Regele, badaranii si cozile lor de topor

Dacă mă întreba cineva înainte de memorabilul discurs al Regelui Mihai din Parlamentul României care vor fi aleşii din Timiş care vor absenta, dădeam un răspus sigur: Alin Popoviciu. Şi aşa s-a şi întâmplat. Spre cinstea lor, marea majoritate a parlamentarilor timişeni, fie ei de la Putere, fie din Opoziţie, nu au ratat întâlnirea cu istoria României întruchipată de nobila figură a Regelui. Laud normalitatea, dar asta este! Au lipsit doar ministrul Valeriu Tabără (care a primit probabil interdicţie), deputatul PD-L Alin Popoviciu şi deputatul UNPR Maria Barna. Aceasta din urmă – am văzut-o ulterior la ştiri – plângându-se că deputaţii au mare nevoie de maşini noi. Probabil că, în timpul ceremoniei din Parlament, Barna căuta maşini. În schimb, fiindcă prezenţa a fost “opţională”, după cum singur a afirmat-o, Popoviciu cică rezolva probleme pentru primarii din Timiş. Aiurea! Popoviciu se încadrează perfect în tiparul oamenilor cu caracter imens. Respectiv, este sluga perfectă cu şefii săi şi zbir cu subalternii. Or, ce să caute el la discursul unui “trădător”, “slugă la ruşi” aşa cum a auzit de la şeful său suprem Traian Băsescu? Care, cel mai probabil, auzise aceste lucruri de la OTV, că de citit, citeşte o carte la şapte ani, după cum singur ne-a demonstrat-o cu “Levantul” lui Mircea Cărtărescu. Oricum, locatarul de la Cotroceni are în ultima perioadă un comportament de maidanez rămas fără măcelăria din colţul străzii sau, mă rog, ca să fim în subiect, de matelot care din cauza unei beţii straşnice a fost uitat de vasul său într-o casă de toleranţă dintr-un port îndepărtat. Dacă însă Băsescu ar fi zis că Regele Mihai a fost un mare om de stat, unde credeţi că era Alin Popoviciu? Normal, în spatele Majestăţii sale, încercând să fie prins în cadru cum scutură o scamă de pe costumul Regelui.
Evident că nici holograma lui Băsescu, Emil Boc, om cu apucături bicisnice, nu avea ce căuta în Parlament. Și, cum nu era nici un vot de furat, nici Roberta Anastase. În tradiţia ticăloasă a capilor Bisericii Ortodoxe Române, de la eveniment a lipsit şi arghirofilul patriarh Daniel. Slugă a puterii vremelnice, dar şi a banilor, Daniel nu avea ce căuta la discursul Regelui, atâta timp cât nu avea de câştigat nişte parale de acolo. Şi au lipsit, normal, aproape toţi liderii PD-L, în primul rând membrii guvernului. În frunte cu mega-ministrul Elena Udrea. Cu acest demers, aceşti lideri au “reuşit” marea performanţă de-a atrage partidul în zona cea mai sulfuroasă a politicii. O zonă în care plutesc fantomele lui Ceauşescu şi Ion Antonescu şi care îşi trage seva electorală din rândul alegătorilor lui Vadim Tudor sau, mai nou, ai lui Dan Diaconescu. Ziua de 25 octombrie 2011 va rămâne, fără nicio îndoială, în istoria poporului roman. Va rămâne datorită discursului Regelui Mihai, singurul şef de stat din ultimul război mondial rămas în viaţă. Istoria nu va pomeni însă niciun cuvânt despre bădăranii şi slugile lor, care au lipsit de la acest eveniment.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

pastor a spus: (octombrie 26th, 2011 at 13:01 )

ce sa-i ceri lui popoviciu? un incult din cap pana in picioare. cel mai nasol e ca animale ca asta se mai si inmultesc.

Radu Nicosevici a spus: (octombrie 26th, 2011 at 13:27 )

Bravo Ino.

Mircea a spus: (octombrie 26th, 2011 at 14:26 )

,,Mare eveniment” e in opinia unora, nu in a tuturor. Regele Mihai nu mai e rege, e o titulatura mostenita si, in tara asta am invatat din propria experienta ca tre sa respecti omul nu titulatura. O functie nu spune nimic despre un om si at sa intrebam poporul roman ce parere are despre regele Mihai? Cati considera ca e un mare eveniment sau cati au ascultat discursul? Cred ac prea putini si asta spune multe…nu doar politicienii au fost absenti ci chiar si poporul!

Dan Popa a spus: (octombrie 26th, 2011 at 14:35 )

Ce sa priceapa prostalaul asta de Popoviciu? Daca nu a avut ce sa ii vanda lu’ Regele digiaba!!! Vai de capul lor Mai grav e ca sunt multi pesedisti care il ling in c..r pe papagalul asta, Policard sau cum ii spuneai tu pe vremuri cand scriai la Evenimentul. Felicitari Ino pentru curaj si lasa postacii lu’ Pedeleu sa comenteze ca tot degaba comenteaza. Pita lor e pe gata

socacio a spus: (octombrie 26th, 2011 at 14:46 )

@mircea
omule, esti patetic…

Bogdan a spus: (octombrie 26th, 2011 at 15:40 )

da tie Ino cand iti zice sefu suprem sa mergi la casierie sa iti iei banii si fitzuica cu ce tre sa scrii saptamana asta,in cine sa lovesti si in cine sa arunci cu noroi,nu esti prezent ca la raport?daca tot te-a emotionat pana la lacrimi,acest „istoric” eveniment,de ce nu ai fost in fata parlamentului sa iti sustii „idolul”?

Mircea a spus: (octombrie 26th, 2011 at 15:53 )

nu imi plac pdl-istii,si nu sunt de acord neaparat cu pozitia asta pe care au adoptat-o…dar macar ei au fost consecventi in acest lucru…ma indoiesc ca li s-a impus sa nu mearga la discursu din parlament,din moment ce acolo au fost prezenti o mana de ei…referitori la maimutoii si gretosii de usl-isti,aici mi-e si greu sa pot exprima in cuvinte spectacolu grotesc care mi-a fost dat sa-l vad…cum unii(multi)din ei,aprigi contestatari ai monarhiei pana ieri,stateau cu batista la coltul ochilor sa isi stearga lacrimile,cum antonescu a avut parte de cea mai frumoasa zi din viata lui,la momentul istoric si nu in ultimu rand,cum iliescu s-a grabit sa dea mana cu regele,dupa ce in urma cu ceva ani,il fugarea prin tara,ca sa fie sigur ca pleaca odata pt totdeauna…gretos

Mircea a spus: (octombrie 26th, 2011 at 15:54 )

P.S.nu sunt acelasi mircea ca cel de sus

selma a spus: (octombrie 26th, 2011 at 19:50 )

Ino,ai facut fixatie pentru Popoviciu.
Articolul tau e subtire.
Oare nu vezi ca abdicarea regelui ne-a dus in mocirla rosie?
Cred ca ti se trage de la bataia ce ai primit-o acum citiva ani.
Daca ii lauzi pe comunisti inseamna ca ai tai au fost saraci lipiti pamintului.
Mi-e scirba de lingai.Usor te-ai dat la lins de c…ri!..

simpli da best a spus: (octombrie 26th, 2011 at 20:10 )

hopaaa, uite ca au iesit la suprafata si micutii pedelei, sa ne invete putina istorie. din pacate tot falsa, la fel ca si cei de care sunt platiti.

Bogdan a spus: (octombrie 26th, 2011 at 21:17 )

A fost un moment istoric…corect dar de o valoare insegnifianta pt romani, aceiasi romani de care vb regele Mihai ca sunt prea coplesiti de probleme pt a-i mai atinge vorbele goale spuse chiar si de un fost rege care nu a dat dovada ca e mai bun decat cei care ne conduc astazi

Corto a spus: (octombrie 26th, 2011 at 22:36 )

Romania are mai mare nevoie de Monarhie decat are Monarhia de aceasta tara. Institutia monarhica este singura care poate aduce calmul, rationalitatea in politica de stat. Felicitari organizatorilor, felicitari Calin Popescu-Tariceanu, felicitari Crin Antonescu. Aduceti monarhia si salvati Romania. PNL poate!

Adrian...Mircea a spus: (octombrie 27th, 2011 at 06:42 )

Ar fi bine ca inainte de a emana diferite argumente pro sau contra sa ne imaginam cum ar arata viata politica fara presedinte,adica daca am fi monarhie constitutionala.Ar disparea acea lupta electorala pentru scaunul prezidential intre niste neica nimeni care declama dragostea de tara si popor si cand ajung pe scaun servesc numai familia si camarila lor [vezi prezentul].Va rog sa ganditi cine poate deveni urmatorul presedinte:Crin Antonescu un fost amarat bibliotecar,care are un discurs fluent ca doar a citit mult,dar care este dator unor moguli pentru sustinere fata de care se va revansa cand va ajunge presedinte, sau Victor Ponta zis micul Titulescu din care a ramas doar epitetul micul, care are o mare familie pe care va incercasa o serveasca din postura prezidentiala.Alti candidati nu conteaza.Singura posibilitate de a scapa de acesti atarnatori de popor este sa devenim monarhie constitutionala in care parlamentul va fi singurul legiuitor iar guvenul va gospodari tara. Monarhul doar va reprezenta tara in exterior la anumite evenimente si in interiorul tarii va fi un factor de mediere intre partidele politice, societatea civila si organele statului.Vor disparea pentru totdeauna aceste desantate campanii electorale cu mici, bere, galeti, etc.

M a spus: (octombrie 27th, 2011 at 10:04 )

@socacio: Intamplator ai dreptate, dar (tot intamplator) ai tradus mot-a-mot o expresie din engleza si ti-a iesit altceva. Ia un DEX si verifica cum e cu „patetic” in romaneste.
Domnule Ino, din pacate nu am mai avut ocazia sa va citesc articolele cam de cand v-au stalcit unii in bataie, pe vremea cand libertatea de exprimare era o gluma. Intre timp a aparut libertatea de exprimare, si se foloseste la exprimare fara responsabilitate, dupa parerea mea. Singura consideratie pe care o am pentru fostul rege este legata de varsta sa. Realizarile dinastiei nu se reflecta asupra realizarilor sale individuale, iar realizarile individuale nu au pentur ce sa imi inspire respect. E o perere personala – si sunt sigur ca va genera o multime de pareri personale ale altora, care stiu mai bine decat mine unde sunt „afiliat politic”.

heeeei a spus: (octombrie 27th, 2011 at 12:26 )

o diferenta majora intre institutia prezidentiala si cea monarhica este modul in care persoana ce o reprezinta se manifesta.
datorita caracterului efemer, limitat la cativa ani, persoana care este in frunte institutiei prezidentiale isi pune amprenta pe aceasta institutie si ii ofera propriile calitati. asa se face ca badarania si atitudinea dictatoriala specifica actualului presedinte, slabiciunea de caracter a lui constantinescu, parsivenia si politicinianismul lunecos a lui iliescu, au fost caracteristicile de baza ale institutiei prezidentiale in perioada in care acestia au reprezentat-o.
spre deosebire de aceasta, institutia monarhica are valori constante, promovate institutional si a atare reprezentantii acesteia au obligatia de a le respecta, institutia insasi eliminandu-si nonvalorile si pastrand numai valoarea reala..
iar afirmatiile mele de mai sus cred ca au fost demonstrate in mod clar de evenimentele din 25 octombrie 2011.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%

O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

sorin predescu

Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău

Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău. “N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un vechi liberal cheamă la vot împotriva lui Nicolae Robu: lipsă de caracter și satisfacție în a face rău
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Timişoara a câştigat cel mai important meci al sezonului şi rămâne în elită

Prim-divizionara de baschet SCM Timişoara s-a impus în meciul 4 al seriei de evitare a retrogradării la Ploieşti, după o repriză de prelungiri, 87-85 şi va continua în elită aşa cum a făcut-o în ultimele patru decenii. Partida a fost extrem de echilibrată, a avut parte şi de spectacol şi de suspans până la ultima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timişoara a câştigat cel mai important meci al sezonului şi rămâne în elită
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Peste 100 de vehicule istorice vor fi prezente, sâmbătă, la Timișoara, în Piața Unirii, la Retroparada Primăverii. De la ora zece, iubitorii automobilelor vor putea vedea pe viu câteva vehicule de valoare din istoria auto. După cum spuneam, se anunță un număr de peste 100 de vehicule istorice expuse, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sâmbătă are loc Retroparada Primăverii. În Piața Unirii vor fi prezentate peste 100 de automobile istorice
La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a organizat miercuri, la Universitatea Ştiinţele Vieţii din Timişoara, o conferință de prezentare a proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.”. Proiectul este în valoare financiară de 13,8 milioane de euro , fiind cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din total. La conferinţă au participat reprezentanți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”. Proiect transfrontalier de importanţă strategică, prezentat la Timişoara
Este una din cele mai apreciate persoane din lumea fitness-ului bănăţean. Antrenoare personală cu stil şi legendă naţională în crossfit. Vorbim despre Antonia Andreea Maliţa, sportivă pur-sânge. „De loc sunt din Reșița sau cum îl mai știu unii ”satul cu tramvaie”, locul acela prin care treci să mergi la Văliug. Am practicat sportul de mică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Când un simplu hobby devine o pasiune adevărată şi apoi un stil de viaţă! Antonia Andreea Maliţa, campionă naţionala la crossfit
Top