Segway-uri BMW nu aveți, domn’ primar?

Mă gândesc că primarul Nicolae Robu a glumit când le-a povestit ziariștilor cum va cumpăra dumnealui biciclete, trotinete și segway-uri pentru studenții din Complex. Ca-n tot orașul, nu e rău să fie și-acolo câte un stand de biciclete, poate chiar mai multe, dar numai după ce observi că unul nu este suficient. Să faci însă pe Moș Crăciun cu studenții ar fi un lucru stupid. Ideea edilului, dincolo de prezumția de glumă, a erupt din nevoia de decongestionare a zonei căminelor studențești de atâtea mașini. Da, acele mașini de Gorj, Mehedinți, Hunedoara și Caraș, în majoritatea lor. Nicolae Robu nu ne-a spus cum va funcționa toată treaba asta.

Vor fi cumpărate și plantate în standuri speciale biciclete, trotinete și segway-uri. Studenții își vor face un card contra cost în relația cu societatea de transport local, căci nu-mi imaginez că astea vor fi gratis. Ar fi și absurd, căci tot ce e gratis rezistă câteva zile, până se atinge praful de ele. Apoi, vreo 100, 200 sau maximum 300 de studenți vor pleca la cursuri cu aceste mijloace de transport eco.

Cum vom aranja ca trotineta și segway-ul să nu fie luate de studenți fără mașini, iar ăla motorizat cu BMW să rămână fără? Cum scăpăm de mașinile alea de care vrea primarul să scape? Unde vor fi duse ele dacă studentul prinde un gadget din ăsta și merge cu segway-ul la facultate? Crede cumva dl Robu că acel student cu BMW de MH își lasă acasă la tata mașina pentru a se plimba cu trotineta prin Timișoara? N-ar mai avea farmec studenția, domnule primar.

Conceptul de student MH și GJ cu mașină tare prin Timișoara nu a fost inventat dintr-o utilitate educativ-științifică. Nu, acei tineri vor să-și plimbe gagicile la mall, prin restaurante, fast-food-uri, păcănele, puburi, biserică, biblioteci, librării… Glumeam. Tânărul cu BMW nu-și va lăsa mașina la Gura Văii, acum, că primarul i-a promis bicicletă cu motor electric.

Nu, o mână poți să-i tai, dar să nu-l dezmembrezi de BMW-ul lui sub nicio formă. Prin urmare, dacă, la absurd, va folosi facilitățile oferite de Primăria Timișoara, mașina tot acolo o va lăsa, în parcarea Complexului. Aglomerația nu va dispărea după ideea magnifică a administratorului liberal.

Care va să zică, problema n-ar fi rezolvată nici dacă Nicolae Robu ar pune plăcuțe de inmatriculare cu Mehedinți pe toate segway-urile, ba și elicea BMW pe mijlocul ghidonului. Plus că s-ar pune întrebarea de ce numai la studenți. Aglomerație avem și în alte cartiere ale Timișoarei. În locul târgoveților din piețe m-aș supăra amarnic că primarul nu ar pune segway-uri și în Aurora, și în „Ocsko”, în Mehala, dar și în apropierea zonei pietonale din Cetate. De ce n-ar vrea și avocații, notarii și magistrații standuri cu segway și trotinete de la primărie, să aibă cu ce merge la serviciu?

Haideți să dăm la toată lumea jucării din astea eco, dacă tot vreți. Care, altfel, sunt foarte bune și, în mod natural, prin opțiunea fiecăruia de a-și achiziționa una, ar putea oferi o soluție pentru aerisirea unor zone ale orașului. Cu condiția să avem și benzi pe unde să circulăm cu ele. Până atunci însă, nu mai bine faci matale bine să aplici legea în Complexul Studențesc? Simplu, fără regrete de genul „noi nu vrem să dăm amenzi”.

De ce să nu vrem? Legea se aplică după starea emoțională a primarului? Nu sunt locuri de parcare, omul cu BMW va vedea asta, că nu e prost. Amendat azi, amendat mâine, îl va costa prea mult să-și țină „aspiratorul” de gagici în fața căminului și apoi poate se va gândi și la alte variante, până asigură municipalitatea suficiente spații de parcare. Care spații de parcare sub sau supraterane, fiind pe bani, vor sta goale cu mentalitatea asta gingașă a matale de a nu aplica legea pe domeniul public, unde e gratis.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Augustus a spus: (octombrie 22nd, 2018 at 09:16 )

Cel mai tare articol 🙂 Nice work.

 
ary a spus: (octombrie 22nd, 2018 at 14:55 )

Vrem timpark in complex.

 
draku-laku a spus: (octombrie 22nd, 2018 at 22:52 )

Da…Totusi cel mai bun ar fi Exemplu Personal al locuitorilor stabili ai Timisoarei! Caci studentsi sunt flotantsi adica vin si pleaca sau unii chiar Nu mai pleaca ci se Apleaca.. intr-un final!! Asta pentru ca bastinasilor sau rezidentilor de ceva timp le-ar Conveni sa faca un gest civic si educativ care ar ajuta atat la imbunatatsirea calitatsii aerului cat si a starii de sanatate fizica si psihica a populatsiei intregului oras! .

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top