Echipa României, antrenată, la Timişoara, de maestrul bucătar Alexandru Nagy, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Gastronomie, a câștigat competiţia internaţională „Bucătarul de Aur al Balcanilor”, desfășurată la Belgrad.
După succesul avut la competiţia internaţională Euro-Asia, Rusia 2011, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, împreună cu Asociaţia Naţională de Gastronomie, au participat la competiţia „Bucătarul de Aur al Balcanilor”, cu o echipă regională de maeştri bucătari. Competiţia s-a desfăşurat la Belgrad şi a fost organizată de Federaţia Asociaţiilor Culinare din Serbia, în parteneriat cu World Association of Chefs Societies. Echipa României a câştigat trofeul suprem, Golden Balkan Chef, la proba pe echipe, preparând, în numai 75 de minute, un antreu – armonie de peşte din ton, somon şi pangasius, un fel de bază – piept de raţă cu sos de gutui, respectiv desert – brânză Camembert cu sos de ciocolată şi mentă . Românii au adjudecat şi locul secund, după croaţi, la proba „black box”, când au trebuit să prepare păstrăv cu tăieţei de legume, apoi un rulou de viţel cu prune şi migdale şi sos de portocale şi, la final, mousse de ciocolată pe pat de mere cu scorţişoară. La proba individuală, maestrul bucătar Mărioara Vîrtop s-a clasat pe locul al III-lea, pregătind un ton în mantie de susan negru cu salată de rucola, apoi piept de raţă cu cartofi dulci şi sos de gutui şi pepene galben cu cremă de ness şi brânză Philadelphia.
Comentarii prin facebook