Orza a spus ca e in regula !!!!!!!!!!!!!
Robu a luat atitudine si a sarit in apararea Timisoarei!!!:Interpelare Nicolae Robu adresată ministrului Elena Udrea
I N T E R P E L A R E
Adresată: Doamnei Ministru Elena UDREA
De către: Domnul senator Nicolae ROBU
Circumscripţia electorală nr.37, Colegiul nr.2 –Timiş
Grupul parlamentar PNL
Prezentată în şedinţa de plen din 10 octombrie 2011
Obiect: Implicarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului
în campania de susţinere a municipiului Cluj-Napoca în competiţia
pentru desemnarea drept capitală culturală europeană în 2020
Stimată Doamnă Ministru Elena UDREA,
Săptămâna trecută, la Timişoara s-a întâmplat un fenomen greu de imaginat într-o ţară membră a Uniunii Europene. Un panou publicitar, având sloganul „La pas prin oraşul Comoară Cluj-Napoca – inima Transilvaniei”, a fost amplasat exact în centrul Timişoarei. Panoul are menirea de a promova Clujul drept capitală culturală europeană în anul 2020, chiar pe terenul principalului contracandidat.
Probabil privit la modul general, faptul pare banal. El ascunde, însă, un lucru extrem de grav. Şi nu am în vedere ineleganţa gestului celor care coordonează campania pentru ca oraşul Cluj-Napoca să fie desemnat capitală culturală europeană în anul 2020, gest care n-are nimic european în el. Şi nici permisivitatea de care a dat dovadă Primăria Timişoara în acest caz sensibil. Ceea ce mi se pare mie grav este faptul că panoul în cauză este girat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, nominalizat explicit în cadrul lui!
După cum probabil ştiţi, există patru oraşe din România care şi-au anunţat dorinţa de a intra în competiţie pentru a fi nominalizate drept „Capitală culturală europeană” în anul 2020. Este vorba de Alba Iulia, Cluj, Iaşi şi Timişoara. Fără a minimaliza şansele minunatelor oraşe Iaşi şi Alba-Iulia, menţionez că observatorii şi specialiştii din domeniu susţin că principalele favorite sunt totuşi Clujul şi Timişoara, între cele două oraşe fiind de aşteptat să se dea „bătălia” finală.
Fiind vorba de două – sau, ca să fiu cât se poate de corect: de patru – oraşe din România, speram că între ele va exista o competiţie corectă, principială, o competiţie a fair-play-ului, la capătul căreia cel mai bun să câştige – ca să preiau un slogan din sport -. Panoul amplasat la Timişoara arată, însă, că în competiţie s-a implicat în modul cel mai incorect posibil taman Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
O dovadă crasă de lipsă de fair-play, un act indubitabil abuziv, de influenţare cu bani de la bugetul de stat a rezultatului unei competiţii în cadrul căreia toţi participanţii ar fi trebuit să aibă şanse egale. Ce altceva se poate înţelege din demersul ministerului în speţă, decât că ajută cu bani publici – deci: ai tuturor! – oraşul natal al Domnului Prim-Ministru Emil Boc, precum odinioară, la o scară de fapt mult mai mică, puterea de atunci ajuta Scorniceşti -ul lui Nicolae Ceauşescu? Clujul este un oraş prea frumos şi nobil – aproape la acelaşi nivel cu Timişoara mea, aş spune, în context, mai în glumă, mai în serios-. E păcat să fie înjosit prin astfel de demersuri.
Faţă de cele prezentate mai sus, vă rog, Stimată Doamnă Ministru, să precizaţi:
1. Câţi bani a destinat Ministerul Dezvoltării Regionale campaniei de imagine a municipiului Cluj-Napoca în competiţia pentru a fi desemnată „Capitală culturală europeană” în anul 2020 ?
2. Câţi bani a destinat acelaşi minister şi celorlalte oraşe implicate în această competiţie, respectiv Alba Iulia, Iaşi şi Timişoara?
Solicit răspuns în scris, în termen de 2 săptămâni.
Vă mulţumesc.
Nicolae ROBU
SENATOR PNL DE TIMIŞ
Comentarii prin facebook