Primarul Nicolae Robu a anunțat că va umbla la salariile directorilor de regii și societăți din subordinea consiliului local, după ce, în urmă cu câteva zile, afirmase că e o „aberație” faptul că aceștia au venituri mai mari decât el. Din șase directori însă, doar trei au salarii mai mari decât primarul. Topul este condus de Ilie Vlaicu de la Aquatim, iar ultimul în clasament este Ioan Goia de la RATT.
„O altă aberație este legată de salariile directorilor societăților care țin de primărie și care au salarii de peste 10.000 de lei”, afirma Nicolae Robu, în urmă cu câteva zile, într-un moment în care se plângea că salariul său de 5.900 de lei lunar ar fi prea mic. Tot atunci, el spunea că și-ar dori un salariu similar cu al lui Petrică Pampu, directorul Colterm. N-au trecut decât cinci zile și Robu a anunțat că va umbla la salariile acestor directori. Dar ce venituri au directorii de societăți comerciale și regii din subordinea Consiliului Local Timișoara? Tot Robu a spus că aceste salarii ar fi secrete, deși societățile în cauză sunt publice. Ele pot fi totuși aflate din declarațiile de avere. Trebuie spus că aici e vorba de veniturile înregistrate pe anul 2012, în afara salariilor, în unele cazuri fiind adăugate și prime de performanță. La o primă privire, salariile nu sunt chiar atât de mari pe cât se vorbește. Evident, nici mici nu sunt, mai ales dacă luăm în calcul că unele societăți au o situație financiară deloc înfloritoare.
Topul salariilor este condus de directorul Aquatim, Ilie Vlaicu. El a ridicat, în 2012, venituri în valoare de 138.000 de lei (11.500 lei lunar). Acestea provin din mai multe surse pe care nu le-a defalcat: salariu Aquatim, granturi europene (societatea derulează un program european), plata cu ora la Universitatea de Vest și Universitatea Politehnica. Aquatim a devenit din societate de interes local, una de interes regional și este, de altfel, este cea mai profitabilă societate a municipalității. Pe locul secund în acest top se află directorul Colterm, Petrică Pampu, care a anunțat un venit anual de 86.914 lei (7.243 lei lunar). Spre deosebire de Aquatim, societatea condusă de Pampu se află într-o situație financiară dezastruoasă, Colterm fiind zdruncinat de mai multe scandaluri. Pe locul trei se situează șeful de la SC Horticultura, Andrei Drăgilă. El are un venit anual de 77.223 lei, ceea ce înseamnă o retribuție lunară de 6.435 lei.
Al patrulea salariu ca mărime l-a avut Liviu Barbu de la SC Administrația Domeniului Public (ADP), societate desființaă între timp și înghițită de SC Drumuri Municipale (SDM). El a avut în 2012 un venit de 70.194 lei (5.849 lei lunar). Urmează Octavian Bulboacă, de la SDM. El a anunțat venituri din două părți, respectiv de la societatea municiplității, dar și de la SC Rosign, firma care are monopol pe semnalizările din oraș. De la SDM, Bulboacă a ridicat 45.911 lei (3.826 lei lunar), iar de la Rosign, 5.052 lei (421 lei lunar). Pe penultimul loc la capitolul venituri se situează Victor Ștefan, director al SC Piețe. El a avut venituri în 2012 de 49.591 lei (4.133 lei lunar). Ultimul loc în acest top îi aparține directorului RATT, Ioan Goia, cu un venit anual de 42.912 lei (3.576 lei lunar). RATT este singura regie din subordinea municipalității, dar are și cel mai mare număr de angajați.
Comentarii prin facebook