Stirile din ziua: 2 octombrie 2018

piața traian

În Piața Traian apar polițiștii locali și Primăria Timișoara se apucă să-și numere proprietățile

În Piața Traian apar polițiștii locali și Primăria Timișoara se apucă să-și numere proprietățile

Patrule zilnice, evacuări până la 1 noiembrie și, în două săptămâni, un inventar al locuințelor sociale deținute de Primăria Timișoara. Sunt, din scurt, concluziile descinderii de luni a lui Nicolae Robu în Piața Traian. Edilul admite că e haos, dar promite că la primăvară va fi mai bine.

memoriile cetății

Arată groaznic! Robu, despre un proiect încheiat de 10 zile: N-aș fi fost de acord niciodată!

Un proiect al Asociației TM 2021, „Memoriile Cetății”, încheiat de mai bine de o săptămână, a zgâriat abia acum simțul artistic al primarului Nicolae Robu. Acesta a cerut ridicarea de urgență a „tuburilor” amplasate, de vreo jumătate de lună, în 10 cartiere. Edilul admite că nu le-a văzut decât de curând.

gabriela lambrino

Final de telenovelă la Agenția de Mediu. Gabriela Lambrino s-a întors în funcția de director general

Gabriela Lambrino este din nou director general al Agenției Regionale de Protecția Mediului Timișoara. Fostul șef al instituției, Dan Cepeha, a câștigat, prin concurs, postul de director al Direcției Județene pentru Protecția Mediului Caraș-Severin.

loga

1.500 de lei amendă pentru țiganii de mătase care și-au rezervat parcarea cu saci pe Loga

deBanat.ro a prezentat, luni, un caz de pe bd. Loga, unde proprietarii romi ai fostului sediu al PSD ocupă cu tupeu domeniul public, rezervându-și cu saci locuri de parcare pe stradă. Nu i-a văzut nimeni, deși sunt în centrul orașului, însă acum au ajuns pe acolo si polițiștii locali.

referendumul

Referendumul care „apără familia și copiii”, campanie gratis în autobuzele din Timișoara

E plin la Timișoara, în tramvaie, autobuze și troleibuze, de afișe care îndeamnă călătorii să meargă la referendumul din 6-8 octombrie și să voteze în favoarea schimbării Constituției. Totul, pe gratis, pentru că a așa dispus primăria.

lumen

Lumen: poveste despre Timișoara, biciclete zburătoare și macarale, în vechiul port / FOTO + VIDEO

Știți unde este vechiul port al Timișoarei? Îl puteți (re)descoperi, împreună cu o parte din povestea orașului de pe Bega, la finele acestei săptămâni. Cu macarale, bărci, biciclete, lumini și proiecții. Asta înseamnă Lumen, cel mai important proiect cultural din 2018.

podul de fier

Lumină pentru orașe. Podul de Fier se va „aprinde” artistic, timp de patru seri

Cât de importantă este lumina în viața noastră? Cât de sofisticat este designul de iluminat și cât de greu este să obții exact ce-ți dorești de la o astfel de instalație? Sunt doar câteva întrebări de la cea de-a doua ediție a simpozionului Light Edu, care are o supriză pentru timșoreni.

drept-la-replica

Drept la replică

Greva declanşată de o parte a angajaţilor de la Filarmonica Banatul (62 persoane) din totalul de 191 de salariaţi, este „zice-se”, pentru lipsa Contractului Colectiv de Muncă, document vital pentru reglementarea raporturilor de muncă dintre angajator și angajați.

aquatim

Apă rece oprită în Deta

Aquatim anunță că miercuri, 3 octombrie, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei în Deta, pentru spălarea și igienizarea rețelei de distribuție a apei. Spălarea conductelor face parte din programul de mentenanță preventivă a rețelelor de apă și urmărește asigurarea calității apei distribuite consumatorilor. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil ca

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat marți, 2 octombrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Polonă (p), orele 12 – 15; Dumbrăvița – str. Petofi Sandor (p), Ohaba Forgaci – mici și casnici, orele 8 – 16; Dumbrava, orele 11 – 17; Sculia (p), Sânmartinu Sârbesc (p), orele 9 – 15; Dumbrăvița – str. Codrului, Arțar

Top