Timișoara trebuie să devină un oraș în care toți răufăcătorii trebuie să știe de frica legii! Aceasta este concluzia la care a ajuns primarul Nicolae Robu, care cere Poliției Locale, Poliției Naționale și Jandarmeriei să intervină mai repede și mai prompt împotriva… „șătrarilor” și a altor răufăcători.
Prea multă lume își permite în Timișoara să încalce legea și să dea cu tifla polițiștilor. O spune primarul Nicolae Robu, care a ajuns la concluzia că „este cazul” ca organele statului să-și facă treaba. „Cer imperios Poliției Locale și rog structurile locale ale Poliției Naționale și Jandarmeriei, ca, în baza prerogativelor specifice, stabilite prin lege pentru fiecare, să adopte cele mai potrivite măsuri, atât pe linie de prevenție, cât și de intervenție și puniție, astfel încât hoţii, cerşetorii, bătăuşii, scandalagiii, boschetarii, şătrarii, perturbatorii liniştii şi ordinii publice prin paranghelii, vandalizatorii de clădiri şi alte bunuri publice şi private, practicanţii de curse ilegale de maşini şi motociclete, orice alţi răufăcători, să ştie că nu-şi pot face mendrele în Timişoara, respectiv că dacă încearcă n-au nicio şansă de reuşită, dar au, în schimb, certitudinea depistării şi pedepsirii exemplare, conform legi”, spune liberalul.
Intervenția primarului are loc în contextul în care, la finele săptămânii trecute, un tânăr a fost rupt în bătaie de patru bărbați, în zona Complexului Studențesc. Victima este în stare critică în spital, cu șanse minime de supraviețuire. „Este o tragedie ce s-a întâmplat în Complexul Studențesc și este inadmisibil să vezi toate aceste categorii de oameni manifestându-se în oraș, de la boschetari și terminand cu cine vreți (…) Se impune o intervenție fermă, trebuie să se ducă vestea că în Timișoara nu au ce căuta acești indivizi, că nu scapă de poliție și nu scapă de pedeapsă”, a declarat Nicolae Robu.
Primarul susține că, de când și-a început mandatul, activitatea Poliției Locale s-a îmbunătățit simțitor. „Pentru a o asigura cât mai bine, am luat, pe parcursul celor trei ani de mandat scurşi, o serie de măsuri:
1. am crescut capacitatea umană şi tehnică a Poliţiei Locale:
a. am suplimentat numărul de poliţişti locali de la 267 la 297 (deci: cu 30)
b. am suplimentat numărul de maşini din dotare de la 9 la 22 (şapte din ele tocmai urmează să ne parvină)
c. am suplimentat numărul de motoscutere din dotare de la 20 la 26
d. am suplimentat numărul de biciclete din dotare de la 27 la 39
e. am trimis la perfecţionare un număr de 204 poliţişti
f. am întocmit un program consistent de patrulare prin întregul oraş
g. am înfiinţat posturi fixe permanente de monitorizare în puncte ale oraşului cu risc de infracţionalitate crescut, precum: Piaţa Victoriei, Str. Mărăşeşti, Str. Alba Iulia, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Gheorghe, Parcul Copiilor, Parcul Central, Parcul Catedralei, Bd. I.C. Brătianu, Zona Michelangelo, Piaţa 700, Piaţa Traian, Piaţa Badea Cârţan
h. am înfiinţat posturi fixe temporare de monitorizare în vecinătatea unor obiective de maximă importanţă ale oraşului şi cu risc crescut de jaf şi / sau vandalizare, precum: Sala Polivalentă Politehnica, Centrul de Competenţă în Automotive, Centrul Incuboxx
i. am înfiinţat Poliţia Transportului Public
j. am înfiinţat Poliţia Piețelor”, a notat edilul.
Poliția Locală din Timișoara a ajuns subiect de știre națională, după ce, acum doi ani, agenții au fost trimiși să supravegheze palmierii plantați pe un bulevard central. Ulterior, ei au patrulat în zona Podului Michelangelo, pentru a păzi jardinierele cu mușcate și petunii, iar în ultimele luni au păzit pasajul subteran, pentru ca nu cumva grafferii să „atace” pereții acestuia.
Comentarii prin facebook