Consiliul Județean al Elevilor Timiș: Discriminarea, una dintre problemele din școlile din România

Violența psihologică și fizică, pe scurt bullying, va avea parte de un cadru lesgialtiv pentru a nu mai avea loc în școlile din România și pentru a putea fi prevenită. Consiliul Județean al Elevilor Timiș salută adoptarea proiectului de lege referitor la bullying adoptat zilele trecute de Camera Deputaților.
bullying
„Discriminarea reprezintă unul dintre aspectele cu care ne confruntăm în mediul educațional, acest fenomen putând fi observat atât la nivelul relaționării elev-elev, cât și între elev și profesor. Conform Raportului privind implementarea Statutului Elevului la nivelul județului Timiș, un procent alarmant de 42,8% dintre elevii respondenți au afirmat faptul că își simt integritatea fizică/morală pusă în pericol în mediul educațional. Proiectul de lege va merge la Senat, în calitate de for decizional. Nu vom ezita niciodată să subliniem necesitatea adoptării unei astfel de legi, care să asigure cadrul legislativ unui climat educațional lipsit de violență”, transmit reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Timiș.

Confom proiectului de lege, „în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying”. Astfel de comportamente se vor combate mai mult prin prevenție, cel puțin în acest stadiu al proiectului de lege. Conform proiectului, în cadrul programelor de formare continuă a personalului didactic se vor introduce sesiuni de informare asupra problemelor legate de violenţa psihologică – bullying, în vederea dobândirii de competenţe în identificarea acestora şi a capacităţii de aplicare a unor strategii educaţionale potrivite.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top