Stirile din ziua: 1 octombrie 2018

retim

Retim colectează în Timiș deșeuri voluminoase și periculoase. Unde puteți aduce mobilier și baterii

Retim colectează în Timiș deșeuri voluminoase și periculoase. Unde puteți aduce mobilier și baterii

În Timiș a luat startul a doua campanie trimestrială de colectare a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor periculoase. Campania este derulată de Retim Ecologic Service SA și se desfășoară în perioada 1-24 octombrie.

piața traian

Robu, descindere cu polițiști locali, consilieri și directori în Piața Traian

Și-a întrebat întâi prietenii de pe Facebook dacă sunt de acord să facă ordine în Piața Traian. Acum, primarul Nicolae Robu a ieșit din lumea virtuală și, luni, a descins inopinat în zonă. A dat peste țigani care stau ilegal și peste foarte multă mizerie și a urmat o nouă tură de promisiuni de igienizare și reconectare a zonei la secolul XXI.

cd loga

Țiganii de mătase de pe CD Loga și-au tras parcare pe domeniul public. Polițiștii locali n-au văzut nimic / FOTO

Romii care au achiziționat impozanta clădire de pe CD Loga în care a funcționat cu mai mulți ani în urmă sediul PSD Timiș au ocupat cu niște saci mai multe locuri de parcare din fața casei. Totul sub ochii polițiștilor locali care își tot fac veacul în zonă.

regele ferdinand

Cum au venit Regele Ferdinand și Regina Maria la Timișoara, într-o reconstituire de secol XXI

O vizită regală, oriunde ar fi ea în lume, atrage ca un magnet public de toate vârstele. Sunt admirate ținutele și eticheta și se lasă mereu cu aplauze. La Timișoara va fi reconstituită vizita pe care Regele Ferdinand I a făcut-o în primii ani după alipirea Banatului la România Mare.

tramvaie noi

Cumpărăm tramvaie noi, dar abia scriem proiectul. Ce-au uitat specialiștii cu care lucrează PMT și au sesizat, acum 6 luni, cei de la ADR

Proiectul prin care Primăria Timișoara cere bani de la UE pentru a cumpăra tramvaie se naște cu chiu, cu vai. De șase luni au avut nevoie specialiștii pentru a reface documentația în conformitate cu recomandările celor de la ADR Vest. Proiectul a fost respins de trei ori de autoritatea de management, iar numărul de garnituri a scăzut de la 40 la 16.

west meets east

West Meets East. Alexandru Tomescu, din nou în concert la Timișoara

„West Meets East” revine pe scenele românești cu un proiect care leagă prin muzică Occidentul și Orientul. Povestea a început acum jumătate de secol, cu o colaborare celor doi monștri sacri ai muzicii: violonistul Yehudi Menuhin și sitaristul Ravi Shankar. Ea merge mai departe, iar unul dintre cei care o „spun” este Alexandru Tomescu.

flaviu cernescu

Flaviu Cernescu, pedalare în tandem cu soția pe… podul de la Cernavodă / VIDEO

La bine și la rău, dar mai ales la înălțime! După ce s-au căsătorit în vârful celui mai înalt coș de fum din România, Flaviu „Der Balaur” Cernescu și soția sa au ieșit la o plimbare cu bicicleta în tandem. În drum spre mare, dar nu pe stradă, ci… pe podul de la Cernavodă!

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat luni, 1 octombrie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, după cum urmează: Diniaș (p)-defrișări, Orțișoara – fost IAS, foste Avicole, Știuca, Sălbagel, Sălbagelul Nou, Zgribești, Pietroasa, Fărăsești, Homojdia, Crivina, Pietroasa TV, Poieni TV, Poieni, Poieni Cheia, Beregsău Mic – casnici, Dudeștii Vechi – casnici, orele 9 –

Top