Basescu si istericii lui Felix

Nu sunt nici pe departe un fan al lui Traian Băsescu, ba chiar din contra. Nu l-am mai votat din 2004, atunci când se opunea instaurării regimului autoritarist, ca să nu spun dictatorial, al lui Adrian Năstase. Ulterior a încercat să-și impună propriul sistem autocratic și, în bună parte, a reușit. Am scris împotriva lui Băsescu, iar, pe de altă parte, seri la rând, am avut discuții contradictorii cu prieteni care încercau să mă convingă că individul nu e chiar așa negru. Mai ales în comparație cu alții. Evident, Băsescu are mii și mii de bube, e departe de-a fi un bărbat de stat. Dar față de pigmeii din jurul lui începe să fie. Să fie un chior în țara orbilor.

Unul dintre lucrurile care conduc la această reconsiderare este isteria celor care îl atacă acum pe Băsescu, și mai ales calitatea lor umană. Pe vremuri, se spunea că cei care sunt terfeliți de Vadim Tudor musai sunt oameni onești. Nici pe departe onestitatea nu-i o caracteristică a președintelui, dar când te uiți la cine îl împroașcă cu spume la gură… Fiindcă a-ți ataca prin declarații adversarul politic e una, a uza de istericale e alta. De exemplu, nu cred că va mai trece mult timp până când o să aflăm de la Antena 3 că Băsescu e vinovat de un posibil război dintre Israel și Iran, că lui i se datorează în exclusivitate atacul de pe 11 septembrie 2001 ș.a. Că altfel e destul de clar că Băsescu a băgat seceta din această vară.

Or, aceste gen de comportament de domeniul sociopatiei nu poate decât să-i (re)aducă lui Băsescu încrederea românilor. Să vedem însă cine sunt cei mai mari contestari ai președintelui. De menținut că există un numitor comun, toți desfășurându-se în special pe televiziunea lui Dan Voiculescu-Felix. Din clasa politică cin’ să fie ei? Exact doi turnători ordinari ai Securității, amintitul Felix și liberalul Ioan Ghișe, ultimul fiind și circar. Bine, nici Băsescu n-a reușit să convingă lumea că n-ar fi avut vreo legătură cu fostul organ represiv. Nu știu cât de confortabil este să stai lângă un individ precum Cătălin Voicu, despre care Cesare Lombroso, dacă trăia, ar fi demonstrat că nu trebuie să-ți spună procurorii că e infractor, acest lucru fiind vizibil pe fața și ceafa senatorului PSD.

Cine este societatea civilă care urlă acum împotriva lui Băsescu? Revoluționari îmbuibați, pe care Băsescu i-a trimis la muncă, după ce le-a luat stipendiile de 22 de milioane de lei lunar. Foști militari care o viață întreagă s-au războit doar cu bateriile de vin, ieșiți la pensie la 40 de ani cu salarii compensatorii de miliarde de lei și apoi pensii nesimțite de zeci de milioane de lei lunar. În fruntea cărora s-a pus un individ, Mircea Dogaru, care inspiră încredere mai ceva ca o haită de hiene în puterea nopții. Și mai sunt și niște așa-ziși analiști interceptați telefonic cum făceau șantaje și trafic de influență.

Nu-i mai puțin adevărat că și în jurul lui Băsescu s-a strâns o faună de toată frumusețea, dar parcă ceva mai rezonabilă decât cei descriși mai sus. Nimeni nu moare de dorul amazoanelor Nuți Udrea (care a făcut probabil cel mai mare rău posibil, atât PDL, cât și lui Băsescu), Roberta, Anca sau Sulfina. Încă nimeni nu-i duce dorul (dar mai știi ce ne rezervă viitorul?) unui individ slugarnic precum Emil Boc. Dar, în mare, instituțiile statului au funcționat. Nu s-a desființat nici DNA, nici ANI așa cum au negociat Ponta și Antonescu cu Dogaru. În orice caz, dacă nevrotismele anti-Băsescu vor continua, s-ar putea să asistăm la ceva surprize la alegerile din decembrie. Și nu tocmai plăcute liderilor USL. Un lucru e clar totuși. Televiziunea lui Felix îi face mari servicii lui Băsescu, așa cum s-a întâmplat și la alegerile din 2009. Discuția este dacă există o premeditare pusă la cale de fostul turnător la Secu împreună cu fostul posibil trimis de Secu la Anvers.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

camil a spus: (septembrie 18th, 2012 at 14:00 )

mai mult decat adevarat tot ce e redat in editorial. propaganda anti basesciana de pe antena 3 nu face decat sa-l intareasca pe marinar. dar nu cred ca asta e problema, ci faptul ca este permis ca o televiziune sa faca atacuri la persoana fara precedent in audiovizualul romanesc. se intampla lucruri nefisresti la antena 3, iar cei care permit asa ceva ar trebui luati la intrebari. apropo, nici eu nu sunt fan basescu, dar in acest razboi mizer promovat de cei de la antena 3 tin cu el.

seba za magnificent a spus: (septembrie 18th, 2012 at 14:06 )

Noi sa fim sanatosi!

deian a spus: (septembrie 18th, 2012 at 15:00 )

@camil
„nici eu nu sunt fan basescu” …si marmota…:)
De ce esti ipocrit si nu te declari ceea ce esti: un basist imputit. In alta ordine de idei, daca cei de la Antena3 mint cu nerusinare in ceea ce prezinta atunci ei se fac vinovati de o infractiune denumita „denunt calomnios”. La declaratiile care se fac acolo si la actele prezentate realitatea poate fi ori alba ori neagra…a treia varianta nu exista. Asa ca ori cei de la Antena3 se fac vinovati de infractiunea mai sus amintita, ori ceea ce prezinta acolo este adevarat. Faptul ca ei urla acolo de ani de zile si Parchetul nu le-a facut nimic si nici cei infierati acolo nu au facut nici o plangere penala ma face sa am certitudinea ca Antena3 are dreptate si Basescu et. co sunt intradevar niste infractori. Astept argumente logice contra insa ma tem ca nu s-a nascut basistul care sa le aduca …

camil a spus: (septembrie 18th, 2012 at 15:06 )

argumentul meu logic pentru felul in care m-ai catalogat este simplu: mamicuta ta e o SCROAFA ORDINARA. nu stiu ce esti tu. cred ca un AVORTON si o SLUGA ORDINARA. daca am spus ca nu sunt basist, atunci asa e.

ioniliescu a spus: (septembrie 18th, 2012 at 16:20 )

de la actiunea vila dante adresata efectiv celor mai redusi mintali, pensionarilor si incultilor, m-am lamurit de „calitatea jurnalistilor de la a3”. Teribila actiunea cu vila dante, asemenea minerilor la sediu pnt. Indobitocire crunta pt pu.l.ime. Is deja satul de atata basescu in sus basescu in jos.. ar fi interesant de vazut dc se mai si intampla ceva la guvern zilele astea.

pinochio a spus: (septembrie 19th, 2012 at 00:20 )

bre, comentariile sunt cu scris mic, si bagati mai multe h’imagini. v-is mai buni ca uslamistii aia de la tion.

mai mult bun simt a spus: (septembrie 19th, 2012 at 18:45 )

Eu nu as fi atat de dur cei de la Antena 3, la urma urmei sunt multe lucruri adevarate spuse acolo de Mircea Badea si Gadea si altii si oricat de mult ar exagera ei tot nu au cum sa egaleze nesimtirea unui presedinte care a anulat un vot democratic facand astfel sa triumfeze dictatura in Romania ! Si B1 este la acelasi nivel cu Antena 3 dar in favoarea lui Basescu, nu cred ca ar trebui ignorati. Eu personal cred ca a fost facuta o mare nedreptate bugetarilor prin taierea a 25 la % din salariile tuturor bugetarilor. Ganditi-va ca s-au taiat salarii academicienilor, medicilor si dascalilor care oricum au salarii de mizerie in vreme ce mogulii Basescieni au dobandit noi si noi averi!

toni a spus: (septembrie 19th, 2012 at 18:48 )

Eu nu as fi atat de dur cei de la Antena 3, la urma urmei sunt multe lucruri adevarate spuse acolo de Mircea Badea si Gadea si altii si oricat de mult ar exagera ei tot nu au cum sa egaleze nesimtirea unui presedinte care a anulat un vot democratic facand astfel sa triumfeze dictatura in Romania ! Si B1 este la acelasi nivel cu Antena 3 dar in favoarea lui Basescu, nu cred ca ar trebui ignorati. Eu personal cred ca a fost facuta o mare nedreptate bugetarilor prin taierea a 25 la % din salariile tuturor bugetarilor. Ganditi-va ca s-au taiat salarii academicienilor, medicilor si dascalilor care oricum au salarii de mizerie in vreme ce mogulii Basescieni au dobandit noi si noi averi.

toni a spus: (septembrie 19th, 2012 at 18:54 )

Eu nu as fi atat de dur cei de la Antena 3, la urma urmei sunt multe lucruri adevarate spuse acolo de Mircea Badea si Gadea si altii si oricat de mult ar exagera ei tot nu au cum sa egaleze nesimtirea unui presedinte care a anulat un vot democratic facand astfel sa triumfeze dictatura in Romania ! Si B1 este la acelasi nivel cu Antena 3 dar in favoarea lui Basescu, nu cred ca ar trebui ignorati.

mari a spus: (septembrie 22nd, 2012 at 21:36 )

Antena 3 are dreptate! Dar ar trebui sa-i atace mai mult si pe actualii ( ma refer mai ales la Ponta).Cei care ii criticati si nu va dati seama ce este adevarat sau nu, va spun eu , care m-am lovit de imbecilitatea procurorilor, politistilor, notarilor, avocatilor legati de reteaua pedelista. Vorbesc de corupti, pentru ca mai exista si oameni corecti in rindul lor, dar sint prea putini. Va arat acte falsificate de avocati pedelisti, aparati de mai marii lor. Nu criticati Antena 3, ca este singura care se bate cu mafiotii din Romania.

? a spus: (septembrie 24th, 2012 at 21:42 )

Antenistilor numai de bine, noroc cu trecutul la neefinta a lui Paler ca alfel erati cu totii la gatul lui basescu,care totusi a aratat ca romania nu este pe drumul cel bun a(Psdr,Psd,USL).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top