Elefantul din mana si pasarea Phoenix de pe gard

În aceste zile cam nesigure pentru fotbalul timișorean, cu toții suntem mari poliști. Întrebați vreun politician ce nutrește pentru Poli și veți vedea că toți nutrim ceva frumos și viu pentru echipa-fanion a Banatului. Există însă două importante categorii de fani: fanul care vine la stadion și-și plânge de milă că de la primăvară nu mai are unde merge, n-are pe cine susține în Timișoara asta cât e de mare, iar a doua categorie este fanul care nu merge la stadion. Da, acesta este cel mai periculos fan – fanul care nu merge la stadion. El este dispus să sacrifice orice de dragul unor principii generale, dar care, de regulă ,nu-l aduc pe marele oval. Fanul care nu vine la stadion ar fi de acord ca echipa să se desființeze mergând pe cauza dreaptă a necheltuirii banului public pentru moftul fanului care merge la stadion, nepunând însă aceeași grijă pentru avutul obștesc și atunci când autoritățile își bagă picioarele în el prin licitații cu destinație, în subcontractări dubioase și alte șmenuri cu care executivele din administrația locală știu să-și ocupe timpul din greu înainte de alegeri. Nu, fanul care nu merge la stadion știe doar că CL Timișoara și CJ Timiș nu trebuie să mai bage bani în Poli, chiar dacă ar deveni astfel acționari majoritari, doar pentru că așa va muri, pe lângă Poli, și Marian Iancu, de ciudă. Dacă vreți, fanul care nu merge la stadion își împarte marea pasiune între a iubi o Poli fără Iancu și cea de a-l urî pe patronul BkP. Nu orice Poli poate fi iubită, doar acea Poli fără Iancu. În lipsă de-o Poli fără Iancu, fanul care nu merge la stadion poate trăi lejer pe mai departe, căci, nu-i așa, el oricum e un fan care nu merge la stadion.

De altfel, acest tip de fan este un fan de clasament. Dacă Poli merge bine, atunci subiectul prinde. Dacă nu, nu. Viața poate merge patru-cinci ani și fără Poli. Nici n-ar observa fanul care nu merge la stadion cum trece timpul sau în ce condiții noul proiect Poli va trece el de la campionatul județean la Divizia D, apoi la C, la Divizia B, dar brusc echipa îi va reveni în atenție în prag de promovare în prima ligă. Fericit, el va urmări cu mare atenție Digi Sport și va fi mândru de ce pot băieții noștri, pentru care a militat el în urmă cu cinci ani, când a fost decisiv în războiul purtat cu Iancu. Eu însă nu sunt așa. Eu voi merge la stadion și în ultima ligă, cu amărăciunea că trăiesc consecințele deciziilor luate de fanii care nu merg la stadion, majoritari. Dacă autoritățile vor hotărî renunțarea la echipa patronată de Marian Iancu, categoric voi iubi o nouă Poli, o Milenium Poli-Giarmata ori o Poli Mamma Mia la fel cum druckerii timișoreni s-au chinuit degeaba zece ani să-și adapteze nevoia de-a iubi o Poli în fața unei echipe de București. Nu-i nimic, o luăm de la zero, pentru că întotdeauna zeroul e mai curat, neavând însă nicio garanție că managementul promis de autorități în noul proiect va fi mai bun decât cel gajat de primărie și CJ Timiș pentru investitori de tip Seracin, Zambon, Armaș sau Doboș.

Consilierii județeni și cei locali se vor aduna pentru a da, probabil, lovitura decisivă vechiului proiect. Argumente economice și de disciplină fiscală cu siguranță că vor exista, dar dincolo de asta nu pot să nu observ că cei mai mulți dintre decidenții din consilii sunt înfocați fani care nu merg la stadion. Poate că atunci când citiți aceste rânduri aleșii vor fi luat deja decizia, salvându-le astfel pielea politică celor „patru magnifici” – Constantin Ostaficiuc, Titu Bojin, Nicolae Robu și Gheorghe Ciuhandu, oameni politici care, firește, au pasat răspunderea celor mulți și nevinovați. Poate că vor vota intrarea ca acționari cu 51% din acțiuni și îmi cer scuze că-i bănuiesc pe liderii politici ai zilei că știu să-și asume doar veștile bune. Poate nu vor decide nimic, în buna datină românească. La urma urmelor, nu pot spera decât că viitorii primar și președinte de consiliu județean să facă dintr-o decizie grea și dureroasă un pas sănătos pentru viitor. Un proiect fotbalistic Poli luat de jos, foarte de jos, ar avea garanția succesului doar dacă autoritățile locale ar profita de acești patru-cinci ani de izolare pentru ridicarea unui stadion modern. Fără un astfel de proiect împletit vom ajunge să ne plângem soarta ani de zile, convinși că Mircea Sandu nu vrea fotbal performant la Timișoara, iar guvernele, o arenă nouă pe Bega. Căci altfel, din gură, voință am fi avut, indiscutabil!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

25 comentarii pentru acest articol

city boy a spus: (februarie 15th, 2012 at 08:57 )

Bine, Sasule ! Foarte chirurgical si corect !

 
poli78 a spus: (februarie 15th, 2012 at 09:02 )

fain articol.

 
alt city boy a spus: (februarie 15th, 2012 at 09:03 )

„viitorul primar” e cel care tine cu dintii de iancu

 
cretu a spus: (februarie 15th, 2012 at 09:31 )

m-as bucura sa citeasca acest editorial si cativa consilieri judeteni si locali plus cei patru crai in mana carora se afla soarta lui poli. excelent punctat!

 
monkey business a spus: (februarie 15th, 2012 at 09:52 )

Se stie perea bine ca in Timis si Timisoara nu exista niciun CJT sau CL. Exista doar niste maimute dresate sa voteze cum le dicteaza „cei 4 magnifici”. Deci inca o data: faza cu „votul consilierilor” e doar o abureala din partea politicienilor. Si trist e ca mai sunt naivi care chiar cred asta.

 
domnisoara a spus: (februarie 15th, 2012 at 10:01 )

maimutele astea sunt peste tot. e plina tara de ele, de la parlamentari pana la membri ai consiliilor de administratie. primate, nu altceva. semibipede… iar cad vorbesti cu primatele astea ai impresia ca ele au inventat apa calda. poli, la fel ca si alte echipe, va fi cimentata de primatele din condilii si sefii lor: ostaficiuc, ciuhandu, robu, bojin, alte patru maimute. dar sa nu uitam de iancu, o alta maimuta, de fapt un fel de gorila, care a facut tot ce i-a stat in p[utinta sa o aduica pe poli in situatia actuala. asadar… jos maimutele. ideea e ca lumea sa nu mai mearga la vot, pentru ca toti sunt o apa si un pamant.

 
Nicolae a spus: (februarie 15th, 2012 at 11:41 )

Prea multă filozofie, maestre! Fii concis și pragmatic, nu ne mai plimba prin mocirla asta în care au intrat cu toții fanii. Că unii știu ce a ”întreprins” Iancu iar alții nu, asta-i altă poveste. Cred că cel mai important lucru în acest moment este ca Timișoara să o ia de la zero. Evident, fără IANCU. Așa, cu forțele proprii.

 
che guevara a spus: (februarie 15th, 2012 at 11:44 )

@nicolae
cu sau fara iancu, poli trebuie sa mearga inainte. sa puna cartile pe masa si iancu si autoritatile locale. daca nu e bun, ma intreb de ce i-au dat bani pana acum 2 ani? atunci era mai bun? cred ca ar trebui sa raspunda fiecare consilier local si judetean in parte pentru aruncarea banilor pe geam, daca asa sta tgreaba. nimeni nu-si asuma nimic iar solutia, adica praful in ochi, este sa o luam de la 0.

 
Pantera MOV a spus: (februarie 15th, 2012 at 13:09 )

Ce imi place ca intotdeauna , in Timisoara, vorbesc aceia care habar nu au ce-i aia ZERO! Sa o luam de la zero este echivalentul cu” – nu ne vindem tara!” din anii ’90. Astea sunt lozinci pt. cei cu IQ negativ(adica pe minus…). Pt. autor si pt. ceilalti: politicienii stiu ceeace tu ai omis, din neatentie, sau din lipsa unei „culturi politice” : fanii care nu merg la stadion nu intereseaza, caci nu sunt periculosi! Ei cum nu merg la stadion, nu merg nici la vot! Dar cei care merg pe la stadion, de obicei merg si la vot!

 
oblio a spus: (februarie 15th, 2012 at 13:12 )

adica cei 254 de fani? la aia te referi pantero? hai sa fim seriosi, revino-ti.

 
@ domnisoara a spus: (februarie 15th, 2012 at 13:15 )

Este fireasca revolta ta impotriva „maimutelor si gorilelor” care ne fac viata cenusie dar solutia nu este „sa nu se mai mearga la vot”… Dimpotriva, ar fi cazul – ultima sansa – sa mergem CU TOTII si SA VOTAM UN CADIDAT INDEPENDENT !

 
@ oblio a spus: (februarie 15th, 2012 at 13:31 )

„254 de fani” ? Nesimtitule ! Ai uitat vreo doua zerouri daca ar fi sa-ti aduci aminte de cum vuia stadionul nu cu mult timp in urma. Suficienti sa umple la o adica si Piata Operei si sa inceapa o noua Revolutie daca vor fi din nou fraieriti !

 
@@oblio a spus: (februarie 15th, 2012 at 13:46 )

singurul meci cu asistenta adevarata a fost in data de 2 aprilie cu steaua bucuresti. te inteleg ca esti taliban si ca nu ti-ai luat pastilele, dar asta e vina celor care au decis sa te tina in viata, in loc sa te avorteze, imbecilule. asta e adevarul, lumea nu mai prea merge la jocurile lui poli. tu compari perioada ultimilor ani cu perioada 2002-2005, cad poli umplea stadionul, chiar si cu o echipa ce se batea sa supravietuiasca in A? insemna ca esti retardat!

 
Pantera MOV a spus: (februarie 15th, 2012 at 14:16 )

MAI OBLIO, eu m-am prins ca esti „OM POLITIC’, poate chiar consilier, bachiar as risca sa-ti spun si numele, dar nu te jignesc, iti spun altceva: sa zicem ca tu ai dreptate, POLI are doar 200, sau o suta de fani, ATUNCI DE CE NU SUNTETI, macar UN PIC B A R B A T I si hai sa vedem la vot? Ce conteza cum voteaza 100-200 din cei UN MILION DE VOTANTI din jud.Timis? Ei vezi, asta e!!!!!! RISCUL ENORM!!!!!

 
oblio a spus: (februarie 15th, 2012 at 14:22 )

mai pantero, te cam inseli. fac ceva pe toti politicienii si consilierii locali si pe toate partidele etc.

 
alb-violet a spus: (februarie 15th, 2012 at 14:31 )

Bey, Oblio, cap-tzuguiat plin de kkt , adevaratii suporteri sunt mult mai multi decat stii tu aritmetica… Daca nu prea au mai mers ei la stadion in ulttimii ani este pt ca s-au scarbit de manarelile maimutoilor care si au batut joc de ei (maimutoi dintre care cred ca faci si tu parte). Te asteptam pe stadion sau in centru sa-ti aratam cine este retardat !

 
oblio a spus: (februarie 15th, 2012 at 14:38 )

@alb-violet
ai spus te asteptam, nu te astept. am inteles, esti bazat, ai trupa si esti capabil sa ataci doar in grup, ca animalele. vai de tine. imbecilule, eu nu m-am referit la cei de acasa, ci la cei care merg efectiv pe stadion. daca esti prost, nu iesi pe strada, esti pericol baiete. te-ai bagat si tu in seama cu unii din galerie si o arzi aici cu trupetii tai. crede-ma, daca m-ai vedea te-ai caca pe tine cu tot cu maimutoii tai, imbecilul sulii.

 
alb-violet a spus: (februarie 15th, 2012 at 15:26 )

Cine s-a bagat primul in seama, bey Oblio,cap- tzuguiat, sa insulte suporterii ? Sunt sigur ca ne-am kk pe noi, de ras, daca te-am vedea, zmeule ! Si-acum, hai, marsh in tomberon si nu mai deturna comentariile, asa cum ti-au ordonat cei pe care ii lingi in dos !

 
oblio a spus: (februarie 15th, 2012 at 15:49 )

@alb-violet
lasa ca ma intalnesc eu cu mama ta cand vine sa mi-o suga si o sa-i spun tot ce faced bastardul ei. acum te rog sa ma scuzi, ma duc la tomberon ca am treaba cu cea careia ii spui mama, disperatule.

 
pantera mov a spus: (februarie 15th, 2012 at 16:14 )

– V-atzi prins, pana la urma, cine e Oblio si care era misiunea lui ?

 
Cat mai multi acasa a spus: (februarie 15th, 2012 at 16:23 )

Daca stam cati mai multi acasa, atunci sigur rezolvam tot!

 
EXISTA SOLUTIE a spus: (februarie 15th, 2012 at 16:28 )

Sa votam complect altii si alte partide! Figuri noi-noute si partide noi noute! Sa vedem ce v-a iesi?

 
oblio a spus: (februarie 16th, 2012 at 17:08 )

@pantera mov
sunt un simplu polist, nimic mai mult. nu sunt politician, asa cum se vorbea mai sus. vad ca daca nu sunt fan iancu automat nu am cum sa fiu polist, ceea ce e o prostie fara margini. asta urasca la indivizi ca tine sau cacaciosul ala de alb-violet… ca daca nu e cum spuneti voi, nu e bine. iar cel intitulat alb-violet am impresia ca e doar retard, dar purtatorul unui retard nu extrem de avansat, el avand constiinta fricosului care ameninta, dar nu cand sta fata in fata cu cineva sau, daca se intampla aceasta minune, in spatele lui trebuie sa stea o armata de oameni.

 
Pantera MOV a spus: (februarie 17th, 2012 at 14:43 )

pt.oblio! Te inteleg! Mai mult, iti dau dreptate! Dar ce tu nu intelegi e ca DEOCAMDATA, POLI nu poata EXISTA fara IANCU! Asta e, fie ca vrei, sau nu vrei tu, sau altii, asta-i realitatera! Povesti ale impotentilor sexuali,serebrali,fizic si psihic, cu formarea unei noi echipe nu le cred nici aia de la crese!

 
banatanugugulanu a spus: (februarie 17th, 2012 at 18:51 )

politicieni nu vor face nimic pt poli!!! ca nu le iese nimic la treaba asta! mai bine banii aia i-ar da da la niste contracte cu niste firme de partid!… tot in iancu e speranta noastra sa avem fotbal la timisoara!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Culmea traseismului: s-au reînscris în PSD la două săptămâni după ce au demisionat din partid

Indiscutabil, una dintre bolile grave ale clasei politice românești este traseismsul. Deja mutările de la un partid la altul au ajuns o banalitate pentru politicienii români. Și totuși, doi deputați din Brașov au întrecut orice limită, după ce, în decurs de numai două săptămâni, ei au demisionat din PSD, s-au înscris în Pro România, apoi au demisionat din Pro România și s-au reînscris în PSD.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Culmea traseismului: s-au reînscris în PSD la două săptămâni după ce au demisionat din partid
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Se poate! Derby violet câştigat de Timişoara contra Piteştiului

A fost spectacol în Sala „Constantin Jude”. Cristi Bota a adus un elan ofensiv vizibil, iar băieţii săi au obţinut primul succes în actuala formulă, după ce runda trecută a pierdut nemeritat la Cluj. Astăzi, SCM Timişoara a învins Piteştiul cu 99-83, după un meci pe care l-a dominat clar. Doar debutul partidei a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se poate! Derby violet câştigat de Timişoara contra Piteştiului
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

S-a semnat contractul pentru construcția Centurii de Sud a Timișoarei! Are garanție zece ani

La Timișoara s-a petrecut un moment... istoric. S-a semnat, după 12 ani, contractul pentru realizarea Centurii Sud, cu o lungime de aproape 27 de kilometri, pe o singuru bandă pe sens. Valoarea totală a proiectului este de 58 de milioane euro. La semnarea contracului a fost prezenta șeful CNAIR, Narcis Neaga.
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a semnat contractul pentru construcția Centurii de Sud a Timișoarei! Are garanție zece ani

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Nu mai puțin de 29 de școli din Timiș vor rămâne închise și mâine, după două zile în care toți elevii timișeni au stat acasă din pricina condițiilor meteo nefavorabile. Lipsa curentului, a căldurii sau a apei sunt cauzele pentru care unitățile de învățământ vor rămâne închise mâine, 19 decembrie. Lista completă a școlilor care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 31 de școli din Timiș rămân închise mâine / UPDATE