Aparatul, destinat examinării întregului corp, asigură o excelentă rezoluție și calitate a imaginii, punând în evidență cele mai mici detalii și reducând doza de iradiere aplicată pacientului cu până la 68%. „Acum doi ani când am început aveam 32 de paturi.
Astăzi avem 80, iar numărul de internări a crescut de patru, cinci ori. Dacă la sfarșitul lui 2009 erau 100 – 150 de internări pe lună, în prezent numărul acestora poate ajunge și la 600. De aceea și echipa noastră a crescut de la an la an. Suntem zece medici și 12 asistente. Centrul are contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, bolnavii beneficiind gratuit de majoritatea tratamentelor prin Programul Naţional de Cancer”, a declarat Dr. Şerban Negru, medic primar oncolog și Preşedintele Asociaţiei OncoHelp. Computerul tomograf Siemens va permite, printre altele, medicilor oncologi să stabilească un diagnostic precoce și exact.
„Aparatul este un tomograf multislice cu 16 capete care ne va ajuta să descoperim chiar și tumorile foarte mici și să urmărim evoluția acestora sub tratament. Având în vedere specificul instituției noastre, doza de iradiere primită de către pacient în timpul investigației este de dorit să fie cât mai redusă. Cu ajutorul acestui tomograf putem reduce doza aplicată pacientului cu până la 68%, menținând aceeași calitate a imaginii, datorită tehnicii de modulare a dozei în timp real. Cancerul la sân este una dintre cele mai frecvent întâlnite forme de cancer iar pentru stadializarea pacienților cu neoplasm de sân, atât pre cât și post operator, este importantă investigarea tomografică cerebrală, toracică, abdominală și a pelvisului”, a mai spus medicul. Aparatul a fost achiziţionat cu sprijinul campaniei „Află că eşti bine!”, iniţiată de Avon România, care a asigurat 140.000 dolari, acoperind mai bine de jumătate din costurile echipamentului.
Comentarii prin facebook