Studenții de la UVT au încă o oportunitate de a pune în practică tot ce învață în sălile de curs. Vorbim despre un nou parteneriat încheiat de universitate cu Autoritatea de Supraveghere Financiară. Acordul le va oferi tinerilor posibilitatea de a face stagii de practică, cursuri de specific financiar și cercetare.
Universitatea de Vest din Timișoara și Autoritatea de Supraveghere Financiară au încheiat un protocol de colaborare care pune accentul pe educația financiară. Studenții și doctoranzii din cadrul UVT vor avea ocazia să deruleze proiecte de cercetare, să participe la cursuri și chiar să facă practică în cadrul ASF. „Am ales să facem un parteneriat în cadrul unui proiect pe care ASF l-a lansat, «Educație Financiară», educație financiară la nivel de învățământ liceal, dar mai ales la nivel universitar. Pe noi ne interesează să colaborăm cu universitatea, atât în programele de pregătire universitară, aici, dar și în lucrări de cercetare dezvoltate de studenți, doctoranzi și profesori ai universități. Ne interesează să promovăm resursele de cercetare ale UVT la nivel național și internațional și să oferim posibilități de practică, dar și de angajare în cadrul ASF”, a declarat Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară.
Stagiile de practică se vor derula pe parcursul a aproximativ două luni, însă numărul locurilor este destul de restrâns. Practic, la București vor ajunge în jur de zece studenți din țară, din universități care au parteneriate similare cu cel semnat marți la UVT. Din Timișoara vor putea să plece către București doi sau trei practicanți. Totuși, stagiile de practică se vor derula periodic deci există oportunități. „Nu există suficientă educație financiară și nu neapărat din vina cuiva, ci este evoluția noastră istorică. În țările vestice, această educație a fost parte din învățământul generațiilor și ea vine și din familie. Noi credem că nu este suficient reprezentată educația economică și mai ales a piețelor financiare în învățământ, la nivel manualelor, la nivelul programelor și opționalelor. Vrem să îmbunătățim acest lucru prin contribuția noastră. Din proiectele pe care le-am dezvoltat la București și am avut și unele proiecte pilot dezvoltate la Iași, cererea este foarte mare și sunt convins că Timișoara nu face excepție”, mai spune Mișu Negrițoiu.
Comentarii prin facebook