și cronologia declarațiilor fără acoperire.

Top