Contractele pentru deszăpezirea Timișoarei au ajuns, fără licitație, la firmele de casă ale municipalității. Interesant este că obiectul de activitate al acestora variază de la deratizare la comerț cu amănuntul. Oficial, de curățarea de zăpadă a străzilor se ocupă Drumuri Municipale și Retim.
Din punct de vedere al deszăpezirii, Timişoara este împărțită între două societăți, Drumuri Municipale şi Retim. Pentru că stratul de nea era mult prea gros, edilii locali au delegat o parte din atribuțiunile legate de deszăpezire și altor firme. Este vorba despre societățile consiliului local, Horticultura, RATT, Pieţe SA şi ADP, care dețin totuși unele utilaje și ar fi putut fi utile, dar și de alte șase firme care, în restul anului, se ocupă de cu totul alte lucruri. Astfel, Drufec amenajează spații de joacă, Cruzeiros face construcţii civile şi industriale, la fel ca și Superconstruct, Bindalim face comerţ cu amănuntul, Danyflor adună câinii vagabonzi, iar Deraton face dezinsecție și deratizare.
Gurile rele susţin că milioanele de lei pentru care au lucrat – sau n-au lucrat – aceste firme se vor întoarce în mare parte în Primăria Timişoara, pentru campania electorală a actualului edil. „Dat fiind faptul de forţă majoră la care am fost expuşi timp de patru zile, am fost nevoiţi să apelăm la încă 11 firme cu care avem diverse contracte”, a explicat Gheorghe Ciuhandu.
Cel mai cinstit administrator al unei firme care, chipurile, se ocupă de deszăpezirea oraşului a fost Florin Puşcaş, de la Danyflor. „Nu mă bag, nu este problema mea, eu sunt cu câinii. Primăria este cea care se ocupă de deszăpezire”, a spus Puşcaş. Bugetul pentru deszăpezirea Timișoarei este de circa două milioane de lei.
Comentarii prin facebook