Vin bani de la București pentru spitalul de copii. Șantierul, început acum peste 4 ani, e departe de a fi gata

Nu e “zero lei” de la Guvernul Dăncilă pentru primăria condusă de Nicolae Robu. Edilul a anunțat că vin 3 milioane de lei pentru spitalul de copii și vor fi încă 2 milioane până la finele anului. Șantierul durează de 4 ani și jumătate și nimeni nu știe când va fi gata.

Șantierul de la spitalul de copii a luat o pauză de câteva săptămâni în această primăvară, după ce primăria nu a putut achita circa un milion de lei către SC Sulfatim SRL, firma care execută lucrările. S-a reluat munca după 10 iunie și, la jumătatea lui iulie, se adunaseră facturi neplătite de circa 3 milioane de lei. Primarul Nicolae Robu spunea că nu e nimic grav.

„O firmă când ia o lucrare trebuie să aibă atâta forță încât să susțină puțin ceea ce face. Eu i-am învățat «rău» pe toți, că am plătit extrem de prompt (…) acum nu mai putem plăti la fel de prompt, dar nu avem arierate. Avem datorii, dar nu foarte vechi, au în total vreo 3 milioane de lei de primit, din care 1,5 milioane sunt facturați acum câteva săptămâni. Nu e o situație dramatică (…) nu sunt Mafalda, nu am puteri magice să înmulțesc banii ca să-i pot îndestula pe toți care merită. Ei merită, dar trăim în niște realități”, susținea edilul. Potrivit acestuia, datoria care „ardea” era de 400.000 de lei, sumă care n-ar fi trebuit să pună probleme unei firme.

S-au făcut ulterior plăți, lucrările au fost reluate, dar într-un ritm nu extrem de susținut. Acum, primarul Nicolae Robu anunță că Sulfatim va primi toți banii pentru ce a făcut în acest an. Cu sprijin de la guvern.

„Tocmai ni s-a acceptat decontarea a 3 milioane de lei. Știți că la rectificarea de buget ni s-a aprobat o sumă totală de 5 milioane de lei, pentru că inițial în bugetul pe 2018 nu apărea niciun leu. Tot ce s-a întâmplat acolo, și sunt bani foarte mulți, în jur de 15 milioane de lei, au fost puși de la bugetul local. Ne-am bucurat că la rectificare s-a luat în seamă parțial ceea ce am cerut noi, nu ni s-a dat cât am cerut, dar ni s-au dat 5 milioane de lei de la bugetul statului. Noi am cerut ca 3 milioane să fie pe trimestrul III și 2 milioane pe trimestrul IV. Tocmai ni s-a aprobat documentația pentru rambursarea a 3 milioane de lei și sper ca în cursul săptămânii viitoare să primim acești bani. Ei vor merge, în mare măsură, către firma care lucrează la spitalul de copii”, a declarat edilul șef.

Datoria către firma care lucrează la spitalul de copii este, potrivit lui Robu, de circa 1 milion de lei. „Banii se constituie în venit la bugetul local, pentru că am pus de la bugetul local. Acum, când ni se rambursează, completăm o parte din ceea ce am cheltuit. Avem și alte obligații de plată mai stringente, dar nici nu cred că mai avem atâta de plată, mai vreun milion. Chiar nu mai am în memorie, săptămâna asta am făcut plăți de vreo 30 de milioane de lei către sute de beneficiari și nu mai țin minte exact la fiecare cât a mai rămas de plată. Dar nu e o sumă foarte mare, în orice caz, pentru firma care lucrează la spitalul de copii”, a completat primarul.

Amplasamentul pentru noul corp al spitalului de copii a fost predat de primărie către Prompt SA în mai 2014. Lucrarea era estimată la peste 10 milioane de euro. Șantierul a început cu o pauză, pentru că amplasamentul a fost liber de sarcini doar în februarie 2015. Prompt a lucrat până în noiembrie 2015, ducând clădirea până la ultimul nivel, minus acoperiș, reclamând pe parcurs diferite erori din proiect. Firma a intrat apoi în insolvență, a urmat o pauză, iar din noiembrie 2016, constructorul noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” este Sulfatim SA.

Corpul B, cu demisol, parter și șase etaje, va găzdui șapte secții ale Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Dacă ne luăm după promisiunile electorale, spitalul ar fi trebuit să fie gata în 2014. Asta promitea, în 2012, la lansarea candidaților USL la alegerile parlamentare, premierul de atunci, Victor Ponta. În octombrie 2018, nimeni nu poate spune exact când va fi inaugurat acest spital.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (octombrie 14th, 2018 at 12:55 )

Pentru retardatul de robu : mafalda a fost o ghicitoare , nu un idiot care nu stie sa inmulteasca banii.

 
anteconbega a spus: (octombrie 14th, 2018 at 14:35 )

Bulgăroaica Baba Vanga (31 ianuarie 1911 –11 august 1996), născută Vanghelia Pandeva Dimitrova, după căsătorie Vanghelia Gușterova, a fost mai tare ca nemţoaica Mafalda! Freddy primar!

 
TimisoreaAnca a spus: (octombrie 14th, 2018 at 19:07 )

Cine a mai vazut sa finisezi un corp de cladire-spital ,fara sa i pui acoperis!?lae primar pana in 2050!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vom avea încă 12 fântâni de cartier, fiindcă asta cer timișorenii, iar primăria e dispusă să plătească până la 239.000 de euro. Proiectul a trecut în CL cu multe abțineri și o dezbatere de câteva zeci de minute. Primarul Nicolae Robu a anunțat, cu această ocazie, că oricum „alegerile sunt câștigate dinainte” și că PSD ar face mai bine să nu boicoteze proiectele.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu an și jumătate înainte, Robu a anunțat PSD: Alegerile sunt oricum câștigate dinainte! Nu se apropie nimeni!
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top