Executivul a redus schema de personal, astfel că funcția de inspector guvernamental a dispărut. Este vorba de 77 de posturi, pentru care era prevăzută anual suma de cinci milioane de lei. Sunt afectați de această măsură și doi timișoreni.
„În principiu, este o măsură bună dacă o dată cu ea se va recunoaște că, în România, nu se pot aplica toate metodele europene, în cazul de față, înființarea unui corp de înalți funcționari publici independenți, care să nu poată fi mutați politic cu fiecare guvern nou care ajunge la putere. Nu știu ce o să fac în continuare, decizia o voi lua după ce apare legea, că acum poate fi modificată”, a declarat Ovidiu Drăgănescu, fost prefect de Timiș, în prezent inspector guvernamental în Maramureș. „Nu prea am ce să comentez, este un proiect și trebuie să treacă pe la Senat, apoi pe la Camera Deputaților, așa că poate oricând să suporte modificări. Chiar nu am ce să comentez în acest moment”, spune, la rândul lui, Laviniu Bedrosian, fost subprefect, acum inspector guvernamental în Timiș.
„Persoanele care au în prezent această calitate rămân în continuare înalți funcționari publici și vor intra într-un corp de rezervă. De aici pot fi selecționați pentru a ocupa o poziție care necesită calitatea de înalt funcționar public sau pot merge pe o poziție inferioară, dacă doresc și solicită acest lucru”, se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Guvernului. Funcția de inspector guvernamental a apăru în perioada premierului Călin Popescu-Tăriceanu și a fost o modalitate de a asigura un loc de muncă bine plătit foștilor prefecți, subprefecți și secretari de stat înlocuiți din funcții de guvernele de altă culoare politică.
Comentarii prin facebook