Vinul e ființă vie. O spun oenologii și au o sumedenie de explicații. Pentru cine știe să „asculte”, vinul povestește cât o viață. Cele mai bune podgorii pun pe piață vinuri superbe pe care specialiștii le numesc, pe bună dreptate, inteligente.
În preambulul evenimentului aniversar de luna viitoare, când VinVest împlinește zece ani de evenimente strălucite cu vin la Timișoara, organizatorii au pregătit un eveniment dedicat segmentului HoReCa, Intelligent Wine for HoReCa & Friends/Vin inteligent pentru HoReCa și prieteni, ocazie cu care s-au degustat vinuri de la 13 crame. Întâlnirea dedicată vinului românesc premiat la concursuri naționale și internaționale a urmărit să prezinte producătorii și distribuitorii de vin din România ce vor participa la Vinvest 2013 şi a reunit peste 100 de participanți.
Nu au fost prezentate doar vinuri, ci și trasee turistice pe la cramele cu reputație. „Reprezentanții HoReCa se pot bucura de o altă ofertă din partea vinarilor, nu rămâne decât să-și diversifice lista de vinuri din restaurante. Odată cu achiziționarea vinului de la producător, e recomandat ca fiecare client să solicite cramei respective o degustare prin intermediul somelierului sau oenologului, pentru a înțelege cum se prezintă un vin și cu ce mâncăruri se poate asocia, dar și în restaurant, în prezența consumatorilor, pentru a-i aduce cât mai aproape de universul acestui aliment minunat”, a declarant oenologul Lucia Pîrvu, organizatorul VinVest.
Comentarii prin facebook