Scandal la Directia Fiscala: 140.000 de timisoreni, amenintati cu amenzi

Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara cheamă la ghișee peste 140.000 de timișoreni, care trebuie să demonstreze că și-au asigurat locuințele. Speriate de amenzi, câteva sute de persoane s-au înghesuit, luni, în fața Direcției Fiscale. Directorul Adrian Bodo își cere scuze, dar spune că nu e vina lui.

Conform Direcţiei Fiscale, în Timişoara, doar 20.000 de persoane şi-au asigurat locuinţele. Restul de 140.000 de proprietari s-au trezit cu înștiințări în cutiile poștale. Cei ce au optat pentru poliţe facultative nu figurează ca asigurați în baza de date a municipalității, astfel că trebuie să demonstreze că sunt cu actele în regulă. Cei care au asigurări, dar nu răspund solicitării PMT riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei. Cei care nu și-au făcut defel asigurare vor fi sancționați cu o sumă între 500 și 1.000 de lei.
Luni dimineața, câteva sute de timișoreni au venit la Direcția Fiscală, pentru a aduce actele solicitate. Unele înștiințări au fost trimise pe numele unor persoane decedate de mai mulți ani, astfel că rudele lor au venit revoltate să ceară socoteală autorităților. Nervii au fost întinși la maximum, pentru că oamenii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute până să ajungă la ghișeu. „Oare ce e în mintea ălora care au trimis înștiințările? Vă dați seama ce ar însemna să vină aici 140.000 de persoane? Ce vină am eu că ei nu sunt în stare să-și aducă la zi bazele de date? Mă consideră din start vinovat și, dacă nu vin să demonstrez că sunt în regulă, mă amendează. Sunt niște nesimțiți”, spunea unul dintre timișorenii care aștepta, cu un dosar în brațe, să arate că are asigurare pe apartament.
„Înțeleg că oamenii sunt supărați, dar nu primăria i-a pus pe drumuri. Cei care au făcut Legea 260/2008 nu s-au gândit la ei. Din 160.000 de proprietăți, doar 20.000 figurează cu asigurare. Restul informațiilor sunt la companiile de asigurări, care nu vor să ne furnizeze datele, despre care spun că sunt confidențiale”, a declarat Adrian Bodo, directorul Direcției Fiscale.
„Pentru a evita divergenţele ulterioare legate de acest aspect, vă solicităm că în situaţia în care aţi încheiat un contract de asigurare obligatorie a locuinţei sau un contract de asigurare facultativă care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie să depuneţi contractul în copie certificată pentru conformitate cu originalul la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara, în termen de 15 zile de la data primirii prezentei”, se arată în înştiinţarea care nu poartă pe ea nicio semnătură și nicio ștampilă oficială.
Timișorenii care, deși și-au făcut asigurare, au primit înștiințarea și decid să nu se prezinte la primărie vor fi amendați. Ei vor putea contesta sancțiunea în instanță.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

25 comentarii pentru acest articol

IEPURASUL a spus: (martie 19th, 2012 at 18:00 )

Asta da SURPRIZA DE PASTE! E tipica pt. Primaria de 5 strele a Timisoarei 1

carla a spus: (martie 19th, 2012 at 18:05 )

de cand ma stiu la primaria timisoara asumarea responsabilitatii e ultimul lucru de pe agenda angajatilor de acolo, in frunte cu primarul. nu vom vedea niciodata un functionar care sa spuna: am gresit, imi cer scuze dragi timisoreni. cand greseala e prea groasa, se gasesc alte solutii. vezi cazul radulescu, palmat pe la ratt, dragomir, dat in urmarire generala si de negasit, miut, plecat de la primarie dupa tot felul de smenuri.

muie a spus: (martie 19th, 2012 at 18:45 )

muie bodo! si Ciuhandu! si orza!

un timisorean a spus: (martie 19th, 2012 at 19:06 )

pt. carla si altii,care plutesc: angajatii primariei conduse cu onor de ciuhandu i-a facut pe timisoreni: ISTERICI ?!?!?!

Timisorean a spus: (martie 19th, 2012 at 19:31 )

„o instiintare care nu poarta pe ea nicio semnatura si nicio stampila oficiala” are valoare juridica de HARTIE DE BUDA ! Sa se stearga la gura cu ea dobitocii care pun degeaba oamenii pe drumuri ! ! !

altcineva a spus: (martie 19th, 2012 at 21:43 )

Pe dobitocii aia noi i-am ales! Asa ca ciocu mic si pasu’ mare, LA VOT !

alt timisorean a spus: (martie 20th, 2012 at 07:14 )

Si eu am primit rahatu ala de instiintare desi am asigurare facuta. Numai ca nici prin gand nu-mi trece sa ma duc sa le fac dovada „nevinovatiei” mele pentru simplul fapt ca ei sutn cei care nu respecta legea 260/2008. Am citit-o din scoarta in scoarta si nu reiese deloc obligativitatea mea ca cetatean sa fac dovada existentei asigurarii la primarie sau oriunde altundeva. Obligatia mea ca cetatean este sa imi fac aceasta asigurare si atat. Asa ca abia astept sa fiu trimis in instanta sau amendat, imi voi angaja un avocat pe care o sa-l rog sa isi puna un comision cat mai mare si dupa ce voi castiga in prima instanta (fiindca speta nu are obiect) voi cere cheltuieli de judecata de la primarie. Apoi, in calitate de contribuabil, voi solicita consiliului local imputarea acestor cheltuieli de judecata direct celor raspunzatori adica lui bodo si ciuhandu. Si cu asta gata….ba nu …mai e ceva: Ciuhandule sa te ajute Dumnezeu precum ai muncit tu la primarie pentru cetatenii care te-au ales si care nu te vor mai alege: adica deloc. ..si inca ceva…in cazul in care voi primi amenda o sa ma consult cu avocatul sa vad daca exista elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu si voi face si o plangere penala

cineva de undeva a spus: (martie 20th, 2012 at 09:40 )

si pt. alti timisoreni !!! Am inteles ca consilierii au votat ca, cine nu v-a face dovada, v-a fi amendat pe baza „Hotararii” votate de ei cu 500 lei! Asa ca, nu va pripiti!

tobi a spus: (martie 20th, 2012 at 09:41 )

de ce sa nu mergem ? eu zic sa mergem, da’ sa facem in asa fel incat sa mergem TOTI, in aceeasi zi si in aceeasi ora. sigur, nu o sa ne strangem 140.000, dar macar 5000 daca ne-am strange si tot ar fi ceva. nu va putea nimeni sa spuna ca e miting neautorizat, doar ei ne-au chemat.

popa tokes a spus: (martie 20th, 2012 at 10:33 )

Pentru „cineva de undeva”…
Mai schingiuitorule de limba romana („v-a”) pe auzite si pe povesti eu nu ma bazez. Eu ma bazez pe lege iar legea nu stipuleaza ca eu trebuie sa fac dovada asigurarii. Mai mult decat atat, o hotarare de consiliu local nu poate sa se substituie unei legi emise de Parlament. Asa ca : JOS CIUHANDU si mafia din Primarie!!!

roiplayyyyy a spus: (martie 20th, 2012 at 15:18 )

Dar de ce nu trimiteti voi pe cineva ca sa verifice daca avem chitanta cu asigurarea platita. Mie mi-ati trimis o hirtie nesemnata, nestampilata si e numele unora care au decedat de mai bine de 16 ai. Incapabililor. Dati-va demisia. In afara de amenintari mai stiti si altceva sa faceti?

loredana a spus: (martie 23rd, 2012 at 15:40 )

Eu impreuna cu sotul suntem proprietari ai unui imobil. am incheiat asigurarea pentru locuinta pe numele meu. Azi ma trezesc cu instiintarea de la directia fiscala Tm pe numele sotului, invitat sa faca dovada incheierii asigurarii PAD sau PAID. Oare ei, cei de la DFMT nu stiu ca asigurarea se poate incheia pe imobil de oricare dintre prorietari.????

IOAN PETRESCU a spus: (martie 26th, 2012 at 08:33 )

PROSTIE tipic balcanica d-le ADRIAN BODO.La PSIHIATRIE va rog.

George a spus: (martie 26th, 2012 at 19:25 )

Stie cineva care este adresa de e-mail a acestei prestigioase institutii?Sa le trimitem niste felicitari pt modul in care se achita de sarcini!

Catalin a spus: (martie 28th, 2012 at 10:15 )

vezi link-ul http://www.dfmt.ro/modules.php?module=epress&id=48&lg=ro Aici se gaseste comunicatul cu PAD-UL. Dovada se poate trimite scanata prin email la office@dfmt.ro sau cu posta pe adresa : Directia Fiscala a Municipiului Timisoara, B-dul M. Eminescu, nr.2B

Coco a spus: (martie 28th, 2012 at 12:58 )

1 – RUSINE in primul rand !!!
2 – Sa vad cum ma vor amenda ca NU am dat curs instiintarii, care de fapt NU este pe numele meu, ci al mamei care a decedat acum 10 ani ??? Haideti mafiotilor de ciuhandru & co sa ma amendati. Ha ha ha

boldizsar ionela violeta a spus: (martie 29th, 2012 at 11:32 )

rusine sa va fie.nu este un act valid.nu are o semnatura ,stampila,nr.de inregistrare si nici data.ne pare rau ca ne reprezentati orasul.obligatia mea ca cetatean e sa imi fac aceasta asigurare dar nu si dovada ca am achitat.in ce secol traim oamenilor!PACAT .E STRIGATOR LA CER.

Maria a spus: (martie 29th, 2012 at 17:35 )

Se pare ca nu am fost singura careia i-a crescut tensiunea duminica la pranz din cauza unor imbecili!!!! Plicurile, hartia, functionarii care statea sa lipeasca timbre… tot noi ii platim, nu??? CA SA NE AMENINTE!!!!! ORICE LUCRU SE POATE SPUNE IN 1.000 DE MODURI!!! EI AU ALES MODUL BOLSEVICO-COMUNISTO-DICTATORIAL!!!! CA DOAR SUNT PE MOSIILE MOSTENITE DE LA BUNICI!!! SA MA MAI ASTEPTE LA VOT!!!

Maria a spus: (martie 29th, 2012 at 17:37 )

RECTIFICARE „FUNCTIONARII CARE STATEAU”

lucian a spus: (aprilie 2nd, 2012 at 21:05 )

instiintarile alea nu au nici o valoare:
1.nu au antetul celui care a expediat
2.nu au stampila cu sigla si datele de identificare a serviciului postal(asta se lasa cu amenda usturatoare daca sesizati ANCOM-UL)
3.nu au stampila si semnatura pe document

daniel a spus: (aprilie 3rd, 2012 at 10:56 )

unde esti tu tepes DOAMNE,
ca punind mana pe ei,
sa-i imparti in mii de cete ,
in NEBUNI SI IN MISEI ,
si in doua temniti large ,
cu de-a sila sa-i aduni ,
sa dai foc la primarie si la casa de nebuni.
unde s-a mai pomenit,decit la noi in ROMANIA,ca omul sa-si faca asigurare ,iar tu ca directie fiscala sa-i trimiti acasa instiintare ,sa vina omul ca sa faca dovada prostiei voastre ca s- a asigurat,in ce lege ,sau h.g. sau o g. u.,sau ce-o fi .se specifica ,ca daca respectivul nu vine sa aduca dovada de asigurare ,poate fi amendat.MAI INCAPABILILOR,mai CIUHANDULE,lasa-ne si du-te ,ca ti-ai facut plinul,si pt. timisoreni nu ai mai facut de mult timp nimic.IAR INCAPABILUL DE BODO,du-te si tu unde a intarcat mutu iapa ,caci esti prost ca noaptea.,vrei bani pt. campania electorala a pdl-lui?CUM POTI TU SA AMENDEZI UN OM CARE SI-A FACUT ASIGURARE ,NUMAI PT. SIMPLU FAPT CA NU VINE LA TINE SA FACA ACESTA DOVADA?Pai esti un nesimtit fara margini mai incapabilule,du-te de unde te-ai nascut ,si revin-o dupa 55 de ani .BANDITI ORDINARI CE SUNTETI ,LA PUSCARIE CU VOI TOTI ,PT TOATE TALHARIILE CE LE-ATI FACUT SI LE FACETI. Nu va e rusine de nimeni si de nimic ,nu aveti nici cei 7 ani elementari de acasa ,v-ati trezit cu curul pe scaune calde si banoase si acum nu va mai lasati dusi,iar tu CIUHANDULE cum ti-ai permis sa-ti faci asa un salariu de mare ,sa fii al 2-lea om in stat ,dupa presedinte cu asa un salariu? de unde pana unde ,pe banii nostri ti-ai permis luxul acesta ? nu ti-e putin rusine ?

Popa Susana a spus: (aprilie 3rd, 2012 at 21:55 )

Binenteles ca acest nesimtit de BODO incearca sa se scota cu tot felul de tertipuri si minciuni dand vina pe societatile de asigurari. In ce calitate a solicitat nemernicul de Bodo societatilor de asigurari informatii despre asigurati atata timp cat legea nu reglementeaza acest aspect. MINTE CU NERUSINARE.Mai mult dacat atat bani utilizazi pentru expedierea acelor inscrisuri nesemnate ,fara antet care nu au nici o valoare juridica au fost cheltuiti din bani publici ,, o suma modica de 100.000E,, Asta da afacere pe bani contribuabililor.Sa tot fi <> Directiei Fiscale.

gabriela a spus: (aprilie 5th, 2012 at 14:49 )

Deci trimitem dovezile sau nu? E legal sau nu? Totusi am dori un raspuns de la directia fiscala municipiul Timisoara. Copia simpla e valabila? cum o putem conforma cu originalul?

gabriela a spus: (aprilie 5th, 2012 at 14:51 )

De ce nu se cere copiile de la societatile de asigurare si reasigurare?????

gabriela a spus: (aprilie 5th, 2012 at 14:55 )

Ca doar societatile de asgurare au contractele si conform cu originalu.
Mai bine cer la oameni de rand ca sa ii puna pe drumuri si sa le ciara o gramada de acte sau mai stiu eu ce visiaza noaptea.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR

Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

O importată companie din domeniul automotive a deschis a Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis a Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Din 29 aprilie devine efectiv funcțională obțiunea de a se rezolva online operațiunea de a obține o autorizație de construire, la Primăria Timișoara. Cei care vor depune primele trei astfel de cereri vor fi extrem de fericiți, primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, vor fi operate cu prioritate, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara devine funcțională rezolvarea online a cererilor pentru autorizația de construire. Primii trei solicitanți, tratați cu prioritate, fără taxe
Universitatea Politehnica Timișoara e pregătită de un nou eveniment în care practic îşi pregăteşze viitorul… Ziua Porţilor Deschise, rezervat viitorul studenţi. UPT a cultivat mereu o bună relație de colaborare cu elevii și cu școlile, organizând o serie de cursuri, concursuri și evenimente dedicate acestora, de la „Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău!”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un eveniment aşteptat se apropie cu paşi repezi: Zilele Porților Deschise la UPT
Una dintre principalele companii din domeniul automotive a deschis la Timișoara o nouă locație, aici urmând să fie amplasat cel mai mare centru de testare și validare al companiei la nivel global. Specializată în sisteme de acces și autorizarea în condiții de siguranță a mașinii, compania a inaugurat un Laborator de testare al Centrului de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O importată companie din domeniul automotive a deschis a Timișoara cel mai mare centru de testare și validare/Foto
Fondator şi fost preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara, urmând să se lupte cu (încă) colegul său de partid Dominic Fritz. Iniţial, în momentul „defectării” din partid, în urmă cu două zile, Moş ar fi dorit să candideze la preşedinţia CJ Timiş. Potrivit unor surse, faptul că a fost făcut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moş va candida la Primăria Timişoara! El a fost deturnat de la o candidatură la preşedinţia CJ Timiş chiar de colegii din USR
Deși finalizat de o bună perioadă, bulevardul realizat de dezvoltatorul imobiliar care a realizat complexul ISHO, nu este nici acum deschis circulației rutiere. Primăria Timișoara și dezvoltatorul imobiliar tot ”discută” de ceva vreme, dar deschiderea efectivă se amână. Dacă ar fi deschisă circulației, această arteră a decongestiona mult din traficul din zonă, fiind și parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bulevardul ”ISHO” ar putea să fie deschis în perioada următoare. Podurile peste Bega mai așteaptă
Miercuri de dimineaţă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. Din cercetări a reieșit...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grup infracţional organizat specializat pe droguri tari ca „heroina”, destructurat de oamenii legii din Timiş
Aprilie este o lună aglomerată pentru grădinarii harnici, în care se pot realiza multe lucrări de întreținere și de plantare în grădină. Specialiştii de la SC Horticultura oferă câteva sfaturi pentru îngrijirea grădinii în această lună. Principalele lucrări în grădină din această lună sunt: Se aplică tratamente fitosanitare. Se plantează arbori și arbuști. Se continuă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sfaturi de la specialiştii Horticultura pentru îngrijirea grădinii în luna aprilie
Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Top