Un Sauvignon Blanc de Recaş, din 2010, vândut sub brandul „V” şi un Cabernet Sauvignon din 2009 de Dealu Mare, de la Fine Wine SRL Lacerta winery, sunt marii medaliaţi, primul între vinurile albe, al doilea între cele roşii, ai Concursului naţional de vinuri şi băuturi alcoolice 2011, desfăşurat zilele acestea la Timişoara.
128 de probe de vin au intrat în competiţie şi au fost degustate, timp de două zile, de către cei mai buni oenologi din ţară. Alte 10 vinuri albe şi 11 roşii îşi pot adăuga în prestigiu câte o medalie de aur. Chardonnay Terra Romana (SERVE Ceptura) şi Patrician (Vifrana SA Crama Francu), Riesling Italian (Cramele Recaş), Feteasca Albă (Vinul cavalerului – SERVE Ceptura), Sauvignon Blanc de Jidvei (Nec Plus Ultra), Feteasca Regală de Recaş (V Drinks) şi de Jidvei, Cupajul Alb.- Boierul şi Pimnot Gris – Cardinal de la Domeniile boierul, precum şi Pinot Gris – Grigorescu, tot de la Jidvei, completează lista celor mai bune vinuri autohtone albe ale momentului. La vinurile roşii, aurul e împărţit între Fine Wine SRL Lacerta winery (Cabernet Sauvignon+Shiraz, Cabernet Sauvignon şi un Cupaj Roşu (CS+Sh+M)), Vigna SRL, de la Petrovaselo (Timiş) cu un Merlot+Cabernet Sauvignon, La Vie SRL Crama Baăsilescu (Cabernet Sauvignon), Domeniile Tohani (Feteasca neagră şi Cabernet Sauvignon), Vitipomicola Sâmbureşti şi Budureasca SRL (Cabernet Sauvignon), SERVE Ceptura (Feteasca Neagră + Merlot şi Fetească Neagră+Merlot+Cabernet Sauvignon), Cramele Recaş (Merlot – La Putere).
În România sunt cultivate aproximativ 180.000 de hectare de teren cu viţă de vie, din care 120.000 de hectare sunt cultivate cu vii performante.
Comentarii prin facebook