Pentru prima dată în România, în satul timişean Covaci va fi organizat un festival dedicat mâncărurilor de post. Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 11, la Pensiunea Anette, din localitatea situată la numai şase kilometri de Timişoara.
Organizatorii pun accent pe curăţenie spirituală şi trupească înaintea Paştelui şi vor, prin acest festival, să îi determine pe cât mai mulţi oameni să respecte Postul Mare. „Înainte de Săptămâna Mare, ne-am gândit că un moment de destindere, cu bucate tradiţionale aşa cum se gătesc în post, ar fi binevenit”, a explicat, din partea organizatorilor, Octavian Stăncioiu. Festivalul va începe cu discursul preotului ortodox din Covaci despre semnificaţia postului Paştelui. Vor urma degustări de produse tradiţionale de post, expoziţie cu vânzare, serbare câmpenească, concursuri pentru public, muzică populară interpretată de Ansamblul folcloric Covăceanca. Cât priveşte bucatele, acestea întrec orice imaginaţie: tocăniţă de ciuperci, dovlecei umpluţi, fasole bătută, cartofi cu varză etc. Toate, preparate de maestrul bucătar Călin Lamp, premiat cu locul al treilea la un concurs naţional de artă gastronomică desfăşurat la Braşov. Evenimentul este organizat de Fortuna Covaci şi finanţat de Pensiunea Anette, iar intrarea este liberă. Prezintă Octavian Stăncioiu, care spune, de asemenea, că acest festival este doar primul din cele opt care vor avea loc în acest an la Covaci.
Comentarii prin facebook