Stirile din ziua: 5 octombrie 2018

expres 1

Întâmplare incredibilă la Timișoara: un șofer certat de călători a „deturnat” Expres 1

Întâmplare incredibilă la Timișoara: un șofer certat de călători a „deturnat” Expres 1

Un șofer al STPT a „deturnat” vineri seară un autobuz plin cu călători! S-a întâmplat pe linia Expres 1, când omul a virat-o spre garaj, după ce a fost apostrofat de niște călători care i-au spus că au așteptat prea mult. A venit Poliția, iar bărbatul a ajuns, în cele din urmă, la spital.

popa's

Bastionul Theresia, locul unde se reunesc pentru trei zile cei mai mari caricaturiști din lume

Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice și-a deschis porțile la Timișoara. Un eveniment unde sunt prezenți peste 350 de caricaturiști din peste 60 de țări care se va desfășura pe parcursul a trei zile. Caricaturiștii vor realiza gratis lucrări la fața locului.

dj 691

Poate porni licitația pentru extinderea DJ691, de la Dumbrăvița spre autostradă

Drumul de la limita Timișoarei cu Dumbrăvița, de la sensul giratoriu de la Kaufland, către autostradă va fi lărgit la patru benzi. Reprezentanții CJ Timiș anunță că este finalizat documentația, care a fost aprobată și va putea fi pornită licitația. Agenția Națională pentru Achiziții Publice a validat documentația necesară pentru lucrările de proiectare și execuție

piața traian

Robu spune că a fost reclamat la Comisia Europeană: Ne dau lecții tot felul de papagali!

După ce a vizitat intempestiv Piața Traian și a anunțat că va face, din nou, curățenie acolo, primarul Nicolae Robu susține că a fost reclamat la… Comisia Europeană! Nu are detalii, dar spune că nu va renunța la intransigență, care nu are legătură cu etnia nimănui.

Calea Martirilor

Parcarea dintre blocuri de pe Martirilor nu se face în 2018. Robu: Sperăm să începem măcar

Teoretic, avem 4 benzi pe Calea Martirilor, de la intersecția cu Rebreanu, până la limita cu Girocul. Practic, pe bucata dintre Rebreanu și fosta Lidia, se merge tot pe câte o bandă pe sens. Sunt mașini parcate și nicio soluție, cel puțin nu încă. Parcările dintre blocuri anunțate acum aproape jumătate de an sunt încă în stadiu de proiect.

gral

Robu, despre primarii din GRAL: Suntem în relații foarte bune, am fost invitat la o mulțime de rugi în vară

Încurcate-s căile politicii în PNL Timiș. Nicolae Robu susține inițiativa primarilor rebeli, care au înființat oficial Grupul de Reformă și Administrație Locală (GRAL)! S-a văzut cu edilii semnatari la rugile de peste vară și afirmă că nu sunt nemulțumiri în filială! Semnatarii GRAL au spus însă că nu vor veni nici măcar la întâlnirea cu Ludovic Orban.

Grupurile de Acţiune Locală

Un milion de euro de la UE, pentru locuințe sociale. Primăria trebuie să facă proiecte, GAL-urile au banii

O parte din problemele zonei Piața Traian, unde sunt mai multe locuințe sociale în care stau romi, ar putea fi rezolvate cu bani europeni. Grupurile de Acțiune Locală Timișoara și Freidorf spun că Primăria Timișoara poate accesa un milion de euro pentru locuințe sociale.

bega

Lumen: o poveste despre Timișoara, pe mal de Bega. Cum ajungeți în vechiul port

Pregătită de luni bune și mult prea puțin promovată, pe malul râului Bega, se va derula, în următoarele trei seri, o poveste pe care ar trebui s-o vedeți. E istoria Timișoarei, cu spectaculoase proiecții, muzică, voluntari și acrobați. E inedită și merită deplasarea într-o zonă nu prea bătută a orașului.

typopassage

Poveste ilustrată despre toleranță. De la sediul Facebook, la Typopassage Timișoara

Toleranță. În câte feluri se poate explica acest cuvânt? În foarte multe și chiar cu foarte multă imaginație, dublată de un talent pe măsură. La Timișoara veți putea găsi chiar voi răspunsurile, într-o impresionantă colecție de afișe semnate de artiști si designeri din toată lumea.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat vineri, 5 octombrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – bd. Gh. Lazăr nr. 30, 32, 34, Gr. Alexandrescu nr. 174, 176. N. Table nr. 6, orele 9 – 17; Diniaș (p) – defrișări, Remetea Mare (p), fermele Stejarul, Bulea, Ordos, Pietroasa, Fărăsesti, Homojdia, Crivina, Pietroasa TV, Poieni TV, Poieni, Poieni Cheia,

Top